БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!

Червените искат промени в четири ключови сфери
21 юли 2018 16:11, Василия Пейчева
211
БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!
Снимка: БТА

С проекта "Визия за България" БСП дава заявка за управление на държавата и алтернатива на системата. Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, днес не се обръщаме към политическите си опоненти, обръщаме се към народа си, заяви при представянето на проекта в НДК лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя допълни, че не претендират, че са всезнаещи и затова се обръщат към всеки сънародник с молба да чуе идеите на левицата и ако има желание, според възможностите си, да се включи в процеса.

По думите на Нинова системата убива, както първи са го изрекли майките на децата с увреждания, и затова тази система трябва да бъде сменена. БСП започва разговор за тази промяна и ще подложи проекта си на широко обществено обсъждане.

БСП предлагат промени в четири ключови сфери - икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване и образование. Предлагаме да спрем разграбването на националните богатства, заяви Нинова и допълни, че в момента не обществото, а малцина се възползват от тях.
Тя каза, че БСП не е против концесионирането, но балансът е бил нарушен и трябва да се възстанови. От БСП предлагат онези стратегически обекти, които са забранени за приватизация, да бъдат забранени и за концесия. Да не се дават на концесия БДЖ, летища и пристанища, "Български пощи", многопрофилни болници, плажовете, ВиК сектора, НДК, филмова индустрия, БЕХ и др. Тези предприятия да не се управляват на партиен, квотен принцип, а на конкурсно начало, искат от левицата.

Трябва да започнем да градим собствено българско родно земеделие, което не е зависимо само от европейско финансиране, каза Нинова. От БСП са за намаляване на ДДС върху храните.

БСП предлага адаптиране на образованието към дигиталното поколение. Това е бъдещето на младото поколение, закъснели сме, каза Нинова. Тя призова да се използват иновационни образователни технологии - облачни технологии, учене в мрежи и др. По думите й сега системата кара децата да наизустяват без да анализират. Трябва да се наблегне на възпитанието и на културата, смята тя. Не на джендър идеологията в българските училища, призова Нинова и с това предизвика аплодисменти в залата. Съвременните християнски ценности са ни по-скъпи от третия пол, допълни тя.

От БСП предлагат безплатни детски градини, един учебник за един клас за цялата страна. Според Нинова общественият ресурс трябва да отива за държавните и общински училища.

В сферата на здравеопазването от БСП предлагат намаляване на ДДС за лекарства, медицински изделия и храни. Предлагаме ежегодно държавно определяне на цените на лекарствата от реимбурсния списък и медицински изделия, каза Нинова. От БСП искат и забрана на реекспорта на лекарства. БСП иска премахване на търговския статут на държавните лечебни заведения и замяната му с принципно нов статут, отговарящ на социалния характер, същност и насоченост на здравеопазването.

Регионализиране на икономиката, предлагат още от БСП. Предвиждат създаване на фонд за сближаване между регионите и приоритетни програми за изостаналите региони.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи и партията да обсъди ревизия на решението на конгреса за влизане на България в еврозоната и приемане на еврото.

Предлагам да отворим тази дискусия, въпреки решението на конгреса и ако стигнем до друго, по-разумно, по-полезно и по-важно за народа и националния интерес решение, нищо не пречи да го ревизираме, каза Нинова. "Моля Сергей да не се сърди, защото този доклад беше негов на конгреса, ние споделяме всичко това, но нека да помислим", обърна се Нинова към лидера на ПЕС Сергей Станишев. По думите й животът и условията са се променили и БСП трябва да е адекватна към тази промяна.

"Нека да проведем разговора за България, за българската икономика, за цените, за стандарта на живот. Нека не бързаме. Дайте да забавим с ежедневното напиране сега и веднага еврото и да ни приемат в еврозоната. Предстоят ни много сериозни разговори", каза Нинова. Тя заяви, че дори чужди експерти са предупредили страната да не влиза в еврозоната.


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 7 месеца
Коя е системата, за да преценя алтернативата? То и Слави е против системата, ама и той не знае коя е тя?!
190
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Комунистите веднъж "смениха" системата като се преименуваха на социалисти,създадоха мутрите,поделиха си парите на народа,раздадоха ги на свои хора,създадоха дебеловратите"бизнесмени" и мутродемокрация.Сега по обратния ред ли ще сменят системата?
189
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
РЗИ ПРЕДУПРЕЖДАВА- ОТ ЦЕНТАРАЛАТА НА БСП ИЗТИЧАТ СИЛНО ТОКСИЧНИ О Т П А Д А Ц И. ЛЪЧЖИ, КЛЕВЕТИ- ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ В ДЕЙСТВИЕ.
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ТАЯ ТЕТКА Е СИЛНО ТОКСИЧНА.
187
2
 
4
 
! Отговори
айде! преди 7 месеца
Бойко денем строи. Курнелията нощем събаря. Така не може. Всички трудолюбиви хора трябва да поставим тази антагонистична жена на мястото и.
Тези които правят всичко за да са в тежест на държавата трябва да бъдат освободени от работните места и чемодан, вокзал -> Масква!
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пълно ръздъжавяване- приватизация.
Всичко да мине в частни ръце както е на Запад.
Сега се хаби безмислен труд с много, много държавни пари на вятъра.
Масово хората бягат в частни фирми на запад а не работят в Бг.
185
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ZA KONCESIITE SYM SYGLASEN NE MOJEDA DAVASCHSTRATEGICHESKI NESCHTA I POLEZNI IZKOPAEMI ZA 1 LV ZA 100 GODINI NE I NE
184
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НЯМА ОТЪРВАВАНЕ ОТ Ч Е Р В Е Н А Т А Ч У М А. КОЛКОТО ПЪТИ УПРАВЛЯВАТ ТОЛКОВА ПЪТИ НИ ЗАКОПАВАТ. НАД 300% ИНФЛАЦИЯ 1 ГЕР МАРКА 1000 ЛВ, 1 ДОЛАР 3000 ЛВ, ФАЛИРАХА 12 БАНКИ, ПОЯВИХА СЕ ФИНАНСОВИТЕ ПИРАМИДИ С ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА С ПРОТЕКЦИЯТА НА ПАРТИЯТА МАЙКА, СЛЕД ТОВА ГРЪМНАХА, ПОСЛЕ ГРЪМНАХА И ОЩЕ ЕДНА ТАКОВА, А СЛЕД ТЯХ ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЕДНИ 4 МИЛИАРДА- Б А Н Д И Т И- А ЗАЩО НЕ СА В ЗАТВОРА. ВСИЧКИ РУСОФИЛИ СА ОТРОЧЕТА НА Б А Н Д И Т С К А Т А БСП- АМА ЗАЩО НЕ ВЗЕМАТ ДА МИГРИРАТ КЪМ РУССИЯ.
183
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ГЕРБ за 10 години съсипаха държавата. Никога България не е била толкова бедна и мизерна. Бойко сериите му от провали обрекоха българите да търсят спасение навсякъде по-света. Благодарение на ГЕРБ младите и умните избягаха. А за БСП... след последният им мандат имаше дребен и среден бизнес. Имаше някакъв стандарт на живот. Хората живееха много по-спокойно от колкото сега!
182
1
 
3
 
! Отговори
глупости преди 7 месеца
До Гoшу

Напротив, много даже ги отваря за процентите,дето влизат в личната му сметка!
181
2
 
6
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 7 месеца
След като баба Партия се справи-пребори с ГЕРБ, то следва да смени системата. Заглавието мяза на оня виц за комунизма - общи ще са кравите, общи ще са жените.Нямате деца - ще ви направим и деца!Всезнайковци!!!
180
10
 
11
 
! Отговори
Оня с коня преди 7 месеца
Другарката Нинова е или с личностно разтройство, или е артистка от балшой театър. Държавата е на това положение точно от БСП-БКП.
179
6
 
16
 
! Отговори
БСП Системата преди 7 месеца
Живков, Лилов, Луканов, Младенов, Виденов, Гечев, Премянов, Чичибаба, Овчаров, Станишев, Първанов, Радев .....
178
7
 
14
 
! Отговори
Гoшу преди 7 месеца
Бойко ме дразни, че си затваря очите за Лукойл и че не прибира данъците за милиарди от тях, щото играе белот със Златев.. Ама тия нещастници от БСП ако дойдат, пак ще е същата хава. Р.Овч. бил във управителния съвет на Лукойл. Така че ГЕРБ, БСП, ДПС, който и да дойде, се е къса клечка и всеки си гледа далаверите, не народа. Затова всеки поединично да гледа да си оправя положението :)
177
8
 
20
 
! Отговори
Гoшу преди 7 месеца
Леле, леле, какви глупости на търкалета говори и само за прости, селски хорица, дето знае, че ще ги харесат. Щяла да спре концесиите. Ами това значи почти фалиралото БДЖ съвсем да фалира. Плажовете и те да не се давали на концесия. Ами кой ще ги поддържа бе, държавата ли? Егати и простотиите. А другото дето ще го дават, да бъдело с конкурси. Смятай как корупцията ще се увеличи поне 10 пъти и какви пари ще се разиграват под масата.
176
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При коомунистите има само фалити на България - при Живков са 3 пъти, след Живков още 3 пъти!
Стига комунисти на власт!
175
13
 
24
 
! Отговори
Иван Н. преди 7 месеца
Пази Боже! Няма нужда от още катастрофи. Тъкмо мръднаха нещата и пак да се връщаме назад! Не, благодаря другарко Нинова!
174
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че системата ИМ ни убива е вярно.
Системата обаче не е на ГЕРБ, а на 0.001% свръхбогати.
Герб са просто марионетките ИМ.
Че ТРЯБВА да се смени системата ИМ, трябва.
Мерките във визията на БСП са добри, но крайно недостатъчни.
ГЕРП и БСП са СИСТЕМНИ партии.
Не вярвам в осъществяването на тази визия с този личен състав на БСП.
Разкарайте старите бесепарски милонери от редиците си.
Сложете нови неопетнени хора начело които двъхват поне малко ДОВЕРИЕ.
И успех в осъществането на ВИЗИЯТА.
Ра
173
6
 
2
 
! Отговори
муспи преди 7 месеца
Зад всеки пушек има огън. Може би евреите се гласят да правят нова рокада във вечната власт, и ППП (Партия на Професионални Паразити) да започва да се врежда в новото Добрутро.
172
9
 
18
 
! Отговори
муспи преди 7 месеца
На каква система предлагат алтернатива, когато си е все тая от 9 Септември '44т. до сега?