Захариева: Без поучения от партия, дала костите на Гоце Делчев

"Същата партия караше българите да се пишат македонци"
Обновена: 8 авг 2018 18:54 | 8 авг 2018 18:53, Анисия Иванова
111
Захариева: Без поучения от партия, дала костите на Гоце Делчев

Не приемаме поучения от партия, която предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод призива на лидера на БСП Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов да реагира на думите на Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско.

Още по темата

Ето пълния коментар на външния ни министър, направен пред "Фокус":

"Чета призива на г-жа Корнелия Нинова към премиера незабавно да защити българските национални интереси от премиера Зоран Заев, който поставял на изпитания крехките основи на добросъседството.

Да, Илинденско-Преображенското въстание географски може да бъде наречено и македонско, и тракийско, но исторически е българско. Само преди дни премиерът Зоран Заев почете Гоце Делчев пред паметника му в центъра на Благоевград, където по време на цялото честване бе подчертан българският характер на Илинденско-Преображенското въстание за освобождението на Македония и Тракия.

Госпожо Нинова, бъдете спокойна, правителството се грижи за опазването на националните ни интереси.
Благодарение на нашата работа Република Македония ще стане член на НАТО и ще започне преговори с Европейския съюз, а българското знаме може спокойно да се вее в Скопие, докато звучи българският химн както се случи на фестивала "One Love“.

Не приемаме поучения как трябва да се защитават националните интереси от партия, която през 1946 година предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Същата партия-държава променяше насилствено идентичността на собствените си граждани и ги караше да се пишат македонци.

Политиката на противопоставяне е демоде. С това говорене вече само може да се губят избори. Питайте Груевски!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А коя партия назначи абсолютно неподготвена некадърница за министър?Нека не преиграва с това, че са карани българи да се пишат македонци! Груба грешка, да! Никой не е пострадал, ако откажел! Познавах семейство от Сандански, в което бащата за кратко време станал маке, но синът му категорично отказал. Завърши си висшето,намери добра работа.
64
18
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Докато не унищожите всички рубладжии бял ден няма да видите !Не може да си българин пък да симпатизираш на народ който е бил против съединението на България , който е давал заповеди на българските рубладжии да накарат насила българите да се пишат като македонци ! Народ който е избил над 30 000 български интелектуалци , а сега в днешно време държавата им отпуска заеми за да купуват имоти в България , да се заселят възможно най-много руснаци и да я направят втора Украйна !
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Репликата "същата партия" е като да се каже на някого, че от неговия род преди сто години еди кой си бил някакъв престъпник.След 1989 в България се опитаха да възстановят поне някои от сравнително големите десни партии, съществували по времето на Борис III, и видяхме, че от тях остана само тленния им прах. Ако бяха читави и сговорни, не само щяха да се възстановят като име, а и да управляват. ГЕРБ за годините, които владее управлението в страната, с какво защити българските интереси?
62
8
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Не приемаме поучения как трябва да се защитават националните интереси от партия, която през 1946 година предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Същата партия-държава променяше насилствено идентичността на собствените си граждани и ги караше да се пишат македонци.......................Такава беше волята на Кремъл , а полезните и-д-и-о-т-и в България изпълняваха зададената команда !
61
10
 
3
 
! Отговори
Хари преди 5 години
Нинова и захариева не са прави първо илинденското въстание е македонско никога не е било българско и второ вече много малко стари хора останаха но питаите тези които са останали ще ви кажат какво гонене е имало ако. несе пишете българин изселване по шуменско или вечер дойдат около 10 човека и повече никой нищо знае за теб ако попитате някаде те пребиват от бои и не гърневски а заев питаите колко пари е прибрал Защо първо не прави референдум а първо избира името
60
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невероятно грозна жена,направо ..ужас!
59
8
 
9
 
! Отговори
иванов преди 5 години
а,те така ете,Зехариева много точно.ама тя ,Нинова трябва да си се изкаже ,да не би да я забравят
58
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-мразя комунист да ми говори за патриотизъм и правиславие
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСВЕН ТОВА ЗАХАРИЕВА Е МИЛИОНЕРКА, ЗАСЛУЖАВА ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ.
56
7
 
6
 
! Отговори
да преди 5 години
Е тя си е казала истината.
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте кудкудякали! Кокошки смотани! Вършете си работата! Ще ви увонявам скоро!
54
1
 
14
 
! Отговори
една българка преди 5 години
Предатели!
53
8
 
26
 
! Отговори
Калинка преди 5 години
Външната министърка работи за чужди интереси.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52То ако нямаше митнически такси и/или ограничения да не мислиш, че ще оставим да ни дерат така тука в разградения двор а ? Можете да се поослушате да видите какви са ни "приятелите"
51
4
 
28
 
! Отговори
фф преди 5 години
Винаги съм приемал това протеже на продажния Плевнелиев за некадърна. Тя неуморно го доказва.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 54Имаш итернет. Можеш явно да го ползваш. Проверяваш и гледаш тролене ли е не е ли тролене... Лесна работа. За 5 минутки може да ти просветне. Разбира се ако имаш желание да ти просветлява.
49
2
 
7
 
! Отговори
КОПИ-ПЕЙСТ преди 5 години
На 1 август 1947 г. е направена първата стъпка за преустановяване на политиката на македонизация на Пиринския край. По време на преговорите с Югославия за сключване на договор за приятелство, сътрудничество и взаимна помощ е уточнено, че "няма да се действа за непосредствено присъединяване Пиринския край към Македонската република" (Г. Димитров, Дневник, 1 август 1947 г.) С влошаване на отношенията между Сталин и Тито и изключване на Югославия от Коминформ (28 юни 1948 г.) е намерен нужният повод за слагане на край на политиката за "културна автономия" (ХVI пленум на ЦК на БРП (к), юли 194
48
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бегай да си го купиш от там, какво малко рубли са ти дали за тролене ли?
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Захариева ***, що увъртате нещата и не си гледате работата ? Къде все в страни ни завличате. Сега ей така от интерес гледах обяви за винтоверти щото нещо ми щракна. За един и същ от известна марка в Русия струва 238 български левчета а в България 969 български левчета.(който иска мога да му посоча сайтовете) Защо не вземете да си гледате работата или това ви е номера - да гледаме встрани докато ни дерете кожите заедно с търгашите. Нали за тях всъщност работите ?
46
3
 
20
 
! Отговори
За Свободата преди 5 години
Колкото по-ограничена, толкова по-нагла......Какво било преди... Първо не знаеш и второ отговаря за себе си, защо продаваш сега България???????????ОСТАВКА! ОСТАВКА!