Ева Майдел: Еврошефството ни без грешки и с резултати

България успя да обедини по важните теми, заяви евродепутатката
9 юли 2018 12:00,
50

Западните Балкани няма да изпаднат от дневния ред на Европа, въпреки че австрийският външен министър ги определи като "изкуствено понятие".

Тази позиция изрази пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Ева Майдел и подчерта, че прогресът по тази тема, който е направен, е впечатляващ.

Тя сподели още, че ще запомни първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз с това, че не са допуснати грешки, а дори има и много конкретни резултати.

"Взехме 150 досиета от естонското председателство, по които работихме, завършихме 78 от тях. Това е невероятен успех", категорично заяви Ева Майдел за Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът разтълкува цифрите и подчерта, че те показват, че сме направили единния пазар да работи по-добре и с по-лесен достъп до стоки за европейските потребители.

Майдел заяви също, че България е успяла да обедини Европа по най-трудните теми за континента. Според нея, ако БСП беше станала част от процеса на българското европредседателство по конструктивен начин, България е щяла да се представи много по-добре.

Евродепутатът коментира и търговската война между САЩ и Китай, която стартира. Според нея тя не води до нищо добро и няма как някой да излезе печеливш от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари