Волен Сидеров поиска изцяло нов състав на КЕВР

Според него оставката само на Иван Иванов няма да промени нищо
Обновена: 5 юли 2018 11:46 | 5 юли 2018 11:46,
23
Волен Сидеров поиска изцяло нов състав на КЕВР
Снимка: Архив, Булфото

Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров предложи преизбиране на целия състав на КЕВР, тъй като според него комисията обслужва интересите на монополите.

Парламентът днес обсъжда предложението на БСП за освобождаване на председателя на КЕВР Иван Иванов заради отказа му да изпълни задължението си в Закона за енергетиката - регулаторът да се произнесе по сделката за ЧЕЗ. Според Волен Сидеров обаче неговото освобождаване няма да реши проблемите и затова предлага преизбиране на целия състав на КЕВР и отчетността на комисията да стане истинска.

Още по темата

"В предложеното решение на БСП се иска освобождаването на Иван Иванов на база на Закона за енергетиката. Ще върна назад лентата да припомня как лично аз съм искал поне три пъти оставката на същия този председател на КЕВР. Още при преформирането на КЕВР, когато стана независима комисия, БСП тогава подкрепи както създаването на КЕВР, така и състава, който беше предложен с председател Иван Иванов. От 40 души от БСП тогава бяха двама. Това говори, че всъщност групата на БСП тогава – г-жа Нинова също беше там, на практика е подкрепила Иван Иванов“, каза още Сидеров, цитиран от "Фокус".

Той посочи и че докладът на КЕВР от 2016 г. е гласуван с 16 гласа на БСП, два от които са на Корнелия Нинова и Драгомир Стойнев.

"Тоест, ние имаме една непоследователност – в последния момент БСП излиза и казва, че председателят трябва да се смени. До какво ще доведе това? Ще промени ли решенията на комисията? Аз съм за свалянето на председателя на КЕВР с две ръце, но това няма да промени решенията ѝ и тя ще продължи да обслужва монополите в енергетиката и най-вече чуждите монополи. За това предлагам проблемът да се реши кардинално. Предлагаме преизбиране на целия състав на КЕВР и отчетността на комисията да стане истинска, защото в момента тя е формална. В момента КЕВР е извън всякакъв контрол – тя е толкова независима, че няма друг такъв орган в държавата, дори и Прокуратурата", продължи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Kiorsufra преди 5 години
GERB I BSP sa edni I sa6ti,,prismial sa harbel na 6tarbel"Energetikata I prirodnite bogadstva triabva da badat nazionalisorani.V Rumania toka pada ,A v BG se vdiga.ili tova e na4in da ni navedete.... nesnam na kogo.
21
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
И ЗАЩО ПРОДАВАМЕ НАВЪН ПО-ЕВТИН ТОК А ВЪТРЕ В СТРАНАТА НА ГРАЖДАНИТЕ СИ ДВОЙНО ПО-СКЪП. КОМИСИОННИ ЛИ ИМА ЗА ИЗНОСА И НЯКОЙ ЯКО ПЪЛНИ КАСИЧКАТА????
20
0
 
10
 
! Отговори
ПАТРИОТИ - ЛИЦЕМЕРИ преди 5 години
МИ КАТО ИСКА, ЗАЩО ГЛАСУВА ПРОТИВ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА БСП.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги едно приказва друго върши. Като искаш други защо пак гласува с ГЕРБ, БЕ ***?
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен е Левски.
17
2
 
3
 
! Отговори
niki преди 5 години
Законът за КЕВР е много прецизно написан. Който и да сложите, щом трябва да спазва законът няма как да реши друго. Вместо да ползват КЕВР за политическа изтривалка, най-добре е тоя закон да се промени, че да не мрънат и от ляво и от дясно.Чудя се защо все още не се приказва за свободен пазар за потребителите, нали трябва да стане като в цяла европа?? Тогава КЕВР ще отпадне като орган и няма за какво да мрънкате.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поиска,но гласува за стария.Време е за Варадеро..
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е частно нямаме нужда от държава вече и чиновници, можете да си ходите, а не да ни висите на вратовете като воденинични камъни. Eдин министър на транCпорта е достатъчен другите сте свободни.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов състав от наши хора трябва да се краде от някъде.
13
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 5 години
Най-големия *** в българската политика!
12
9
 
5
 
! Отговори
Siegfried преди 5 години
Няколко пъти КЕВР попречи на вдигането на цената на ел.енергията от 20 - 25 %, на 1 -2 % .Значи има смисъл от КЕВР .Вярно ,в други страни няма КЕВР ( Австрия , Канада и др .)но там нямат си БСП с депутати с огромни интереси в Енергетиката .Голямото злополучие и скъпата Ел. е-я се дължат на БСП .Останалото, което се приписва на Б.Б. и ГЕРБ е следствие на делата на БСП.БСП като партия е време да се обяви извън закона ,а редица нейни ръководители да се съдят по Закон за защита на държавата.- Нинова
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров, и твоята оставка!!! Не неделно училище, а психо-диспансер ти трябва!
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦЕНАТА ОПРЕДЕЛЯ ПРОДАВАЧА. Куповача решава да ли да купи. НО В БЪЛГАРИЯ ПРОДАВАЧ Е САМО РУСИЯ и такъв КЕВР е излишенкакто и тоя депутат.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва инвестициите, които искат енергодружествата да се натрупват в дялове и акции за абонатите или обществен холдинг, който да стане акционер в енергодружествата. Така общественият дял ще се увеличава. Колкото повече пари искат за инвестиции, толкова повече ще пада делът на чуждите собственици. С чужда пита и пари правят инвестиции и приватизират дяловете, които трябва да дадат на инвеститорите абонати.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С оставки нема стане, закрийте тоз бардак КЕВР и цялостна реформа на енергийния сектор кой се биеше в гърдите че няма по-подготвени от вас да управляват дела трябват, а не празни приказки.
7
0
 
12
 
! Отговори
Хищникът преди 5 години
...цИната на тока е даже ниска. Трябва да е 3 лв киловата, като кубика вода. Плешивата дефектно говоряща кукла взима 14 бона и е ибрикчиииия на фотоволтаиците и всички мутри, облечени с власт. Чудесна си е цИната на тока.
6
2
 
14
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Волен пак се прави , че не разбрал!Става дума за конкретно нарушение на Закона , а не искане за оставка по принцип!Приберете го тоя вечно "политик" някъде с медицинска сестра и контрол , не е за работа!
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комисията е напълно излишна! Регулация тотално липсва! Така или иначе каквито и условия, ситуации да настъпят на пазара, те винаги намират причини за увеличаване цените...
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние искаме закриване на КЕВР в коя държава по света има комисии като КЕВР избройте няколко. Как се определят цените в Румъния, Сърбия, Македония, Финландия Норвегия, Канада те имат ли КЕВР
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
махнете тази патерица на завряния зет от КЕВР