След опита за граждански арест: Не сме "Динковци", борим се за права!

Нахлулите в транспортното министерство настояха, че не са бунтовници
5 сеп 2018 12:45,
37

Граждани направиха опит за граждански арест в Министерството на транспорта. Протестиращи нахлуха в сградата вчера, но полицията ги изведе оттам. Целта на акцията на хората беше заместник-министърът Ангел Попов.

Днес пред камерата на Bulgaria ON AIR двама от гражданите, които участваха във вчерашния опит за арест - Венцислав Стоянов и Николай Гацев, обясниха, че Ангел Попов е бил тяхната цел, защото след оставката на Ивайло Московски, той е временно изпълняващ длъжността, въпреки че срещу него се води разследване.

Още по темата

"Нашата акция беше гражданска, ние не сме "динковци". Ние никого не обираме и не нарушаваме законите на Република България. Ние се борим за тях", каза Николай Гацев в ефира на "България сутрин".

Неговият съмишленик Венцислав Стоянов каза, че са знаели, че е малка вероятността гражданският им арест да бъде успешен, защото полицаите се явяват като охранителна фирма, въпреки че така нарушават закона.

"Искахме да покажем на гражданското общество, че то има права и че то в случая трябва да бъде зачитано. От нас зависи всичко това", добави Стоянов.

Двамата мъже, които са част от групата, която искаше да извърши граждански арест на заместник-министър Ангел Попов казаха още, че те са обединени срещу корупцията и не са бунтовници или хора, които да искат да рушат институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
dfg преди 5 години
ПОТУЛИ ЛИ СЕ РАБОТАТА СЪС ЗАКОНА ДОМУСЧИЕВ??? А???? ПРОМЕНИХЕ ЗАКОНА ЗА ДА НЕ ПЛАТИ 58 МИЛИОНА..... ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗАТОВА ????
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До чарлиМястото на Перата е в затвора!Кажи тоя какво и къде работи та кара Ауди А8 за 150 000лв?
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сте Динковци.Чисто и просто сте едни дърти изперкали комунисти
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пешомного си "смело" зад монитора бе***
30
1
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Преди години и атакистката бяла Златка ходеше по улиците облечен, като нацистки щурмовак и търсеше личните карти на хората. Мечтаех си да е сам и да ми поиска личната карта... Впоследствие осъзна, че ибрикчийството е по-доходно.
29
2
 
4
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Ако Перата задържи нарушител на държавната граница,върши престъпление,ако Динко направи подобно нещо,те нямат такива права,и самите те трябва да бъдат арестувани.Но някакви други отиват да арестуват зам.министър но тях никой не ги арестува.Защо мълчи Хелзинския комитет,Европа защо мълчи.Критериите не са еднакви в нашата правова държава.
28
2
 
9
 
! Отговори
trafalgar преди 5 години
Тези възрастни хора явно са изперкали яко. Кои са те, че ще правят граждански арест- това не е 1944 да арестуваш някой и да му вземеш имота и да си толкова нагъл.
27
1
 
7
 
! Отговори
Коки преди 5 години
попов и като цяло правителството не са за тези постове които заемат. попов е подсъдим и не е отстранен от длъжност, той може от позицията на за. министър да влияе на съда. На височка позиция е. И е непочтен човек, познавам го.
26
6
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Някакви се обявили за съдници!! Това е точен признак за прогресивно-затъпяваща нация.
25
3
 
14
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 5 години
Тези човешки недоразумения организирали тази гнусна акция са свъзрани с христо иванов и дай България, която се готви да влиза във властта едно с бившите хора на мавъра от драгалевци и рада дълбоката, известнияt софийски гей. Това са протестърите за граждански права, но ние вече сме ги видяли. А николай гацев също е известен хомосексуалист и той сигурно протестира за гей бракове у нас не само за падане на власт на премиера.
24
6
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Айдеее само така.Утре и в парламента че там има много за арест.Въобще не обръщайте внимание на тези които ви плюят и псуват.Те са от агитката на Боко които се опитват да ви изкарат ненормални.Милиционерски похвати.хаха
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Смешно е, че ако един ден, ХОРАТА, успеят да излязат от калта, ще дръпнат и теб, но тогава няма да си на това мнение. Жалкото е, че сте прекалено много в калта, които дърпате назад.
22
2
 
11
 
! Отговори
tt преди 5 години
Не може да се борите за правата си.Права в тази държава имат само политиците.Окрадоха 4 милиарда от КТБ-виновни няма.Виновен е ограбения.Крадат милиарди от обществени поръчки.Защо е некачествена работата?То без пари не става.Вашите права са да плащате данъци,за да имат за заплати и крадене.Също имате право да си трошите колите по скапаните пътища,да ви обират неизвестни извършители и да си плащате паркирането в София,а скоро и извън околовръстното.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако ще се прави граждански арест, то трябва да е за главата на октопода - да се правят такива акции за пионките му е безсмислено, както е казал още Вапцаров - "друг ще ме смени и толкоз, какво тук значи някаква си личност"
20
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешници, които се правят на интересни, търсят внимание и се мислят, че струват много повече от останалите следователно всичко трябва да им е позволено.
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От всяка глава,дим излява!Аз пък искам да арестувам Босия,че не ми харесва!Всеки от нещо недоволен и нарича себе си народ!Народее!!!!
18
1
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Въх, завалиите !И като го арестуват граждански на кого ще го предадат ?Пак на същата система, която е създала това корумпе !Няма арести-марести ..Човекът по-долу ви каза как стават работите.Едно одеало на главата да не вижда и бой !В казармата му казвахме на това "Мечка".
17
2
 
4
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
Непрестанния *** от идеи за права и свободи с които съвременното общество е захранвано води до депресии, обесмисляне на съществуването и драстично намаляване на качествата на индивида. Поемането на отговорности е това което дава смисъл, самоуважение и добро самочувствие. Селските, импулсивни, примитивни и прибързани действия демонстрирани в случая, са наречени от примитивните мозъци на главните действащи лица - борба за права и свободи. Хайде порастнете.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ ИЗПОЛЗВА БОЛЕН ЧОВЕК КАТО "БОСИЯ''. 2013 Г ЕДНО БЕДНО МОМЧЕ ЖИВЕЕЩО НА ТАВАН ВЪВ ВАРНА БЕШЕ ПОДЛЪГАНО, ТОЙ СЕ ПОДПАЛИ НО НЕ ГО ИЗГАСИХА.
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това което се случи на 4.9.'18г Е НЕЩО КОЕТО НИКОГА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО- БОРЦИТЕ ЗА ПРАВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ- ЗАЩОТО ТАКОВА ЧУДО КАТО ''ГРАЖДАНСКИ АРЕСТ'' НЯМА В ПРАВНИЯ МИР.