Хазната препълнена, излишъкът – над 2 млрд. лева

Борисов доволен, хвали приходните агенции за работата им
252
Хазната препълнена, излишъкът – над 2 млрд. лева
Снимка: Булфото, архив

Планът за приходите в бюджета за годината ще бъде преизпълнен. С това се похвали премиерът Бойко Борисов пред министрите в началото на днешното правителствено заседание.

По данни на финансовото министерство излишъкът към края на юли е над 2 млрд. лева.

Само за изминалия месец в хазната има близо 310 млн. лв. повече.

"Знаете, преди година и нещо, като поехме управлението, колко беше - 3.7 дефицит, маса плащания без обезпечения", коментира данните Борисов.

По думите му приходните агенции и службите се справят добре срещу корупцията и контрабандата и материалният израз на работата им са парите в бюджета.

"Това е за тези, които казваха, че сме задължили държавата и следващите поколения. То е точно обратното", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
16
 
! Отговори
Ха, ха... преди 5 години
*** т'ва верно ли бе?... :::)))Хайде празни я хазната в оШфорката бе БОКо, че много гад те налази, и искат ли искат...!!! :::)))Ха, ха, ха... :::))Дааа...!!!
23
2
 
17
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Докато се пишат коментари през сини и кафевите очила нещата ще си останат точно такива. Истината да се търси, истината...
22
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо веднъж не каже колко е дълга на тази държава. 40 млрд Евро?
21
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позитано не е на себе си :) Държавата върви в правилната посока и комунистите не могат да си намерят място, чудят се как пак да ограбят народа.
20
20
 
12
 
! Отговори
Янко преди 5 години
Айде стига с тия избори бре!!! Милиони се дават на празно само! Оставете си хората да си свършат мандата и дайте милионите на пенсионерите и бедните! Пълна тъпотия!!!
19
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помним как БСП фалира държавата 97 година. Помним тройната коалиция и хидроинженера на България. Помним и смешника Орешарски. Помним и отвличанията, рязането на пръсти по времето на управлението на БСП! И точно защото помним никога няма да допуснем БСП отново на власт! Никога!
18
7
 
37
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Умишлено при правенето на бюджета за занижават приходите. Сега баце отчита излишък. Как се харчи излишъка? Разпределя си го МС както му е угодно без НС да го контролира, не че гербаджиите ще се самокотролират, но все пак.Та те така ... бием се в гърдите колко сме събрали, че да си разпределим после повече. Ама тия парички ще си ги вземат те, а не че ще ги дадат на на хората (пенсии, помощи и т.н.), от които са ги измъкнали.
17
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е така, де е парата? Треба народа да усети духь на Венету!
16
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаврата с кутевската измеет продължава :))))))) Спешно се търсят памперси за прецедента фатмаак Радеф и г-жа Лъжа!
15
26
 
15
 
! Отговори
Tenef преди 5 години
Не ми пука кой ще е на власт. Интересува ме какво се прави реално за държавата и да се случват нещата. За в момента съм доволен и не ми се вярва, че ако отново има предсрочно избори, ще дойде някой толкова супер кадърен, че ще оправи всичко за миг. И тия протести, платени от Цветан Василев, с парите на хората от фалиралата му КТБ е една гавра с българите, жалко че доста се подлъгват.
14
8
 
36
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Откраднатите пари от здравната каса, от дянков по заповед на картофаря тиква, ще бъдат ли върнати както постанови съда, или за това трябва заповед от началниците от брюксел? Явно на чумата герб трябва да се припомни че за изпълнението на решение на бг съд не е нужно потвърждение от козяк, брюксел или йерусалим...
13
4
 
36
 
! Отговори
бочко преди 5 години
я пак. тогава що непрекъснато хленчиш, че няма пари и трябва да взимаш от едни за да даваш на други. приличаш на *** с тая твоя неадекватност.
12
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде по леко, че преляха гюмовете....
11
37
 
6
 
! Отговори
Венко преди 5 години
Толкова ми е интересно как ще дойде на власт някой като Слави, Радев със Нинова или някакви нови гладни нескопосани типове, които съвсем да прецакат цялата страна и като си тръгнат с оцапаните *** и дим да ги няма!!!
10
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цъфнали и завързани,отличници.И защо сме най бедни на онова дето беше председател?
9
0
 
34
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Не си спомням кой управлява преди и натрупа дълговете.
8
34
 
4
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Това е супер! Затова и се готвят, да свалят правителството на 6 септември, за да могат кърлежите и агнешките главички, и Цветан Василев да се присмиват заедно със президента, Слави и Барекоф на всички лекомислени хорица!
7
3
 
26
 
! Отговори
Чудно преди 5 години
Браво бе,раздавай тогава Бореее!
6
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев да наложи и тук вето .........Смешния женорал на Курнито
5
2
 
42
 
! Отговори
гатанка преди 5 години
Сега излишък после фалит