Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите

Русия и Китай са потенциалните заплахи за мира, заяви той
30 юни 2018 13:15, Александър Попов
139
Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В панела с участието на представителите на Европейския парламент и на Конгреса на САЩ се обсъждаха политическата ситуация и диалогът между ЕС и САЩ, каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Той участва в съвместни изявления в рамките на 82-то Междупарламентарно заседание Европейски парламент - Конгрес на САЩ - трансатлантически диалог между законодателите, чиито домакин е Народното събрание.

Цветанов добави, че е впечатлен от приятелските отношения между двете страни. Има искреност, доверие, убеден съм, че това е подходът, с който трябва да дадем посланията за повече Америка в Европа и повече Европа в Америка, каза той.

Цветан Цветанов посочи, че част от темите, които са били обсъждани, са свързани с потенциалните заплахи от трети страни. Русия, Китай са едни от основните потенциални заплахи за мира и стабилността, фалшивите новини, свидетели сме всекидневно на провокативните действия от някои държави. Но ЕС и САЩ заедно могат да се противопоставят на всички тези заплахи, каза Цветанов.

Той посочи, че 82-та среща е в София във връзка с българското европредседателство. За първи път София е домакин на подобен формат, на този диалог, който се води между Европейския парламент и САЩ. Темите вчера и днес са свързани с един от основните акценти на българското председателство - Западните Балкани, обсъждана е била и киберсигурността. Трябва да бъдем подготвени за потенциалните заплахи и предизвикателствата, свързани с киберсигурността, отбеляза Цветанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
32
 
! Отговори
БРЕЙ преди 5 години
ОЩЕ ЕДИН КОЙТО ГОВОРИ С МОЗЪКА НА ЗАДНИТЕ СИ ЧАСТИ ......Т.Е. БЕЗМОЗЪЧЕН.
32
0
 
26
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Вярно е - Русия и Китай са заплаха за терористите от ЕС и САЩ.
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се на американците ,ама бива ли да си вкарваш такива автоголове с толкова посредствени политици.
30
0
 
19
 
! Отговори
Корупция преди 5 години
Мнението на България не можете да изтриете...в интернет следи винаги остават...когато дойде видово време, а то идва съдейки по ескалиращите протести в България и чужбина, гледайте да сте на правилната страна...защото макар и изгонени от 100? пенсия и 200? заплата на европейски стандарт, ние зад граница сме много, кинти имаме и се прибираме често...промяната идва, ес в тази форма се разпада а сащ са в дълг колко следващите 12 дъежави заедно...служите на спонсорите на геноциди, още от индианците
29
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената и най-голяма заплаха пред България сте Борисов и Цветанов.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ????
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееееех, много приятно, че точно тази противна личност се зае със задачата да ни отваря очите, кой ни е враг и кой не. Вероятността да придобие някой и друг фен е нулева.Той затова напоследък намали изявите си пред публика, понеже освен освиркване може да получи и някое развалено яйце по главата.
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цветанов убеден:" Какви заплахи , бе? И ти си един капацитет по всички въпроси!
25
0
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
Де да имах твоя ум братчед, щях да живея като теб в най-бедната , но чиста евро ***.
24
0
 
11
 
! Отговори
До Отговор преди 5 години
И кво бе смешен, ае към султан доган с цвъки и не занимавайте България с корупцията си хахаа...Русия дълг няма...сращ само това има и е в официална икономическа война с ЕС....русофобче долно, германия строй газопроводи с пропаднала Русия *** такъв
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да постъпим, когато видим гладен радетел за "европейски" ценности?
22
0
 
20
 
! Отговори
невероятно,но факт преди 5 години
Трябва да признаем,че г-н Цветанов е много ***,но е упорит и затова ще върви нагоре!!На молитвените закуски в САЩ вероятно го канят да измие приборите след закуската,но след още няколко подобни изявления ще му дават и да закуси!?
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроатлантици не се притеснявайте, че изделието е черно. То идва от Америка. Импортирано е от Африка, но е напълно американизирано, след поколения работа в плантацията. Лапайте и с усмивка на уста.
20
0
 
18
 
! Отговори
lq lq преди 5 години
gosin cvetanov vie ste sram za maika Bulgaria!!!
19
17
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Ислямист 6 Кви братушки бе? Я се скрий.Аз братя в Русия нямам , макар че дядо ми беше руснак , ама от ония умните , белите , дето не искаха съсипването на Русия.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Астматиците по-единни и уверени от другари след партиен конгрес.
17
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Продажните *** рубладжии ревът на умряло,значи Плевнелиев е на прав път"На прав път е плевнелиев- към постепенното разлагане в политическото гробище. В един момент ще спре да осмърдява ефира.
16
10
 
1
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
Че ако ЕС и САЩ не се справят със заплахите на Русия , кой друг да се справи?Кимчо ли?
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ им донесе малко сайкоделик гъбки на ЕС и виж като си ги употребиха всички единни и щастливи, единодушни и се хвалят едни други кой колко е пухкав и рунтав и по ентусиазирано върти опашка. Тоя болнав ли е или кренвирш му е стигнал да мозъчето. Да би да искате финансиране от Китай за някои енергийни и пътни проекти? ЕЕЕЕЕЕ,,,,,,,,,, ДЕ. ........??????
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова явно заема американска позиция докато ЕС е в търговска война със САЩ, че чак ми се повръща от това мекотело!