Нетаняху чака BG посолство в Ерусалим, Борисов му обеща консулство

Двамата обсъждат тероризма, киберпрестъпността, земеделието...
5 сеп 2018 14:30, Елка Василева
132
Нетаняху чака BG посолство в Ерусалим, Борисов му обеща консулство
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимка: Reuters

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се надява, че откриването на почетно консулство на България в Ерусалим ще бъде първа крачка към откриване на българско посолство в Ерусалим. Това каза министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху по време на брифинг в Ерусалим преди срещата му с българския премиер Бойко Борисов.

Нетаняху информира, че по време на срещата му с Борисов двамата ще разговарят и по темите за противодействието с престъпността, киберпрестъпността, земеделие, здравеопазване и др.

Нетаняху изтъкна, че в рамките на добрите взаимоотношения между България и Израел най-ценното е отношението на симпатия и почит на израелския към българския народ.

"Това е така, защото всички са част от една и съща цивилизация. Но тази цивилизация в момента е подложена на атаки, най-вече от радикални фракции, радикален ислям, както и на тероризма, на който е проводник", посочи Нетаняху.

Той добави, че терористичните атаки са насочени срещу всички, като дори и България е била потърпевша от една подобна атака. Поради тази причина и темата за тероризма също ще стане част от разговорите между Нетаняху и Борисов, оповести израелският премиер, цитиран от БТА.

Българският министър-председател Бойко Борисов коментира, че вчера по време на годишната конференция на Международния институт по контратероризъм в град Херцлия е било говорено доста за борбата с тероризма.

Премиерът е на мнение, че усилията трябва да се фокусират върху "мозъка на хората и това, което мислят, защото вече чрез интернет няма граници и се намираме в друго пространство".

Затова според Борисов хората трябва да разберат, че религията е важна за всички, но в същото време най-важното са мирът, толерантността и разбирателството.

Бойко Борисов се надява, че по линия на двустранните отношения до края на годината ще се проведе смесено заседание между двете правителства, което ще бъде в България. Премиерът информира, че днес ще има среща с роднини на загиналите при атентата в Сарафово. Борисов посочи, че терористичният акт е бил насочен срещу израелски граждани, но в него са загинали и български граждани и на България също е била нанесена голяма щета. Той припомни, че тогава се е видяло, че службите на Израел и България са работели като едно цяло.

Българският премиер се надява, че по време на днешното откриване на паметника-близнак ще се отчете това, което е направил българският народ за спасяването на българските евреи по времето на Холокоста.

Бойко Борисов изтъкна, че е от изключително значение приятелството и доверието с Бенямин Нетаняху, защото Израел играе ключова роля за "развързване на сложния възел в Близкия изток".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за Миньо Стайков ..............НИЩО, все едно няма такъв човек.Мълчание до гроб.
26
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце, на общото интервю мигни два пъти, ако Нетаняху те държи с доказателства за криминалното ти минало.
25
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикво от Израел нищо не идва нито газ,нито нефт нито уран.само пари на вятъра - ново посолство в чужда земя.
24
3
 
28
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Ако в БГ имахме служби като в Израел, Борисов отдавна да е на небето, а не някакви папи да слагат ръцете си върху главата му като, че галят куче!
23
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да седи в България - лошо. Като тръгне по света само резил - пак лошо.Какво да си го правим такъв?
22
3
 
38
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 5 години
На шефа трудно се отказва. Поиска посолство в Йерусалим, обещах му го.Поиска и дудук да му направя, направих му го. Шегувам се за последното, сам му го предложих.
21
2
 
6
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До ех простащиноооУважение дълбоко към Натаняху, еи презрение към Борисов! - с целувки от простащината :))
20
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само преди няколко месеца подписа антибългарския договор с Македония. В който като пръв приятел на Сталин узакони македонската нация и език. Дето и комунистите не посмяха. Сега ще ни натресе това посолство в Ерусалим.Да не говорим за спрения Южен поток под натиска на Сащ. Айде стига бе! ДОКОГА?
19
13
 
5
 
! Отговори
ах наистина ли преди 5 години
и таварищ Ленин е евреин тоже и таварищ Путин
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пратете го да пази Ивицата Газа пуcнете го там с един парашут насред нищото няма по опитен антитерорист от него на света.
17
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурен съм, че Бойко и калинките ще надхитрят евреите.
16
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов дали ще се събуди някой ден и ще си каже. `Абе, толкова зло направих на тоя народ, дай да взема и нещо добро да свърша.`Няма да доживеем.
15
15
 
5
 
! Отговори
ех простащинооо преди 5 години
много ескимоски филми си гледал ве таварищ ами то сега целия християнски свят е мишена по добре обединени от колкото да се пристискваш някой фес да не ти пусне пиратка в гащите
14
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко е масон първа степен чирак и калфа повече не може, каквото му наредят масоните майстори 33-та степен туй прави.
13
3
 
17
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Боко яко се нахендри! :)) Ще го разбере, но ще е късно! От евреин акъл може да вземеш, *** пари Не!! . Боко акъл и парица си имал па дори и в излишък и повече не му и трябвало! Търси някаква закрила и сигурностj, като намерил точно при кого да отиди, де! :))
12
5
 
13
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 5 години
Какъв тероризъм бе? Мене ме пазят службите, за вас не знам.
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко стига си му облизвал газът на тоз еврейн. Прибирай са в България че два дена та няма парламента и са превърна във зверилник. Нинова вилнее по коридорите на народното събрание катери са по парапетите и размята някакви листи.
10
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви ли не мръсотии направи, сега остава и тая в мерзост да свърши.От цял свят ни един държавен глава не отиде в Украйна, Плевнелиев отиде.Никой не ще да си мeсти посолството в Ерусалим, ние ще го преместим.Ще повърна.
9
3
 
34
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Боко не ни вкарвай в чужди игри.Ако не го преместим няма какво да губим.Ако го преместим няма какво да спечелим.
8
6
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Хич не са смешни нещата. Тези постоянни визити в Израел на Тиквун не са за добро на българите.Някой поръчва този ГЕНОЦИД.Дали не са евреите ?Отдавна знаем, че те търсят хубава земя да се определят от сегашната си. Там са заобиколени от врагове.