БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!

Червените искат промени в четири ключови сфери
21 юли 2018 16:11,
211
БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!
Снимка: БТА

С проекта "Визия за България" БСП дава заявка за управление на държавата и алтернатива на системата. Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, днес не се обръщаме към политическите си опоненти, обръщаме се към народа си, заяви при представянето на проекта в НДК лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя допълни, че не претендират, че са всезнаещи и затова се обръщат към всеки сънародник с молба да чуе идеите на левицата и ако има желание, според възможностите си, да се включи в процеса.

По думите на Нинова системата убива, както първи са го изрекли майките на децата с увреждания, и затова тази система трябва да бъде сменена. БСП започва разговор за тази промяна и ще подложи проекта си на широко обществено обсъждане.

БСП предлагат промени в четири ключови сфери - икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване и образование. Предлагаме да спрем разграбването на националните богатства, заяви Нинова и допълни, че в момента не обществото, а малцина се възползват от тях.
Тя каза, че БСП не е против концесионирането, но балансът е бил нарушен и трябва да се възстанови. От БСП предлагат онези стратегически обекти, които са забранени за приватизация, да бъдат забранени и за концесия. Да не се дават на концесия БДЖ, летища и пристанища, "Български пощи", многопрофилни болници, плажовете, ВиК сектора, НДК, филмова индустрия, БЕХ и др. Тези предприятия да не се управляват на партиен, квотен принцип, а на конкурсно начало, искат от левицата.

Трябва да започнем да градим собствено българско родно земеделие, което не е зависимо само от европейско финансиране, каза Нинова. От БСП са за намаляване на ДДС върху храните.

БСП предлага адаптиране на образованието към дигиталното поколение. Това е бъдещето на младото поколение, закъснели сме, каза Нинова. Тя призова да се използват иновационни образователни технологии - облачни технологии, учене в мрежи и др. По думите й сега системата кара децата да наизустяват без да анализират. Трябва да се наблегне на възпитанието и на културата, смята тя. Не на джендър идеологията в българските училища, призова Нинова и с това предизвика аплодисменти в залата. Съвременните християнски ценности са ни по-скъпи от третия пол, допълни тя.

От БСП предлагат безплатни детски градини, един учебник за един клас за цялата страна. Според Нинова общественият ресурс трябва да отива за държавните и общински училища.

В сферата на здравеопазването от БСП предлагат намаляване на ДДС за лекарства, медицински изделия и храни. Предлагаме ежегодно държавно определяне на цените на лекарствата от реимбурсния списък и медицински изделия, каза Нинова. От БСП искат и забрана на реекспорта на лекарства. БСП иска премахване на търговския статут на държавните лечебни заведения и замяната му с принципно нов статут, отговарящ на социалния характер, същност и насоченост на здравеопазването.

Регионализиране на икономиката, предлагат още от БСП. Предвиждат създаване на фонд за сближаване между регионите и приоритетни програми за изостаналите региони.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи и партията да обсъди ревизия на решението на конгреса за влизане на България в еврозоната и приемане на еврото.

Предлагам да отворим тази дискусия, въпреки решението на конгреса и ако стигнем до друго, по-разумно, по-полезно и по-важно за народа и националния интерес решение, нищо не пречи да го ревизираме, каза Нинова. "Моля Сергей да не се сърди, защото този доклад беше негов на конгреса, ние споделяме всичко това, но нека да помислим", обърна се Нинова към лидера на ПЕС Сергей Станишев. По думите й животът и условията са се променили и БСП трябва да е адекватна към тази промяна.

"Нека да проведем разговора за България, за българската икономика, за цените, за стандарта на живот. Нека не бързаме. Дайте да забавим с ежедневното напиране сега и веднага еврото и да ни приемат в еврозоната. Предстоят ни много сериозни разговори", каза Нинова. Тя заяви, че дори чужди експерти са предупредили страната да не влиза в еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 87 ше стане г.рбераско недоразумение
87
4
 
19
 
! Отговори
царя е гол преди 5 години
Системата предлага да сменим системата.Луд умора нема само се поти та и Нинова така.
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 86Хайде чакаме да видим как ще стане :)
85
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е да се измете мухобоико и г.рберастите крадливи
84
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАЗИ БОЖЕ ПАК СОЦИАЛИЗЪМ- ОТВОРЕТЕ МАПС В КУБА И СЕВЕРНА КОРЕЯ- НЕМОЖЕ ЛИ И ЗАЩО ТАКА, ДАЛИ ЗАЩОТО ЩЕ СЕ СМАЕМ ОТ ВСИЧКО КОЕТО ВИДИМ,КУБА ПРЕДИ 30 ГОДИНИ БЕШЕ ТАКАВА РАЗРУХА И ПАМЕТНИК ДО ПАМЕТНИК НА ХОСЕ МАРТИ, СТАРИ АМЕРИКАНСКИ КОЛИ НА ПОЛОВИН ЧАС ЕДНА ДВЕ.
83
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смяна на Системата означава:* як намордник на банките и въвеждане на данък (като в Испания)* 50% данък върху хазарта* 30% корпоративен данък за едрият бизнес* приватизация в енергетиката....Сумирайки горното , парите отиват директно за - пенсии, детски, социални и 100% безплатно здраве. Никакви "здравни вноски" няма да има!Това горното е начало на "смяна на Системата".Бсп Не може, а и по -важното - НЕ иска да го направи!Може ли? Може, ама друг път !
82
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таз милата само набор 34а я взима на сериозно ама то е годините вече...
81
8
 
15
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
До Анонимен 68 Смяна на системата означава връщане към социализма.В момента има три системи. Капитализъм , социализъм и тоталитаризъм. Какво разбира козичката Корделка от смяна на системата?Май ни тласкат към Евразия , ама ние си харесваме Бойко и пак ще го изберем.
80
6
 
12
 
! Отговори
Радеф признай си! преди 5 години
Радеф да даде отчет къде са 1,6 милиарда!
79
3
 
18
 
! Отговори
Нинова да даде приме преди 5 години
"Предлагаме да спрем разграбването на националните богатства, заяви Нинова и допълни, че в момента не обществото, а малцина се възползват от тях."---Предложението е добро! Нека БСП даде личен пример. То така или иначе те заграбиха народното имущество. Нека Нинова даде личен пример!
78
5
 
10
 
! Отговори
БГ преди 5 години
В руско предаване ли говориха как трябвало да направят всичко възможно да се свали това правителство (да си сложат свое такова ) Това показва дали се движим правилно или не
77
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахахаха! БСП - алтернатива на системата! ХАХАХАХАХАХА
76
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая алтернатива я видяхме не един или два пъти. Още страдаме от безумията, които натворихте. Вярно е, че правителството на Борисов хич го няма, но благодаря, но тая алтернатива не ми допада.
75
4
 
15
 
! Отговори
да бъде България преди 5 години
Българското общество е болно. Толкова години социализъм в най-различни опаковки, че вече хората не могат да разберат кое е социализъм и кое не.Нека дадем мораториум от 30 години на социалистическите идеологии.Нека израстне ново поколение което може само да носи отговорност за себе си.Нека бъде България такава каквато е била преди социалистическата проказа!
74
3
 
19
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
След революцията в Русия ,Чапай пита селяните от какво имат нужда.Един къщичка,друг крава трети кон и каруца и т.н.Петка записва исканията,но списъкът голям и попитал Чапай пари от къде?.Накрая Чапай наредил на Петка да задраска всичко и да им пише един гол ......Та и Корнелия обещава със старите комунистически номера,но те ограбиха народ и държава,включително и тя (Техноимпекс),пари от къде?
73
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова докажи че искаш да смениш системата.Започни от твоята партия разпусни БСП.
72
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Предлагаме да спрем разграбването на националните богатства, заяви Нинова и допълни, че в момента не обществото, а малцина се възползват от тях."===Олеле, комунист ще спира разграбването на България. Ми нали вие започнахте с това?! Забравихте ли изнасянето на пари с куфарчета, източването на държавните предприятия, кредитните милионери, Виденовата зима... Да не изброявам повече. Т.е. крадецът вика "Дръжте крадеца!". Вие, Нинова, забравихте ли за Техноимпекс?!Потресаваща наглост. ПОТРЕСАВАЩА!
71
4
 
14
 
! Отговори
ние българите преди 5 години
Тази колко е имала по математика?Като намали данъка за лекарствата, ще увеличи данъка върху нещо друго.В резултат или държавата няма да има пари за пътища например, или ще увеличи данъка за нещо друго. Накрая гражданите ще плащат същото, но някой мързелив социалист ще се насади на бюро и ще "изчислява социалния ефект".Докога ще даваме трибуна на *** в нашето общество?
70
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен до БГ преди 5 години
Наистина си прав, ама защо пропускаш попарата на Бойко която я ядем.Защо не кажеш че няма по големи хайдути и национални предатели от ГЕРБ.Аз бих казал никога повече БСП и ГЕРБ.
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно, изгледах видеото с някакъв с големи уши, който казва, че току-що говорил с Нинова и тя казала хората да останат, където ги спрат, да не се връщат назад. И се сетих за думите на Баце "прибрахме хората от улиците" по време на режисираните протести срещу Орешарски. Ха-ахха-ха... хвани единия, удари другия! Борбата за останките на България е безмилостно жестока!