Борисов посрещна премиера на Китай в София

Ли Къцян е на четиридневно посещение у нас
5 юли 2018 22:52, Петя Славова
95
Борисов посрещна премиера на Китай в София
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов посрещна председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян, който пристигна на четиридневно официално посещение в София.Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата ще обсъдят развитието на отношенията между България и Китай и възможностите за допълнително активизиране на търговско-икономическото сътрудничество по време на работна вечеря между двете делегации резиденция "Бояна".

На 6 юли, ще се състои официална церемония по посрещане на председателя на Държавния съвет на КНР Ли Къцян от премиера Бойко Борисов.

Двамата ще имат разговор на четири очи, последван от пленарни разговори, пише БТА. Ли Къцян е в София за провеждането на седмата Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която тази година се домакинства от България.

Основната цел на форума "16+1" е да задълбочи търговските връзки и икономическото сътрудничество между държавите участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства, се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
18
 
! Отговори
БИБИ МНОГО БЪРЗА преди 5 години
ДА ПУСНЕ "ПЕЧАТНИЦАТА ЗА ПАРИ" И ДА СЕ НАРЕДИ ПОД ЧУЧУРА! ОСТАВА КИТАЕЦЪТ, ДА СЕ ВЪРЖЕ НА БИБИНИТЕ ИЗМИШЛЬОТИНИ И ДА ПОТРОШИ НЯКОЙ И ДРУГ МИЛИАРД - Е КАКВО СА ЗА НЕГО - ТА ЕВРОПЕЙСКАТА ЛИЧНОСТ БИБИ ДА КЛЪВНЕ НЯКУЛКУ МИЛЬОНА! МЕЧТИ БИБИНИ!
40
6
 
21
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 5 години
НА ПЪРВО ВРЕМЕ, китайците ще искат да закупят 50 000 бездомни кучета от София. Сделката ще бъде бартер- китайците ще ни предоставят 50 000 чифта маратонки АдиБас.
39
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ми той комунист тоя китаец бре що такас мръсните комунисти завера ааама те китайските не са толкова мръсни мръсни са самонашите - боко , цецка и останалата гербава ***
38
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай, Иран, Русия - това са новите господари на света.Мигрантката баба Меркел и джендърката тетка Мей си отиват.Банкянския лакей трябва да започва да се мазни на новите господари.
37
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайския премиер има функциите на чистачката в президенството. Нека дойде Ши, тогава ще ги призная. Когато Ши беше във Великобритания лично Камерън го разхождаше като екскурзовод, тука дошъл некъв дето никой не го знае кой е в Китай и стана голяма работа.
36
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Среща на Вождовете на Комунистическите партии на България и Китай .
35
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този на който не му харесва руския газ си прави такъв под юргана !
34
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да припомним !!!Китайските власти нямат право да прилагат смъртно наказание за корупция в България !Искаме си управляващите живи и след тази среща !!! Това не ви е Китай ! Смилете се !Ще останем без ГЕРП !
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко така се е зарадвал на китайчето Куциян,че все едно вижда агне на шиш след двумесечно гладуване.
32
14
 
10
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
"Я ти и роднините ти, като сте гласували за тоя мутропитек, го накарайте да каже на братушките за цената на газа. Да те видим смееш ли?" Леля Корни трябва да говори с чичо Путин за цената. Те са си приятели и си се разбират. След като сме братя и много ни обичат, да свалят тази пуста цена на газа, че не се издържа.
31
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 29Що аз да казвам бе? Да не би да съм министър мутро председател? Да не би аз да говоря непрекъснато за газови хъбове, за спиране / пускане не Белене? Да не би аз де се бия в гърдите за всеки асфалтиран път или за всеки милион, изхарчен за европредседателството и потупване по рамото от чужденците? Да не би аз да сервирах баницата с трюфелите?Я ти и роднините ти, като сте гласували за тоя мутропитек, го накарайте да каже на братушките за цената на газа. Да те видим смееш ли?
30
5
 
20
 
! Отговори
Искаш преди 5 години
Нови енергийни източници, ама Боцо прави не каквото ти искаш, а каквото му кажат неговите американски мастери. За теб остава за подухваш или да емигрираш.
29
10
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 5 години
"...целият свят му харесва как у нас вдигат цените на тока и природния газ..." Ами кажете на вашите братушки да не ни продават най-скъпият газ. Че и непрекъснато го увеличават. Жесток рекет от нагли монополисти. Не се знае народът как ще ги издържи повече. Искаме нови енергийни източници!!!
28
6
 
21
 
! Отговори
Боеко преди 5 години
Е касмапалит. Цял свят оправи, само своята кочинка не можа. Ама широка душа, първо за другите мисли, енергийни проекти им подарява...
27
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво г-н Борисов!Да, точно така, на целият свят му харесва как у нас вдигат цените на тока и природния газ и искат вкупом да емигрират и да получат българско гражданство!!!!Хвала на боци, горд лидер на герб, че направи това възможно!!!!
26
28
 
7
 
! Отговори
Браво г-н Борисов! преди 5 години
Г-н Бойко Борисов завладява света! Браво, браво! Вече всички идват при нас! Всички разбраха и чуха коя е България и къде се намира! Всички говорят за нас!!! Преди бяхме в девета глуха...
25
17
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Браво на господин Борисов! Дори е заприличал на шанхайски мандарин, видно от снимката, само за да угоди на китайския си колега. Ето това е геополитик! Мачкай, Бой Че!
24
4
 
11
 
! Отговори
НЯКОИ, ОТ КОМЕНТИ преди 5 години
РАЩИТЕ, НАДЯВАМ СЕ ВСЕ ОЩЕ ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА "ТЪПИЧОК", ПОТРИВАТ РЪЧИЧКИ ПРЕД ИДЕЯТА ДА ПРИСВОЯВАТ, ПАРДОН УСВОЯВАТ КИТАЙСКИ ПАРИЧКИ И ТО МИЛИАРДИ. ПРЕДИ ДА СЕ ВТУРНЕТЕ В ТЕЗИ АВАНТЮРИ, ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ КАК КИТАЙСКИТЕ КОМУНИСТИ СЕ ОТНАСЯТ С КОРУМПИРАНИТЕ? НЕ СИ ГУБЯТ МНОГО, МНОГО ВРЕМЕТО С БОЙ И ЗАТВОР. САМО ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ДА СЕ ЛИШИМ ОТ БЪЛГАРСКАТА "ЕЛИТА", ЧЕ ЗА КЪДЕ СМЕ БЕЗ ТЯХ?
23
5
 
5
 
! Отговори
Сотир преди 5 години
Всичко се прави в Китай дори мартениците и знамето ни ,макар и китайските Бг. знамена да са с герб .В оргиналното българско знаме герб няма герба е оделен от флага знаме с герб-мадеин чайна....
22
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наш разБойко ще обясни ли на премиера на Китай защо замесника му преди 4 дена заяви в парламвнта че Китай и Русия са заплаха за световния мир?