Радев и ГЕРБ в политическа война... заради Митьо Очите?

Той има право, но какъв дивидент има от това, пита Владислав Горанов
12 авг 2018 18:16,
208
Радев и ГЕРБ в политическа война... заради Митьо Очите?
Снимка: Булфото, архив

Ако президентът е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би имал от това. Това каза  министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на днешното изказване на президента Румен Радев.

Президентът заяви,  че тече кампания, която нагло се опитва да пришие Димитър Желязков - Митьо Очите на служебното правителство.  Тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ чиновници в митницата, които служебното правителство остави непокътнати, каза президентът.

Още по темата

Владислав Горанов припомни фактите около обществената поръчка, обявена от Митница - Бургас през март 2016 година, приключила през февруари 2017 година.

"Цитираната напоследък фирма печели три от обособените позиции, свързани с охрана на две почивни бази и едно митническо бюро в Ямбол на обща стойност 2 520 лева за две години за охрана с технически способ. В случая въобще не намирам мотивите за толкова остра реакция от страна на държавния глава", заяви Владислав Горанов, цитиран "Фокус"

Той отбеляза, че независимо, че неговата политическа позиция, йерархично е доста по-надолу от тази на държавния глава, но е длъжен да защити колегите си от Министерството на финансите.

"През последните над 25 години в Министерството на финансите са назначавани и са работили само експерти. Ако позицията на президента е да атакува политически ГЕРБ, това е негово право на политик и държавен глава, въпреки че общото разбиране е, че и симпатизантите, и чиновниците на ГЕРБ са също граждани на България, които почитат и уважават българския президент. Ако той е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би донесъл това", заяви министър Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А зеленочорапия не трябва ли да е независим?
18
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
опорните точки на нинова! понеже рухна една от касичките-прасенца на бсп, пък идват и избори...! едните режат финансово опозицията, другите се мъчат да ги окалят! политика!
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Финансово министерство не трябва ли да е независим орган без политически пристрастия каквото е президенството, институциите на кой служат г-н Горaнов на народа на партиите на октопода.
16
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега очакваме отпор от Томо Биклето и Пъпешоглавия.
15
27
 
12
 
! Отговори
Срам! преди 5 години
По-глу.пав президент от Радев няма. *** на комунистите и Русия. Всички вече разбраха що за стока е. Баба Корни му диктува какво да говори и все едно слушаме нея.Когато говори и не гледам в екрана на TV, имам чувството, че говори някакъв бавнор.азвиващ се - едва-едва, бавно, несигурно, неубедително, почти ме приспива. Не казвам нищо лошо за тези болни хора, но президентът трябва да е мъжествен и убедителен, а не мрънкало. Тотално разочарование!!! Да го сменяме!
14
5
 
20
 
! Отговори
ПроЗ народ преди 5 години
Ейй глуповат народ, ейй! Как само хитро ни разделят на комунисти и гербаджии,на русофили и русофоби,на про и анти натовци!! Вместо да сме като румънците и да скочим като един,ние сами се изяждаме! Разберете,проблема не е в Радев или Борисов,проблема е в системата позволяваща безнаказано на който и да е политик да ни граби!!Помислете не съм ли прав?!! Ако дори и един политик бъде ,,разпнат" на кръста това ще е голяма победа за българите!
13
8
 
25
 
! Отговори
BG 1 преди 5 години
Този уж министър,на който не бих поверил и счетоводството на малка фирма/от 3-*** души/и той тръгнал да дава акъл на по-големите и по-можещите и по-умните от него.Всичките му бюджети са копипейст на предишни години.Показва непрекъснато излишъци,които после изчезват незнайно къде !
12
9
 
27
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Глупости за ***. Просто ГЕРБ искат на 100% техен човек да държи пазара щото тоя леко си беше повярвал. Всичко друго е постановка. Както знаете контрабандата се държи от Б.Б и вярното му куче Ц.Ц като разбира се и те се отчитат на началниците си
11
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахаха,като ги ръчне президентино и тия подскачат като ощипани.За сега обаче са ербапи щото митака не се разприказвал.
10
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е работа на президента да взима отношение към криминални случаи,това е излишно издребняване и не отива да защитава партия от друга партия,трябва да е над това,той е президент на всички ни,явно е че има голям страх да не се разкрие гърба на митьо
9
7
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Перко 6 Корнела да даде пари...Какви ги приказваш?
8
5
 
13
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 5 За кой палат бе? Това е почивна станция на министерството.
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако кажа че ни трябват лудите руснаци за да изметем тая политическа пасмина,веднага има тука пишещи които ще ме нарекат русофил,водкажия,путинист и всякакви такива! За това казвам,трябват ни румънци!Къде сте братя мамалигари да ни помогнете?! Да изметем тоя полит октопод начело с Радев и Борисов! Всички са един дол дренки,трябва нещо радикално!!
6
14
 
15
 
! Отговори
Перко преди 5 години
На генерала за кампанията само Кирчо Добрев, Корнела и баба Сийка от Бусманци са давали пари. Чисти и от сърце
5
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добря уа Горановки ти оде извати толкава милионе за тоа палат , дали ша а само от заплате
4
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сега знаехме кой е ментора на Радев, а сега разбрахме, кой е събрал парите за хонорара - Митьо Очите !
3
9
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Значи на Митьо парите, дето Бенчо ги дава на БСП не са хубави...
2
23
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До 1:Тая "истина"е само твоя измишльотина.
1
23
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Митьо Очите си отвори устата и каже истината - че Борисов държи всичките канали в България - свършено е с ГЕРБ.