Сидеров се закани на Симеонов: Лесно ще намерим кой да го смени!

Не съм го пратил в правителството, за да се разхожда с шумомер, каза лидерът на "Атака"
25 юли 2018 13:00,
183
Сидеров се закани на Симеонов: Лесно ще намерим кой да го смени!
Снимка: БТА

Напрежението между доскорошните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов ескалира. Лидерът на "Атака" призова вицепремиера да бъде честен и да си тръгне, ако не може да се справя. "Лесно ще намерим кой да го смени", каза по този повод Сидеров, цитиран от "24 часа".

Атакистът се включи днес в правителственото заседание, за да поиска оттегляне на закона за шума, внесен от Симеонов. Именно той се превърна в поредния повод за напрежение в малката коалиция, което ескалира с часове.

Преди дни Сидеров пое по стъпките на Симеонов по морето, за да види сам каква е ситуацията. Лидерът на "Атака" смята, че забраната за музика в курортите, наложена от партньора му, пречи на бизнеса и дори го убива.

Още по темата

"Аз изпратих Симеонов в изпълнителната власт, за да работи за стандарта, пенсиите, а не да се разхожда с шумомер в ръка", каза лидерът на "Атака".

Той допълни, че според закона за шума могат да се затварят заведения по преценка едва ли не на МВР, което ще нанесе щети на туризма, и ще е причина за по-малко приходи в сектора.

Сидеров обясни, че проектът на Симеонов е минал само на първо четене и може да бъде изтеглен. Според лидера на "Атака" действията на вицепремиера вредят на държавния интерес.

Той призова Симеонов да се извини на "Атака" и ГЕРБ в минимално кратък срок, заради думите по техен адрес, че са "лобистки спасители на редник Киро". Атакистът се зарече, че ако това не стане, ще заведе дело срещу вицепремиера.

По време на заседанието на кабинета Сидеров помолил премиера да въведе и "медийна хигиена".

"Не може вицепремиери и министри да се изказват, да лепят етикети, да обвиняват необосновано и това да минава като пролетен дъжд", каза Сидеров, цитиран от БТА.

По-рано лидерът на "Атака" призова Симеонов да признае, ако не може да се справя, за да търсят патриотите друг човек за поста.

"В крайна сметка аз не съм го пратил във властта, за да убива туризма, а да вдига доходите, пенсиите, за което ние водихме предизборна кампания, а не да утрепва български фирми, заведения, стотици дребни предприемачи, които си изкарват прехраната", каза Сидеров пред Нова.

Той обясни, че ако Симеонов не може да се справя с това," за което го е изпратил във властта", трябва да си признае. "Ако не може да се справя с това, да признава и ще бъде честно от негова страна, и ще търсим друг човек, който може да се справя", каза Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До74аз се питам Волен какво върши...=как какво ?разведе се с жена си, за да открадне приятелката на доведеният си син и с парите на глупаците, да пуши 10 хил. км хавански пури и да пие френско шампанско от стаята на 5 звезден хотел.. морално пропаднал тип!разбира се - това го плаща бай спиро от поликраище, който вее българо-руското знаме и вика - "да живее батака! болен - президент!"амин!
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Воленчо преди поне протестираше къде срешу турци къде, срещу циани, къде срещу стюардеси , а сега какви ги дялаш? Май кротуваш докато службата леко си върви и сама, а парата си капе и така...
72
4
 
0
 
! Отговори
до 81 от славянин преди 5 години
А бетона по морето подкрепяте ли!?
71
2
 
5
 
! Отговори
Петър Руменов преди 5 години
Аз и моето семейство и всички мои приятели и познати подкрепяме тишината!
70
4
 
6
 
! Отговори
до 76 от славянин преди 5 години
Хората които искат тишина ходят на съвсем други места, не на нашето черноморие, ти ако ходиш там на ''почивка'', значи си слабоумен!
69
0
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ДАЛАВЕРИ ШУМОТЕВИЦАТА КОГА ЩЕ ВЪРНЕ КВОТО ТАМ КРАДЕ ОТ "ФОНД ОГРАДА"
68
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров може да бутне и правителството и парламента. А на бас, че ще клекнат пред него. Кокала не се изпуска.
67
0
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЛЕСНО ЩЕ ВИ СМЕНИМ ВСИЧКИТЕ НЕ САМО ДИСКОТЕКАТА ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ
66
11
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Целият български народ стои твърдно зад тишината в родните туристически центрове. Хората ходят там на почивка, не да им гърми музика. Долу Волен Сидеров! Оставка! Тишина, тишина, само ти ни остана! А Сидеров иска да ни я отнеме и да я продаде на Москва! Оставка!
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със закона за шума и срещу този за приватизацията Симеонов поряза фирмите близки до Волен и той е много Недоволен. Симеонов поне върши нещо, а аз се питам Волен какво върши...
64
1
 
8
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Не че съм фен на Симеонов, ама напоследък взе да ме радва ! Лошото е, че всеки който вземе да ме радва накрая излиза ... Бареков ! Използвам "бареков" като нарицателно, сещате се за какво нали ? Та в тоя ред на мисли и Джамбазки взе да ме радва ! Изобщо радостта е навсякъде, което всъщност не е лошо ...
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зад действията на Симеонов са болшинство. Само шепа пияници ,вресливци и съдържатели на заведения са против. Тях се опитва да защитава Сидеров. Не обръщайте внимание на глупостите, които говори.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луд умора нема само се поти та и Болен Сидеров така.Той е никой,от него нищо не зависи затова лае като ритнато кутре.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото са ударили и Николакй Марков и са ми изтрили страницата,защото е щял да публикува материалите,които има Босия,има ли още някой неударен?Живеем в абсолютна диктатура.
60
2
 
10
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 години
Сидеров явно е поскътал парички, вече мина 60така и сега може да разбута всичко и да се отегли да си живее с младата невяста да си гледа семейството и да им гледа сеира как скачат като жаби.
59
0
 
9
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Можем да закрием всички депутати и министри без проблем.Ще разберем че ги няма единствено по излишъка на неоткраднатите пари.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А другите щеше ли да ги има в парламента ако не се бяха закачили за Атака? Кой щеше сам да мине процентата бариера, и ако можеха сами защо тръгнаха със Атака?
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е БОКО ДА РАЗГОНИ ТЕЗИ ПАТРИОТИ И ДА НАПРАВИ КОАЛИЦИЯ С ДПС И МАРЕШКИ И ТЕ ЩЕ СТАНАТ КАТО .СДС ЩЕ ГЛЕДАТ ВЛАСТТА С КРИВ МАКАРОН.
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атака добре, че се закачи за НФСБ и ВМРО на изборите, че иначе въобще нямаше да я има в Парламента, а не сега Сидеров да разправя, че е изпратил Симеонов във властта. Аз дотук харесвам действията на Симеонов!
55
0
 
7
 
! Отговори
Волен в депресия преди 5 години
дубъл първи.........Защо ли си времето губих,защо ли не пих до зори?цената на губено време,не искам да диря дори.Със вино се лесно лекувабезумно терзана душаи спира сърце да тъгува.Налейте да пия сега!