Борисов: Да не допускаме военни действия край Черно море

Премиерът участва в тържествата за 139 г. ВМС
Обновена: 12 авг 2018 07:48 | 11 авг 2018 20:06,
99
Борисов: Да не допускаме военни действия край Черно море
Снимка: Пресцентър на Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов призова политиците да не допускат военни действия в Черноморския регион. Той отправи апела си по време на тържественото събрание по случай 139-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България във Варна.

"Силен е този политик, който върне живи и здрави войниците и не ги вкарва във война. Добра война няма, има герои – да си ги запазим живи и здрави", каза министър-председателят, цитиран от пресслужбата на правителството.

Борисов обясни, че международната обстановка в момента е много сложна.

Още по темата

"Дунава и Черно море стават зона на изключителен конфликт и много усилия трябва да полагаме българските политици на всички нива, да не се допуснат в Черно море военни действия. Подготвени сме, но ролята на тази подготовка е да бъде възпирана възможността за конфликт. Ще използваме цялата си дипломация и енергия да ги запазим и само да участваме в учения", каза министър-председателят.

Премиерът обясни, че страната ни е горда с Военноморските ни сили и с всички, които служат в Българската армия. Той отбеляза отличното представяне на българските военни в мащабните учения с международно участие и в съюзническите операции.

"Провеждат се международни учения, които се поверяват в ръцете на български офицери и те се справят повече от прекрасно", заяви Борисов.

В тържественото събрание участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
34
 
11
 
! Отговори
Браво Бойко преди 5 години
Това се казва Генерал. Винаги е прав, когато говори и казва само истини. Ако говори Радев, всичко е така засукано и усукано, че да се вижда, че говори в полза на Русия. Нали си е русофил.Бойко Борисов става и за Премиер и за Президент. Затова хората го обичат!
31
0
 
1
 
! Отговори
НЕ КРАдете от народа преди 5 години
Brawo ето какво подава земетресение от 5.13981 край АлбанияGOSPOD С НАС И НИЕ СЛЕД НЕГО..
30
2
 
18
 
! Отговори
Ооо преди 5 години
Митьо Очите - министър! !!!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и Фра Дяволо бил такъв остроумен преди да дойдат руснаците.
28
22
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Война трябва да има и да е на руска територия, за да нямаме на наша.Тези изгладнели полуазиати се милитаризират и искат реванш. Без нова Кримска война няма да си седнат на зад ника.
27
8
 
32
 
! Отговори
15103 преди 5 години
"Генерал" Борисов доказа и доказва, че България вече не съществува.
26
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал Борисов доказа, че България си може и без Президент !
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ТОЗИ ли е ,, генерал" някакъв ?????
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечти....познайте кой ще е против ?Много армия е струпана в Севастопол! Не са рибарски лодки!
23
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги много точно изказване на Генерал Борисов.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Черно море - демилитаризирана зона - без руския военен флот и НАТО !Мечти....познайте кой ще е против ?
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Е, а не ви ли харесва "Трябва да се учим да ВОЮВАМЕ заедно"!!!??Вместо да искаме "Да се научим ДА НЕ ВОЮВАМЕ ЗАЕДНО!!!!Само, който не е срещнал очите и косата на войната може да говори да се учим да воюваме. И да се подчинява на сатанинска сила, никога не изпитала военна агресия на своя земя, напротив, бомбардирала безпощадно чужди земи, малки, безпомощни. Те не са видели ужаса на детските очи, вперени в самолета, пускащ бомби. Не са видели разкъсани телца. Никога война!
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разни български "държавници" остават в историята с думите си.Примерно... "Со кротце со благо", "дори и добре да живее, умира", "дръжте се заедно като пpъчките", "И за опашката на дявола ще се хвана, ако трябва, но ще изтегля България!", "На мен не ми трябва царство, ни везирство..." и т.н. и т.н. Само не знам сегашните изчaдия дали след време ще влезнат в историята и с какви точно реплики. Примерно "тука до довечера да има асфалт", "нашата работа в НС е да пре**ем закона" и т.н.
19
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умрел някой да ви напада България.Дори бежанците бягат от България !
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основната цел на *** е да се грижат за развитието на огромната общност от потребители, която е изградена около Dnes bg. Тяхната задача е да не допускат вулгарен език и ДИСКРИМИНАЦИЯ. И те така!
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами направи нещо по въпроса, България не трябва да участва в нито едно учение и да излезе от нато. Направи референдум и ще разбереш че 80 процента са за излизане
16
5
 
5
 
! Отговори
морски КапUтаN III преди 5 години
Тоя морски капUтаN да не е изкупил островите "около" морето дер чьорное, бе?Около коя ос му се върти тиквата, по коя мозъка ако е останало нещо от аспиринчето с двете гънки и по коя ос му се спуска продължението на гърба му когато млади мустакати танцьори го карат да прикляка, бузите разтваря и му проверяват простатния простатизум дали е достатъчно изпростатен с некакви резани суджуци въпреки че дипломатичната поща е поиска карначета
15
16
 
8
 
! Отговори
Ванга йот Струмица преди 5 години
За Бойко : - ,, От огиня ке дойде България ке спаси " !
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов с апел: Да не допускаме военни действия край Черно море------------------------------------------------------------------------------------------Много е безполезен тоя. Не става и за *** за зеле.
13
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия и САЩ ще решат това................................не и България !!!Станахме само една територия!!!!!!!!!