Борисов сравни: Нинова с козичките – Меркел с бежанците!?

"Двете бяха подлъгани, за да ги съсипят политически"
Обновена: 20 юли 2018 15:25 | 20 юли 2018 13:37, Камелия Цветанова
142
Борисов сравни: Нинова с козичките – Меркел с бежанците!?
Снимка: БТА

Соцлидерката Корнелия Нинова се хванала в същия капан като германската канцлерка Ангела Меркел, като първата се подлъгала да спасява болните животни, а втората – давещите се мигранти. Това сравнение направи премиерът Бойко Борисов, който дойде в парламента, за да участва в разискване по въпроса с мигрантската криза, инициирано от левицата.

"Удивително ми напомня канцлера Меркел на Вас и нея със същите трикове я вкараха в тази процедура като Вие с козичките“, коментира той.

Още по темата

"Много мощна кампания имаше тогава, даваха само трупове на десетки хора удавени, хванаха я Меркел медиите и тя каза - трябва да ги спасим. По същия начин вашите депутати ви заведоха в едно село да галите козичките и нея така я хванаха, и няма друго нещо, което така политически да я съсипва, както това изречение, и ден днешен я закичват с него като с брошка“, продължи с обясненията премиерът.

Иначе той призна, че и правителството на Пламен Орешарски и неговият първи кабинет не са били подготвени за мигрантската криза и заради това са допуснати над 60 хиляди нелегални да минат през страната ни.

"Надали е добре и да си прехвърляме толкова много вина, защото има един безспорен факт, че към днешна дата, към този момент България е единствената държава, която се справя с мигрантите и има почти нулев натиск и се дава за пример“, настоя Борисов.

Той припомни, че за да се постигне това са били направени промени в законите, така армията да охранява браздата, отпуснати са и допълнително пари от Брюксел.

Споразумението с Турция било от ключово значение.

"В най-трудния момент, когато никой в ЕС не искаше да си говори с тях, ние го подписахме, за да спихне напрежението, защото ако са ни лоши отношенията с Турция, не можем да се справим с вълната, когато дойдат десетки хиляди, включително и на оградата ще я съборят, кой ще даде заповед да се стреля, няма кой", добави Борисов.

Премиерът съобщи още, че е получил вчера писмо от италианския премиер Джузепе Конти с молба да приеме мигранти.

"Да взема колкото мога мигранти от кораб, отказах", разкри той.

Борисов допълни, че бежанските центрове у нас са заети на 10-11%, а най-много мигранти в момента има в Испания.

Премиерът предупреди опозицията за пореден път да не се заиграва с темата с бежанците, защото е рисково.

"По темата колко мигранти имаме не е нужно да говорим, защото има други, които са имат много мигранти и може да кажат: "Като те нямат, дайте да им дадем малко", уточни премиерът.

А червената шефка Корнелия Нинова отново го обвини, че говори едно в страната и друго на срещите си в чужбина.

Според нея мигрантската въпрос вече внесе сериозни противоречие и разнобой между европейските лидери и е риск за бъдещето на Европа и на България.

"Мненията на водещи лидери в Европа са полярни", допълни тя и даде за пример отношението на Германия и Унгария.

Освен това вместо да се осигуряли повече пари за отбрана се харчели повече за интеграция на мигранти.

"Българското правителството също създава стимули за идване на нови мигранти у нас с приетата стратегия, в която на тях се гледа като на работна ръка“, каза още Нинова.

Както и с постановление 144 , в което пишело, че човек със статут на бежанец има права като български граждани, но те прехвърляли това, което получават бедните българи.

"Време е да поговорим сериозно и да вземем отговорни решение. В резултат на тази непоследователна и двойствена политика в България се ширят всякакви страхове, манипулации, инсинуации и внушения. Като започнем, че нощем кацат самолети до Безмер до това, че случващото се в Странджа е, за да се настаняват мигранти", каза още соцлидерката.

Нинова представи проекторешението на БСП, което предвижда парламентът да възложи на МС да приеме решение срещу обратното връщане на мигранти и срещу сключване на двустранни споразумения с други страни за това, както и да предложи до 30 септември предложение за промяна на Дъблинския регламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Леле, колко noбъpкани имало в България... Е, такива трябва да ги държат в изолатор и отвреме на време да ги пръскат с дезинфекционен разтвор. И ... да ги кастрират, за да не се размножават, че стана епидемия, защото властващите ветеринари им плащат. А ***, като види пара, и майка си продава.
107
2
 
27
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТАЯ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧИСТИ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА КРАДЛИВА СГАААН И ПОДСТВЕНИТЕ ИМ ФИРМИ...
106
0
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
И двете дами действат : след дъжд качулка и след сватба булка! А Бочко не е бе ли и той пожарникар? Върви след събитията, но разликате е че той никого и нищо неможе освен себе си немож и нежелае да спасява, а единствено със шумни акции ? пп. някой в Е мисли ли напред, като предвижда и придотвратява такива бедствия не съвсем природни, а дължащи се на чов. глупост, алчност, ... ?
105
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До чукчаКакво му е на Цветанов? Нещо отслабнал изглежда, изпънала му се кожата на лицето. Не е радостен и ведър, както си беше винаги. Те, държавните раб, край нямат. Човек трябва обаче, да си почива, и много, много да не се вживява.
104
6
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До рубладжийски партии: ЗАБРАВИЛ СИ ГЕРБ ДРУГАРЮ ***; ТИ СИ ОТ КРАДЛИВАТА НОМЕНКЛАТУРА НАЛИ ДРУГАРЮ НЯМА ДА ТЕ ЗАБРАВИМ КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕТО....
103
15
 
9
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Мих.Константинов
102
5
 
20
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Някоя тлъста калинка от БАБХ или от министерството на земеделието храните и горите явно не прави разлика между овца и коза защото са написали че са взели проби и от 15 кози на една стопанка от Болярово а тя няма в стопанството си такива.Пак добре че не са написали че гледа и тигри лъвове или слонове че нещата щяха да станат сериозни.Все е било некадърност и хора с купени дипломи но като сега...Тотална неграмотност.
101
2
 
10
 
! Отговори
познайте кой преди 5 години
20 сигурни знака, че сте психопат - econ.bg/Как-да/20-сигурни-знака-че-сте-психопат_l.a_i.413283_at.9.htmКак да разпознаете социопат-Обича да съсипва хора - доставя му удоволствие. Социопатията е разстройство на личността, което се проявява в черти като неискреност, чар, манипулация, нарцисизъм и липса както на разкаяние,така и на контрол на поривите. https://webcafe.bg/id_1657140916_Kak_da_razpoznaete_sotsiopat
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !"Двете бяха подлъгани, за да ги съсипят политически"Ама, пардонь, кви са тея ледири бре, дето се подлъгват, като млади момета от дърт ерген? Какво е това "подлъгване" на Мрекел, дето четири години трае и затри цяла Европа! С тая, според Корни, "работна ръка" освен да развъждаме тунеядци и разбойници, друго не може. Век няма да направи от тях "работна ръка", а 10 века - немска работна ръка.
99
0
 
16
 
! Отговори
капацитет преди 5 години
Пекинската патица как се хили отзад.При други условия едва ли биха я взели за чистачка в Окръжна болница.
98
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Борисов можем да сравним с ч,умата, много си приличат.
97
5
 
11
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Корав е другаря, ейййй, корав. И отказа Бойко да сдаде билета и остана Бойко комунист.За него сякаш е писал Веселин Андреев: Не човек, а желязо просъскал агентът фашист.Тихо мъртвия казал: Не, комунист!
96
4
 
11
 
! Отговори
х преди 5 години
Чужди интереси ще се възползват от евентуален и вече подготвен открит конфликт! Събудете сеСЪБУДЕТЕ СЕ! ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ВЕЧЕ ПОДГОТВЕН ОТКРИТ КОНФЛИКТ! РАЗПУСКАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪЗМОЖЕН БЕЗКРЪВЕН ПРЕХОД ЗА ВРЪЩАНЕ НА ДЪРЖАВАТАНиколай Марков
95
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господа, заставам твърдо зад необходимостта от СПЕШНО РАЗПУСКАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА и прецизно въвеждане на НОВ ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР. Това е единствения безкръвен и напълно възможен преход към връщане на държавата на гражданите. Другата форма за възвръщане на справедливостта ще ни върне в едни други мътни времена, ще погинат много невинни хора и ще бъде използвана от политическата мафия за изчистване на нейната лична наказателна отговорност натрупана през целия преход. Чужди интереси ще се възпол
94
1
 
11
 
! Отговори
х преди 5 години
- доубива Босия, който е на една крачка да разкрие пред лицето на цяла Европа корупция по високите етажи на властта, в размер няколко милиарда евро. Милиарда.Медиите мълчат!- направи лобистки корекции на законодателството с което ощети приходите в държавата за няколко стотин милиона годишно.И всичко това, само за последния месец!Господа, заставам твърдо зад необходимостта от СПЕШНО РАЗПУСКАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА и прецизно въвеждане на НОВ ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР. Това е единствения безкръвен и напълно възможен преход към връщане на държавата на гражданите. Другата форма за възвръщане на
93
3
 
9
 
! Отговори
x преди 5 години
СЪБУДЕТЕ СЕ! ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ВЕЧЕ ПОДГОТВЕН ОТКРИТ КОНФЛИКТ! РАЗПУСКАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪЗМОЖЕН БЕЗКРЪВЕН ПРЕХОД ЗА ВРЪЩАНЕ НА ДЪРЖАВАТА!Докато преднамерено отвличат вниманието с козички и овчици, зад които всички други човеко-овце се подредиха в миг, управляващата мафия направи следното:- даде 500 милиона /половин милиард/ в ръцете на ключов политически играч(Ах.Д.), скрит зад венецианска маска.Виртуозен пилотаж в корупционната практика.Медиите мълчат
92
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто друго изказване от Тиквата не може да се чака. Пак хвърли вината на Ореха, въпреки че оттогава минаха 6 години. И докога непрекъснато ще цъфтиме като сега. Щото ако го питат само това правим. Така сме цъфнали покрай неговото управление, че вече отдавна по всички показатели сме на опашката на ЕС.Що така бе, Борисов??защо ВДИГАШ НЕПРЕКЪСНАТО ТОКА, ПРНОТО, ВОДАТА, ГАЗТА? Сигурно да ни подсетиш колко добре управляваш държавата. Нинова ти е пречката в живота.
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво лаете по нинова-тя не е фактор в политиката на бг.Става интересно и с университетските умения от бай-Тошо/да отмине бурята/ нищо няма да се получи.Тръмп на този етап признава само Путин и го покани в сащ.Също и Макарон.За другите-нищо особено.Даже ни иска да се здрависа и снима с тях.Внимавайте с плюването по баба Меркел,че не звучи хубаво и показва че си човек без собствено мнение-демек ветропоказател.Сега и Магнитски...абе ужаст!
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.........Позовавате се на закони вътрешни и европейски, които сами не спазвате! Искате да сте европейски лидери, каквито никога не сте били! Изнудвате да бъдете признати, но сте престъпници с държавен имунитет.Какъв е изходът?
89
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов, европеецо,Покажете публично статистика от регистрите в ДАНС, колко реални разследвания срещу общински кметове, за притежание на много милиони в чужди банки, отлежават по фризерите, с цел изнудване на тези кметове за изборите!Фалшифицирането на изборите е престъпление, нали!?Не ви се показва статистика, зная. Защото от нея ще се види, че всички партии са хванати за гушите и демократичен изборен процес е невъзможен. Всички парламентарно представени партии на прехода, сте едно цяло мъртво тяло! Труп.Позовавате се на закони вътрешни и европейски, които сами не сп