Плевнелиев пред студенти: Радев действа като генерал и популист

Светът да избере по-мъдри политици от Путин и Тръмп, иска той
30 юни 2018 12:00, Александър Попов
608
Плевнелиев пред студенти: Радев действа като генерал и популист
Снимка: Булфото, архив

Росен Плевнелиев призова света да си избере "по-мъдри политици от Тръмп и Путин", в специална лекция пред студенти от Нов български университет.

Важно е следващите лидери да облекат в правила индустриалната революция, с което президентите на САЩ и Русия явно не могат да се справят, подчерта той, цитиран от "Дарик".
 
Връщайки се многократно към президентския си мандат, Плевнелиев отправи критики и към българските политици. Той подчерта, че като държавен глава е променил приоритетите на България и че продължава и днес вече не като активен политик, но активен гражданин да играе важна роля, работейки за индустрията на бъдещето.

Плевнелиев критикува Румен Радев, действал като генерал и популист. Държавният глава не е изпълнителна власт, той има друга много по-отговорна функция – да представлява държавата, заяви Плевнелиев и допълни, че е горд, защото е успял да промени приоритетите на страната.

"Вече не в качеството си на действащ държавен глава, но президентът Плевнелиев, който остава, научил уроците и грешките на много други президенти. Някои от тях решиха да се върнат в парламента – груба грешка. Някои от тях решиха да правят собствена политическа партия, за да превземат една друга политическа партия - още по-груба грешка. Тези уроци аз се опитвам да науча, затова оставам посветен на всички тези приоритети, които зададох като държавен глава. Разбира се действията на действащия държавен глава, който не се интересува от икономика, камо ли от индустрия на бъдещето, по-скоро ми помагат да продължа да играя тази много важна роля", каза още Плевнелиев.

Той допълни, че продължава да се посвещава на индустрията на бъдещето, но вече като гражданин. Той иска да вижда смислени млади хора. Техните герои да бъдат не тоя или оня олигарх, който има фолк певица за жена и Бентли или Ролс-Ройс, а героите на България да бъдат тези, които по правилата, с идеите си успяват да действат глобално.
 
Според него много важно е светът да си избере по-мъдри политици от Тръмп и Путин и е много важно, какви лидери ще ги наследят.

"Следващите пет-десет години новата индустриална революция ще набере страшна сила – изкуствен интелект, блок чейн, каквото се сетите, всичко това ще набере страшна сила. И ако нямаме мъдри политици, които на световната сцена да го облекат в институции и правила, ще се сбъдне негативният сценарий – пълен хаос", каза Плевнелиев.

Кой от двата сценария ще се случи, зависи от гражданите и техните избори. Гражданите трябва да са активни, да гласуват мъдро, а не на базата на пропаганден сценарий, а институциите трябва да са обърнати към надграждането на правила, посочи още Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
резидентът на цру с най ниския рейтинг в историята тръгнал да дава акъл..
352
3
 
41
 
! Отговори
к преди 5 години
искам да попитам лакеите и слугите на еврейския заговор - какво означава "популизъм"нали демокрацията беше волята на народа !?обаче в еврейския глобален кибук народа няма думата , там решенията се взимат от евреиските старейшини - демек господарите на еврейските централни банки
351
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха!спряха хвалебствените ни коментари за таз чехла!
350
4
 
41
 
! Отговори
Българин 1 преди 5 години
Дърво - клон - въжена вратовръзка!
349
6
 
63
 
! Отговори
11111 преди 5 години
Не си пълнене страниците с това НИЩО. Нито ни интересува къде какво е правил, нито за кого се жени, нито дали се е размножил и с кого. Новата му жена не може да се сравнява ама и на 1микрон с Юлиана.И двамата да се скрият и да не се показват въобще. Не разбраха ли и те и вие журналистите че това не са новини които ни интересуват ,за справка -Коментарите
348
6
 
65
 
! Отговори
32161 преди 5 години
Още е рано за парфюмирани и измисени мемоари - ние сме свидетели на негодността на този човке като президент. Приличето изисква мълчание по адрес на Радев, защото той завари доста смърдящи купчинки в повече от 50 нюанса кафяво. Срамувам се от махленския мнаталитет на бившия ни президент.
347
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Посткомунистически запъртък
346
8
 
51
 
! Отговори
Костова преди 5 години
Оох!П***ю Маринин пак се изказа неподготвен!Защо,изобщо ни занимавате с тоя ***!?
345
9
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половината българи му се подиграваха,другите го псуваха.Най-слабоумният президент.Той се изживяваше като пастир на народа,който според него беше стадо ***. Спомнете си картината под която предаде поста на Радев.Пастир водещ стадо ***.Росене гледай си бременната синоптичка и не дразни народът,щото достатъчно са те проклиняли,имай страх от Бога.
344
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като че ли единствената причина въобще Dnes да публикуват изказванията на този е да генерира трафик. Следващия път като видите статия с *** или Крадлив Дедо просто не я цъкайте.
343
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До никой"А кой е този Плевнелиев?че ни занимават с него?"---На Деса синята птичка спонсора
342
3
 
63
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Рубриката топ ***:1. Като бивш президент да отидеш с новата си мацка на предаването за плетки, рецепти и народна медицина "На кафе" при Галка2. Да напишеш поучително писмо на Тръмп какво не трябва да прави.3. Да ни вкара във военноморски общи маневри срещу Русия (а Турция бе ***?)4. Да покажеш американския курорт Аспен когато говориш за красотите на БългарияКое е най-***-отско не мога още да преценя?
341
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев - най-слабият президент, който сме имали, и най-вероятно, който някога ще имаме.
340
63
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев действа като генерал и популистНито като генерал, нито като популист действа Радев, а единствено като руска пoдлога и прислужник на денонощно повикване на началствата Макаров, Решетников, Путин.
339
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е няма спирачка тоя, абе хлапета що не вземахте да го одерете г-н президента!
338
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смазващото болшинство коментари доказват за хиляден пореден път какво е отношението на народа към тая оотрепка- поголовно презрение и оотвращение. Феновете на това уродливо същество не могат да съберат и 10 гласа за.
337
5
 
51
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Глей само какви глупости говори "Светът да избере по-умни политици от Тръмп и Путин".Само те двамата ли са ти проблем?Ами Орбан, ами Себастиан Курц, ами брекзит?А за новото италианско правителство нещо да кажеш?Плевня, вашето време на радикалните либерали *** за щастие си отива.
336
3
 
51
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Ей ,докога ще ни занимавате с тоя нещастен и глупав паля, бе??
335
3
 
49
 
! Отговори
дръж му шапката преди 5 години
Тоа го избраха за президент вместо едно магаре.
334
8
 
55
 
! Отговори
Истина преди 5 години
Радев е свестен президент, а Плевнелиев си остава гротеска.