Каракачанов: Биваците с мигранти – извън Европа!

Воеводата хвали Борисов за куража му на държавник
2 юли 2018 11:30,
58
Каракачанов: Биваците с мигранти – извън Европа!
Снимка: архив "Булфото"

Мястото на каквито и да било точки, лагери, кошари, биваци и други, е извън Европа. Нито в България, нито в Македония - другите да отговарят за себе си!  Това за Патриотите са местата, на които е категорично недопустимо да бъдат създавани такива бежански "котила".

Това обяви лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов в коментар на сделката за мигрантите, постигната от лидерите на ЕС.

През уикенда стана ясно, че Германия е сключила споразумение с 14 държави в ЕС за връщане на мигранти, сред които е Гърция. Премиерът Бойко Борисов обяви, че България е категорично против.

Още по темата

Каракачанов поздрави Борисов за куража на държавник заради позицията му и напомни, че това е теза, отстоявана от ВМРО, още от 2013-та година.

"Ние, Патриотите, никога не сме били съгласни България да става официален кръстопът и чакалня на мигранти. По никакъв начин не сме се съгласявали, а точно обратното - ние се борихме години наред, а твърдя, че и успяхме, въпреки порочния прочит на Дъблинското споразумение и ослушването на евролидерите спрямо неговото преразглеждане, България да не се превърне в "бежанския лагер на Европа", написа Каракачанов в профила си във Facebook, цитиран от партийния си пресцентър.

Според него днешната позиция на премиера е още една битка на Патриотите, която си е струвала усилията.

Каракачанов коментира и решението на Ципрас да приеме върнатите мигранти обратно.

"Не се учудвам, защото именно на неговата страна ЕС даде доста незаслужени подаръци, които го поставят в зависима ситуация", обясни лидерът на ВМРО.

"Отдавна говорим за затваряне на границите и за спиране на безконтролния мигрантски поток към Европа", припомни Каракачанов. Той изрази задоволство, че и лидерите на ЕС вече се замислиха над това.

"Радваме се, че лидерът на нашия коалиционен партньор ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов прие нашата битка като своя и към момента показа, че има куража като истински държавник да отстоява интересите на страната ни", похвали воеводата премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на Бойко и патриотите, ако не друго поне на картите на мигрантите нашата държава е отбелязана с череп и кръстосани кости
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм, нашите политици доста високопарно запяха тази песен, че "бежанците" нямат място тук - нещо, което се знае много отдавна от обикновените хора. Дали не усетиха, че мястото на Меркел изстива? Някакви разместания има по горните етажи в ЕС.
1
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До като Борисов е активно в политиката никой няма никакъв шанс срещу него, само за него който може да се закачи това е.