БСП иска разследване за убитите животни в Странджа

Министърът да даде отговори пред НС, искат левите
Обновена: 14 юли 2018 18:07 | 14 юли 2018 18:07, Анисия Иванова
137
БСП иска разследване за убитите животни в Странджа
Снимка: Facebook

БСП иска разследване и истината за убитите животни в Странджа. За това се настоява в позиция на Левицата, изпратена до медиите.

Посещението на министър Порожанов е закъсняло. Още преди седмици народни представители от БСП за България предупредиха за случващото се. Животните вече са избити, поминъкът на хората е отнет. Даваме си сметка, че когато тръгне опасна зараза, мерки трябва да се вземат. Но въпросите днес са повече от отговорите и ние ще настояваме министърът на земеделието да даде отговори пред Народното събрание.

Още по темата

1. Пропорционални ли са предприетите мерки или отново става въпрос за ненужно престараване? Защо не се поставят под карантина засегнатите стада, докато се вземат нови проби? Безспорно ли е, че наистина става дума за чума? Защо при високата смъртност от болестта, умрели животни няма, нито пък, по свидетелства от района, болните животни са развили характерните симптоми?

2. Лъжа е, че хората ще бъдат компенсирани изцяло. Компенсациите за убитите животни не са по пазарни цени, което прави невъзможно бързото възстановяване на стадата. Не са предвидени компенсации за пропуснатите ползи. Не се говори за това, че липсата на животни води до други загуби - договорите за ползване на пасища, например, няма как да бъдат продължени, а с това хората губят и правото да получават европейски средства по тази линия. Как ще си плащат кредитите, с които са изграждали своите стопанства и стада - държавата не планира подкрепа за това. Ние настояваме за бърза и пълна компенсация, вкл. за пропуснатите ползи и искаме правителството да предложи бързи законови промени, ако такива се налагат.

3. Настояваме за пълно разследване на източника на заразата и ясно поемане на отговорността за допускането на заразени животни на българска територия - функционира ли оградата на границата с Турция, как заразени животни са проникнали в България, осъществяван ли е необходимият ветеринарен контрол върху новопридобити животни?

4. Крайно време е правителството и управляващото мнозинство да си отворят очите за проблемите на малките погранични общини. Обезлюдяването е проблем не само на общините и на населените места, а проблем на националната сигурност. Ето защо настояваме да бъде приета и реализирана програмата Странджа-Сакар, разработена съвместно от общините Тополовград, Елхово, Болярово, Средец и Малко Търново. Предизборно всички партии изразиха подкрепа за тази програма, но след изборите ГЕРБ и Обединените патриоти забравиха за нея. Ние обаче не забравяме!

Ще се срещнем със засегнатите стопани, с кметове, с европейските експерти, които пристигат в България, за да установим истината, да помогнем на хората от региона и да се потърси отговорност на виновните лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
12
 
16
 
! Отговори
До 85 вярваш ли си? преди 5 години
Първо парите за магистрали дойдоха от Е.С. НЕ от джоба на Бойко. Всяка година прави ремонт на ремонта. Наливат най-некачествения асфалт, за да поправят пак и пак и да крадат още и още.Второ България от началото на ГЕРБ се е набутала с над 16 млрд.заем, така че не знам какво е оправило това правителство.Трето да ти кажа по времето на комунизма не помня такава мизерия. Хората поне не мряха като мухи.
79
17
 
13
 
! Отговори
Какво искат някои? преди 5 години
Как след 55 г. (45+10) разруха при комунистите, някои искат г-н Бойко Борисов да оправи абсолютно всички бакии за 6.5 г.? Как се оправя комунистическа мизерия, с вълшебна пръчка ли? Помня как преди 50-55 г., в учебниците по география пишеше, че в момента БКП строи пръстен от магистрали Тракия - Хемус - Черно море и съвсем скоро той ще бъде завършен. Прекрасна лъжа! Добре, че се появи един човек - г-н Б.Борисов да започне да прави този пръстен, паралелно на този построен от комунистите! Браво!
78
10
 
12
 
! Отговори
До 79 преди 5 години
А държавата къде е? Защо позволява мутрата хотелиер да не плаща заплати. Отговор Бойко=Мафия= мутра= крадец.
77
11
 
14
 
! Отговори
До 64 малоумен ли си преди 5 години
Да се бунтуват срещу мутри ли хората? Колко протести искаш на ден?? Медицинските сестри нали протестираха бе умник? Помня какво каза Бойко Цитирам: Ама Не може така ще Счупите държавата. Ще останат ли медицински сестри, лекари, учители? 520 лева я определиха ГЕРБ, като преди това лъжеха, че минималната пенсия ще е 300 лева. Аз помня всичките им лъжи. Затова никой не иска да остава, на хората им писна от лъжи
76
5
 
18
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
75
4
 
15
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
74
12
 
9
 
! Отговори
Въпрос е до 55 не 38 преди 5 години
55 да ми каже кое се е подобрило в България? Питам сериозно
73
2
 
14
 
! Отговори
До 64 преди 5 години
"Младите според теб глупави ли са да искат да бачкат за 500- 600 лева." Ама как може да си толкова глупав и сляп??? Всички работодатели, бизнесмени, рентиери, хотелиери и т.н. са червените милионери и милиардери. Те дават ниските заплати. Разбунтувайте се и протестирайте срещу тях, защото те ви ограбиха и сега толкова плащат. Ама ги щадите, защото са червени и са ваши хора. Гарван гарвану око не вади!!!
72
11
 
11
 
! Отговори
Питам 38 преди 5 години
Анонимен, кажи ми кои условия се подобряват в България? Защото в Испания като чуят името Бойко хората викат ,, Мафия", ,, Мафия" И испанците го научиха това. Освен условията за крадене кажи ми честно какво се е подобрило??
71
2
 
12
 
! Отговори
До 71 преди 5 години
"ШШШШШШШ, герберче, то Бойко като е 8-10 години на власт, какво да кажерм? След това, ще са нужни 100 години,з а да върнем държавата, поне до нивото на тройната коалиция;)))" М.А.Л.О.У.М.Н.И.К с промит мозък. Виждам тотално оглупяване на ко.му.ня.ги.те, щом си изсмукват от пръстите лъжа, след лъжа. То добре, че отдавна никой не им вярват. Лъжат та се късат, под палката на другарката Дебела Лъжа - леля Корни. Нали са вързани на синджира й? Какво да правят, за да папкат? Ами трябва да слушкат.
70
10
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Голяма пледоария са направили от БСП, но ГЕРБ = БСП и БСП = ГЕРБ!И ГЕРБ и БСП и Патриотите сте с един и същ морал, само дето имената са Ви различни!
69
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братя българи Герп е чиста мафия те искат дасеунищожи животните и дафлиза стоките от вънка да си прибират комисионото
68
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не било чума ,майнольо ,най ми е било ГЕРП .
67
11
 
8
 
! Отговори
До 38 Бойко иска... преди 5 години
Никой не искам да си отива, ама Бойко така иска, да останат само неграмотните, които му вярват сляпо.
66
8
 
3
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
След дъжд, качулка............С какви очи ще гледат хората?
65
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
случайно чумата да се казва ГЕРп?
64
10
 
9
 
! Отговори
От Корнелия към Боко преди 5 години
Корнелия отговоря на Бойко:Заяждаш се, че съм ***, ама и ти си селянин. Роден си в село Банкя.Питаш как съм направила политическа кариера, а аз те питам ти как от пожарникар без образование стана премиер?
63
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след като се унищожат животните,следва обезлюдяване на цели региони!И от там целта е настаняване на мигарнати!Въпроса с чумата е много спорен!
62
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една година власт на БСП, след това са нужни десет държавата да стигне нивото отпреди да дойде БСП на власт и това е святата истина.
61
8
 
7
 
! Отговори
От 38 към 55 преди 5 години
Младите според теб глупави ли са да искат да бачкат за 500- 600 лева. 1000 да не би да са много? 520 е минималната заплата наложена от ГЕРБ и гова ли ще оспориш? Ако аз бях премиер 1500 евро щях да дам минимална заплата. Дори Румъния е по-добре. Ако се вземаха добри пари в България, хората в чужбина само на почивка щяха да ходят, а не да работят в повечето случаи не по специалността си. Бойко да вдигне тия заплати, ако иска са му работи някой.