Ще разлюлеят ли кабинета политическите трусове?

За исканите оставки - Димитър Димитров и Любомир Аламанов
24 авг 2018 22:30, Александър Попов
47

Ще ескалира ли напрежението между управляващи и опозиция след фалитът на застрахователно дружество, чумата в Странджа, искането на оставки от БСП?

"Напрежението е максимално и надали може повече да се нагнетява. Има известно претоварване на обществото. Последната пресконференция за чумата например завърши пак с искане на оставки - този път на земеделския министър. Има умора и изхабяване на темата. Не може за всеки повод и грешка да се иска оставка. Независимо, че вероятността нещо такова да се случи е нулева", категоричен е политологът Димитър Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

Според него в момента в обществото се обсъждат две теми - фалитът на застрахователното дружество "Олимпик" и срива на Търговския регистър.

"Няма как за фалита на "Олимпик" българските власти да не са знаели. Когато се правят оценки за влизане в чакалнята в еврозоната, няма как това събитие да не се отбележи. Още през 2015 г. кипърските надзорници са отбелязали, че фалита на "Олимпик" е предизвестен, защото се инвестира в странни акции", отбеляза още Димитров.

ПР експертът Любомир Аламанов пък е на мнение, че обществото много започна да се влияе от проблемите, които се случват в държавата и администрацията.

"Това, че една партия иска оставката на министри не е толкова страшно, въпросът е какво прави администрацията, за да противодейства. Наскоро забелязваме, че администрацията не се справя със своите задачи. Прагматичните неща са по-голяма драма, отколкото искането на една оставка", каза експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ако имаше комуникация между администрация и общество, то нямаше да са засегнати близо 200 хил. души от фалита на едно застрахователно дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да се оправи *** , чумата трябваше да тръшне всички *** в парламента !!