Цветанов: Премиерът прие оставките, но да видим НС!

Напрежение имало и ще има занапред, така било с коалициите
Обновена: 4 сеп 2018 10:03 | 4 сеп 2018 10:00, Камелия Цветанова
61
Цветанов: Премиерът прие оставките, но да видим НС!
Снимка: Булфото, архив

Оставките на тримата министри Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков може и да не бъдат приети и те да останат на поста. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV.

Той посочи, че премиерът е приел оставките им след трагичната катастрофа край Своге, отнела живота на 17 души, но парламентът предстои да ги гласува.

Още по темата

"Премиерът прие оставките, но не сме стартирали процедурата. Парламентът трябва да гласува, когато одобрим заместниците им.

"В понеделник ще има нов коалиционен съвет и тогава ще се влезе в детайли", посочи той.

Цветанов направи паралел с останалите на поста си след оставки министри Теменужка Петкова и Бисер Петков.

"Тогава видяхме настроенията на обществото и след разговори премиерът не продължи процедурата. В понеделник ще водим дискусията. Всеки министър когато полага клетва е с оставката в джоба си, участието във властта не е гарантирано", коментира той.

Има сериозна подкрепа за министър Николай Нанков, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Вчера спонтанно повече от половината кметове са застанали в негова подкрепа, посочи той и добави, че за местната власт регионалният министър е съществена част от управлението на регионите.

Премиерът не взима еднолично своите решения, увери Цветанов: "Това, че някои пресъздава фактите по този начин е друго. В момента всеки един проблем в държавата всеки го адресира до премиера Борисов. Затова съм по-критичен към вицепремиерите и сега всеки работи, но не се дава гласност на това, което се случва".

"Коалицията е стабилна и продължаваме да изпълняваме програмата си", увери Цветанов и посочи, че конструкцията на едно коалиционно правителство е винаги под напрежение.

По повод вчерашните разговори с Патриотите и появата на Красимир Каракачанов със синя каска, той коментира, че е била добавка към разговора и шега. По думите му има напрежение между партньорите заради липсата на комуникация.

"Разбира се, има напрежение и вероятно това ще продължи и занапред, защото цялостната конструкция на едно коалиционно управление винаги е под напрежения", каза Цветанов

Вчерашното изказване на президента Румен Радев беше посрещнато с критика от Цветанов. Той отрече властта да е прокарвала лобистки закони и посочи, че президентът при всяко публично изявяване търси конфронтация.

"Той няма полезен ход, изпадна във външна изолация, дискредитира се с говореното в президентската кампания. Когато бащата на главнокомандващия казва, че няма проблем, защото няма убит човек, то как президентът говори за законност и справедливост, когато инвалид е изкаран виновен в инцидент с бащата на президента. Бях критикуван, че съм раздавал присъди като министър. Сега най-лесно е да се движим в посока най-приятна за обществото. Ако имаше смъртен случай, той как щеше да се чувства, който е укрил това 9 дни", посочи той с препратка към инцидента в Харманли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
17
 
! Отговори
загрижен преди 5 години
До ПрофесорСигурен ли си, че нищо ти няма???
31
24
 
1
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Да бъдеш гербер, не е лесно,да даваш обич, не е лесно - поникваш и внезапно разцъфтяваш.Да бъдеш гербер, не е лесно,да имаш вяра, не е лесно -поникваш и внезапно разцъфтяваш.
30
28
 
1
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Народе български, привет!Стани! Върви със ГЕРБ напред!Той води ни през трудностикъм лъчезарни, светли дни.Добрите сили да сплотим в борба със враговете зли!Държавата да защитим срещу престъпниците зли!Във Европейския съюз да бъдем горди и със чест!България да поведем, обляна в звездна светлина към нова светла бъднина.
29
29
 
1
 
! Отговори
Професор преди 5 години
ГЕРБ, ти си надежда,С теб е наш"та вяра,ГЕРБ, България е в нас.И ни зове в този час.ГЕРБ нас ни повеждаГЕРБ евронадежда,С теб изгрява светлинаВ нашия дом и сърца.
28
3
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ще стане като с Хасковското каунче и приятелката на Гинка ГЕРБакова...
27
30
 
2
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Само така Цецо. Мачкай комунистите ! Само ГЕРБ!
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БЕ ХОРА ,НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ЕДНА ШАЙКА ПРОДАЖНИЦИ МАСКИРАНИ КАТО БЕСЕПАРИ ГЕРБЕРЯСТИ,СЕДЕСАРИ,(ПАТРИОТИ) ДЕПЕСАРИ ДА ВИ ПРАВЯТ НА НИ Д И О Т И И ДА НИ ГРАБЯТ И ЛЪЖАТ.ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ.?! ДЕЦАТА НИ ПОРАСНАХА И ЗАПОЧНАХА ДА ЗАБЯГВАТ В ЧУЖБИНА ЗА ДА ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО,А НИЕ ВСЕ ЧАКАМЕ И ЧАКАМЕ НЕЩО ПО(ДОБРО) ДА СЕ СЛУЧИ И ВСЕ СЪЩОТО.НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА ГИ ИЗМЕТЕМ,ЗАЩОТО СЕ РАЗБРА,ЧЕ С(ИЗБОРИ) -КНИЖКОПУСКАНЕ РАБОТАТА НЕ СТАВА,И ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ ВЕЧЕ Е ТОЯГАТА
25
0
 
12
 
! Отговори
Ала-бала преди 5 години
Е6***си цирка, уе чуек...
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да видим дали гербавите дупетати ще бламират шефа си за втори път както при онова недоразумение мамин Делянчо дето му бе поискана и той си подаде оставката, ама видите ли бил мноооо ценен и морален.
23
0
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Охааааааа........Цецу ПРЕМИЕР!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТоя нещо е ненормален! Стига с тоя баща на президента, бе сyльо?Не ти ли омръзна? ------------------------Този да си ходи ВЕДНАГА !!!!!!!!!!! Мишок
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефът на герберазките ***.Трудно може да се види по-противен и безмозъчен нагляр.
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов, ти чел ли си законите или поне Конституцията? Хайде, главата ти не понася четенето, но поне някой юрист да те светка по тези въпроси!
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя нещо е ненормален! Стига с тоя баща на президента, бе сyльо?Не ти ли омръзна?
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Газят законите, защото са калинки и ние им го позволяваме. Всичко изкривиха през тяхното мислене, а какво може да е мисленето на хора , за който се твърди,че са завършили помощното в Берковица и после спортното?
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този кога ще влезе в затвора?
16
1
 
24
 
! Отговори
пълни некадърници преди 5 години
Оставка на цялото МЕНТЕ - Правителство , преди това обаче да си приберат неквалифицираните Консули от Германия в Консулските служби където ги мързи да вдигат Тел. дадени в сайта им , към това още че нищо не разбират от Документи изисквани от Германските Институции , пълни некадърници като колегите им в БГ
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставката е оставка, а не уволнение (поне така трябва)! Какво има да гласуват в НС? Могат да гласуват промените в кабинета (новите министри), но не и оставките! Газят всички закони и процедури, вкл. Конституцията! Този цирк трябва да спре!
14
0
 
9
 
! Отговори
Файтонджия преди 5 години
Аз шъ мина с файтоня да въ зема.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората, крабвайте търкопови, вили и мотики. Да превземе НИМ, да изкараме гаубиците и и танковете и да превземем НС.