Ще разлюлеят ли кабинета политическите трусове?

За исканите оставки - Димитър Димитров и Любомир Аламанов
24 авг 2018 22:30, Александър Попов
47

Ще ескалира ли напрежението между управляващи и опозиция след фалитът на застрахователно дружество, чумата в Странджа, искането на оставки от БСП?

"Напрежението е максимално и надали може повече да се нагнетява. Има известно претоварване на обществото. Последната пресконференция за чумата например завърши пак с искане на оставки - този път на земеделския министър. Има умора и изхабяване на темата. Не може за всеки повод и грешка да се иска оставка. Независимо, че вероятността нещо такова да се случи е нулева", категоричен е политологът Димитър Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

Според него в момента в обществото се обсъждат две теми - фалитът на застрахователното дружество "Олимпик" и срива на Търговския регистър.

"Няма как за фалита на "Олимпик" българските власти да не са знаели. Когато се правят оценки за влизане в чакалнята в еврозоната, няма как това събитие да не се отбележи. Още през 2015 г. кипърските надзорници са отбелязали, че фалита на "Олимпик" е предизвестен, защото се инвестира в странни акции", отбеляза още Димитров.

ПР експертът Любомир Аламанов пък е на мнение, че обществото много започна да се влияе от проблемите, които се случват в държавата и администрацията.

"Това, че една партия иска оставката на министри не е толкова страшно, въпросът е какво прави администрацията, за да противодейства. Наскоро забелязваме, че администрацията не се справя със своите задачи. Прагматичните неща са по-голяма драма, отколкото искането на една оставка", каза експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ако имаше комуникация между администрация и общество, то нямаше да са засегнати близо 200 хил. души от фалита на едно застрахователно дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тая сбирщина престъпници `кабинет` ли и викат?
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГробокопачГроби, извинявай, сам си се изтипосал. И това че използвате всякакви методи не ме изненадва. Дори и копаене на чужди гробове. Но нали я знаеш приказката: който копае гроб другиму сам пада в него?
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутрите ще бъдат изметени
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мъти се нещоНа вас все ви се мъти нещо. Вярно, човек е в правото си да влага парите си в каквото иска. Обаче защо точно жилище след като не смята да го използва и предполагам няма кой да се грижи за него. Поне да пусне квартиранти, които сам да избере. Защо оставя жилището необитаемо? Жилището все пак трябва да се обживява не е скъпа картина, която да прибереш в сейфа. Така че да купиш жилище и да го оставиш да се разрушава за мен си е тъпизъм, пък бил той и законен.
17
12
 
6
 
! Отговори
имигранта преди 5 години
герекопач хората гласуват само за абревиетурата "ГЕРБ",независимо кой е лидер.писна им от импровизации.ти не знаеш за приватизацията,за обрачите от фирми създадени от "велик политик" за касите подпомагащи държавния апарат,и т.н...за това българия в момента наброява 3 000 000 население.
16
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви трусове не могат да разлюлеят нищо.Колкото повече се люлеят, толкова повече гробари и обединени прос..тутки се вкопчват един за друг. , че срути ли се уйде краденьето и клопячката на гърба на българина. Тия са си плюли в устите и като истински *** ще се държат до гроб.
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До имигранта приятел ако желаеш да научиш какво става в България се върни и ще разбереш от първа ръка. Защото иначе рискуваш да станеш жертва на гробокопачи, които наистина ще загробят България. Няма да ти обяснявам какво представлява Корнелия Нинова. Ела сам да видиш. Но такива като теб не го правят, нали? Ей това е лошото. Защото е лесно да си българин отдалеч, и звучи някак фалшиво.
14
9
 
8
 
! Отговори
имигранта преди 5 години
гробокопач комунистите не са губили властта от 1945 год.корнелия е по слаб играч дори от сидеров.коя местна структора на корнелия определяш за печеливша а от там на национално ниво.само питам.дай един два града за пример.
13
3
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименАми ние, изпозлваме,в сякакви методи, всеки ден, също, както правеше, твоят Бойко, по време на избори. Така че, каквото е повикало, такова се е обадило, скъпа;)))
12
1
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До имигрантТой може да спечели, но да не може да упралвява, понеже патериците нещо се посвършиха, а конструирането на нови, нещо се позакучи.
11
4
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До имигрантаКорнелия Нинова. Важното е да се махне Бойко, поради, което всеки е възможна алтернатива. Бойко е Пътник.
10
17
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 5 години
коя партия ще спечели следващите избори???г-н политолог.аз мисле че това ще е ГЕРБ.
9
10
 
6
 
! Отговори
имигранта преди 5 години
алооооо я кажете сега та и ние у чужбината да научим?????кой е алтернатива на герб(п),както го пишете.ми той б.б ще стане президент и!!!всичко като в русия,в турция.ТОЙ ви каза аз ще управлявам 20 години.!!!!Аз не съм привърженик на герб,АЗ СЪМ БЪЛГАРИН.
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГерберПърво се научи да пишеш. Наричаш се гербер, а пишеш ГЕРБ с П. Такъв е електоратът на БСП и другите от опозицията, да не ги изреждам. Затова никога няма да поискам тази партия да вземе властта. Не желая в страната ми да властват *** и то вече многократно доказани такива. вярно никой не може и не трябва да е вечно на власт. Това важи най - вече за вас, които в момента сте опозиция. Никога повече власт за вас.
7
0
 
16
 
! Отговори
Мъти се нещо преди 5 години
Вместо в несигурните банки, хората предпочитат да вложат спестените си пари в недвижим имот. Не малка част от тези необитаеми жилища са точно това - спестяванията на работещите хора.Някой точи зъби да сложи ръка и на това богатство - единственото, което могат да си позволят обикновените българи и което им дава сигурност. Ако не могат да им ги присвоят, ще ги лишат от възможността да печелят от наем, нормиран от пазарните механизми. Или ще им бръкнат в джоба чрез завишени данъци.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
200 хиляди човека са засегнати от фалита на застрахователното дружество "Олимпик".Но 1 милион и 200 хиляди ще пострадат, ако някой е решил да прави нещо с жилищата, които по някаква причина са необитаеми. Не случайно всички медии се опитват да настроят общественото съзнание на тема "Да не стоят празни, да настаним там нуждаещите се." Знае се кои са нуждаещи се - тези, които унищожават като скакалци всичко, до което се докопат.
5
6
 
16
 
! Отговори
Гербер преди 5 години
*** изчез и не се изказвай неподготвен. ГЕРП съсипаха държавата и е време да хадят в бунището при СДС
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На гербаджиите ще кажа ,че тиквата премиер няма да е вечен премиер и вие няма да взимате вечно пари
3
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не съм учудена, това е целта на хората от опозицията. Но се надявам това да не сработи. Използват се какви ли не глупави поводи, имам предвид преекспонирания "Олимпик" тоест откровената тъпотия на застраховалите се там , предизвикваните безредици и недоволства заради чумата по животните в Странджа сякаш чуми досега не е имало и т н. Самата мисъл че тези хора говорят и искат властта и методите, с които искат да се докопат до нея ме изпълват с отвращение. Не искам да чувам за тях
2
2
 
11
 
! Отговори
нн преди 5 години
Цяла чарда умници говорят врели некинели в медиите. Спрете да плащате безумни пари на хора ***. Срамота, простаци и да ни занимавате и да им пълниоте джобовете? Е, те това е простощина. Изгонете ги, станаха отвратителни. Просто не стават.