БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!

Червените искат промени в четири ключови сфери
21 юли 2018 16:11,
211
БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!
Снимка: БТА

С проекта "Визия за България" БСП дава заявка за управление на държавата и алтернатива на системата. Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, днес не се обръщаме към политическите си опоненти, обръщаме се към народа си, заяви при представянето на проекта в НДК лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя допълни, че не претендират, че са всезнаещи и затова се обръщат към всеки сънародник с молба да чуе идеите на левицата и ако има желание, според възможностите си, да се включи в процеса.

По думите на Нинова системата убива, както първи са го изрекли майките на децата с увреждания, и затова тази система трябва да бъде сменена. БСП започва разговор за тази промяна и ще подложи проекта си на широко обществено обсъждане.

БСП предлагат промени в четири ключови сфери - икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване и образование. Предлагаме да спрем разграбването на националните богатства, заяви Нинова и допълни, че в момента не обществото, а малцина се възползват от тях.
Тя каза, че БСП не е против концесионирането, но балансът е бил нарушен и трябва да се възстанови. От БСП предлагат онези стратегически обекти, които са забранени за приватизация, да бъдат забранени и за концесия. Да не се дават на концесия БДЖ, летища и пристанища, "Български пощи", многопрофилни болници, плажовете, ВиК сектора, НДК, филмова индустрия, БЕХ и др. Тези предприятия да не се управляват на партиен, квотен принцип, а на конкурсно начало, искат от левицата.

Трябва да започнем да градим собствено българско родно земеделие, което не е зависимо само от европейско финансиране, каза Нинова. От БСП са за намаляване на ДДС върху храните.

БСП предлага адаптиране на образованието към дигиталното поколение. Това е бъдещето на младото поколение, закъснели сме, каза Нинова. Тя призова да се използват иновационни образователни технологии - облачни технологии, учене в мрежи и др. По думите й сега системата кара децата да наизустяват без да анализират. Трябва да се наблегне на възпитанието и на културата, смята тя. Не на джендър идеологията в българските училища, призова Нинова и с това предизвика аплодисменти в залата. Съвременните християнски ценности са ни по-скъпи от третия пол, допълни тя.

От БСП предлагат безплатни детски градини, един учебник за един клас за цялата страна. Според Нинова общественият ресурс трябва да отива за държавните и общински училища.

В сферата на здравеопазването от БСП предлагат намаляване на ДДС за лекарства, медицински изделия и храни. Предлагаме ежегодно държавно определяне на цените на лекарствата от реимбурсния списък и медицински изделия, каза Нинова. От БСП искат и забрана на реекспорта на лекарства. БСП иска премахване на търговския статут на държавните лечебни заведения и замяната му с принципно нов статут, отговарящ на социалния характер, същност и насоченост на здравеопазването.

Регионализиране на икономиката, предлагат още от БСП. Предвиждат създаване на фонд за сближаване между регионите и приоритетни програми за изостаналите региони.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи и партията да обсъди ревизия на решението на конгреса за влизане на България в еврозоната и приемане на еврото.

Предлагам да отворим тази дискусия, въпреки решението на конгреса и ако стигнем до друго, по-разумно, по-полезно и по-важно за народа и националния интерес решение, нищо не пречи да го ревизираме, каза Нинова. "Моля Сергей да не се сърди, защото този доклад беше негов на конгреса, ние споделяме всичко това, но нека да помислим", обърна се Нинова към лидера на ПЕС Сергей Станишев. По думите й животът и условията са се променили и БСП трябва да е адекватна към тази промяна.

"Нека да проведем разговора за България, за българската икономика, за цените, за стандарта на живот. Нека не бързаме. Дайте да забавим с ежедневното напиране сега и веднага еврото и да ни приемат в еврозоната. Предстоят ни много сериозни разговори", каза Нинова. Тя заяви, че дори чужди експерти са предупредили страната да не влиза в еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
6
 
17
 
! Отговори
Димитров преди 5 години
Кво да говорим за ***...то е ясно. Била приятелка на дъщерята на оная мека китка Соколов /да му се таковам на гроба а го ***/,после била в следствието 6 месеца,после другаде 5 месеца,после краднала външно-търговско предприятие,после била зам. министър /изгонена позорна заради корупция/...после айде ...взела че се преродила в комунистка. Типична селска идилия. Евати и сущето !
107
5
 
27
 
! Отговори
Емо преди 5 години
БСП и промяна на системата? Не им вярвам изобщо, госпожа лъжа пак се изцепи жестоко!?!!
106
4
 
11
 
! Отговори
промяна преди 5 години
Аз преди не гласувах за десните защото са от клуба на русо-патите. Затова предпочетох ГЕРБ. След 3 Март Валери Симеонов се издигна пред очите ми като политик който застава зад България и затова смятам на следващите избори да го подкрепя.Без лошо чуство към ГЕРБ. За мен те са хората които вършеха работата докато социалистите се изказваха.
105
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де го Пиночет,да ни спаси от комунистическата мафия,че да тръгнем по правилният път.България загива от обедняване на народа и миграция на младите,бягайки от червената ч#ума.
104
4
 
19
 
! Отговори
Нинова е хитра преди 5 години
Всъщност БСП не се стремят към властта.Ако я вземат, после Виденова зима, разследване, решетки . . .По-удобно е да са рупор на руската пропаганда и да получават в сметка зад граница от диференциала по газовите доставки. Така не са отговорни за нищо, а парите идват така или иначе.
103
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕТКА НИНОВИЦА НЕ ИСКА В ЕВРОЗОНАТА- АМА ПРЕДИ 21 Г ВЪРЗАХА ЛЕВА ЗА ГЕРМАНСКАТА МАРКА 1000 ЛВ, А 1 ДЛ 3000 ЛВ, СЕГА НЕ ИСКАЛИ В ЕВРОЗОНАТА, АМИ ДА НИ ЗАВЪРЖИ ЗА РУБЛАТА- ЕТО ТАКА 240 ЛВ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, АМАН ОТ ПОПУЛИСТИ, ЩО НЕ ВЗЕМЕ ДА ЗАМИНЕ В ЛЮБИМАТА РУСИЯ КАТО ИЗТЪКНАТ РУСОФИЛ И ДА ОСТАВИ БГ НАРОД НА СПОКОЙСТВИЕ- ИСКАМЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ДА ГЛАСУВАМЕ ЕЛЕКТРОННО, ТА ДА ВИДИМ ЧЕРВЕНИЯ МАЙБАХ КАК ЩЕ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА.
102
7
 
24
 
! Отговори
маши на Русия преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
101
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо Борисов не направи нужните реформи не само в съдебната система, вече 10 години се подмята във властта?!
100
3
 
21
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ДРУГАРКО НИНОВА, ЗАЩО БСП НЕ ПРЕДЛАГА РЕФОРМА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ?
99
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не гласувайте за Нинова, бе! Гласувайте си за Баце, който учи магарето да не яде... Пък нека опрощават някакви си 50 и кусур милиона на Домусчиев, защото е голям приятел на Баце.
98
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банков обир в Несебър, 100 бона липсват. Прозявам се!
97
8
 
26
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 5 години
Тотален популизъм Нинова. Предлагаш едновременно съкращаване на приходната част на бюджета и увеличаване на разходната...Дай направо да връщаме Жан Виденов...
96
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГНУСНИ ОТВРАТИТЕЛНИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ ОГРАБИЛИ НАРОДА СИ, ИЗПИРАТ ПАРИ И СИ КУПУВАТ ИЗБОРИТЕ- ГАДНИ СКАНДАЛДЖИИ. ТИЯ СА ПО ОПАСНИ ОТ Ч У М А Т А
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 94а всъщност при избори победителят ще зависи от ромските гласове,..хм ... е то затова ше ти идват гласовете от там? не ти ли е ясно, защо?защото мислиш как "да победиш" и "да влезеш", т.е. мислиш за себе си.няма вече оФце, да знаеш ...
94
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Майко мила, комунистите пак ще сменят системата! 45 г. + още 29 г., все не могат да я докарат тази "система"! А, нас са ни яхнали и ни докараха до просяшка тояга! Време е тази тояга да скочи!
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-лошото е, че ние тук се ръфаме, а всъщност при избори победителят ще зависи от ромските гласове, а не от нашите. Но да продължаваме да се ръфаме!
92
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОЛНО И ГНУ*СНО!Като бяхте на власт защо не го направихте ?ГЛАДНИ КОКОШКИ ПРОСО (ВЛАСТ) СЪНУВАТ
91
6
 
14
 
! Отговори
Политически пророк преди 5 години
Като дойде критическата не прощава на поведението на индивида .Това води до друго космическо измерение с изкривена реалност.Докторите от МС да се вземат в ръце,комплексно с психолозите.Време е !
90
8
 
11
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Аз съм силно разочарован от Боко, но все пак не е докарал нещата до там, докъдето ги докара управлението на левицата. За нас е най-добре никоя от двете партии да не може да управлява сама. Обаче - тъй като двете партии ще вземат най-голям процент от гласовете, те имат сметка от колкото се може по-малко гласували на изборите (така за останалите партии ще остане по-малко). Поради което се замислям или за Каракачанов, или за Валери Симеонов.
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политическия ни елит има нужда от специализирано лечение в помещения с меки стени.