Вежди Рашидов: Непоносимостта между хората се увеличава

Депутатът от ГЕРБ за разединението на нацията в деня на Съединението
Обновена: 6 сеп 2018 22:24 | 6 сеп 2018 21:47,
64

На 6 септември България празнува обединението на Княжество България и Източна Румелия. То се случва през есента на 1885 г. и е координирано от Българския таен централен революционен комитет (БТЦРК).

На този ден народът отхвърля една несправедливост, наложена от Великите сили през юни 1878 г. Берлинският конгрес от 1878 г. разделя България на Княжество България и Източна Румелия. Останалото под османска власт българско население се стреми към обединяване с освободените българи.

"Съдинението прави силата" пише на българския парламент. Новият политически сезон обаче започна с поредна порция раздори.

"Майстори сме на това да обливаме обществото с негативи и отрицание. Когато обаче няма граници, не е добре за никого", коментира в студиото на "Денят ON AIR" председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

По думите му за разединението на нацията към днешна дата са виновни както политиците, така и медиите.

"Всички ние спомагаме за това обществото да бъде нервно, непоносимостта между хората да се увеличава с всеки изминал ден все повече и повече. И като че ли това стана стил на живот, което е отвратително", допълни още гостът.

Във връзка с борбата с войната по пътищата Вежди Рашидов отсече, че дори да бъдат направени и 1000 нови държавни органи, ако никой не се подчинява на законите, то те никога няма да проработят.

"Как не се научихме да изграждаме еталоните на нашето общество? От сутрин до вечер лидерът на БСП Корнелия Нинова говори за оставки. Всички страдаме заради ужасната трагедия, която се случи край Своге. Опозицията обаче прекали. Хората, които загинаха в катастрофата още не бяха погребани, когато се започна едно страшно говорене. Медиите от своя страна пък спомогнаха да се раздуе огромен скандал", каза депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
прав е преди 5 години
Да непоносимостта между хората и политиканите от всички партии се увеличава.
46
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ХОРАТА ,КОИТО СА ИМАЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ /СРЕДСТВА -ПАРИ / С ВЪЗРАСТТА СИ СТАВАТ ЧЕРНОГЛЕДИ ,САМОИЗОЛИРАЩИ СЕ И НЕ СЕ РАДВАТ НА : ЩЪКАЩИТЕ, КРЕЩЯЩИ , ПРАЧЕЩИ, ИСКАЩИ , ГЛЕЗЕЩИ СЕ И Т. Н. ДЕЦА ОТ 1 ДО 3/4 ГОДИНИ !!! АЗ СЪМ СИ ПООСТАРЕЛ , НО :" КЕ УМРАМ ЗА НИХ - ОТМАХ " !!!!!!!!
45
0
 
3
 
! Отговори
В България е добре! преди 5 години
Факт е, че в България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените!Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват, въпреки апокалипсиса, в който живеят БКП/БСП. Увеличават се влоговете в банките. Хората си купуват нови и модерни жилища. При соца - разпадащи се скапани панелки.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората са разединени заради изваждащите от душевно равновесие неравенства. Огромни, изяждащи душата неравенства. В запращането, в раздаването на постовете, в раздаването на кредити, в раздаването на правосъдие, в раздаването на помощи и т.н. И после някой излезе на някаква трибуна и се завайка. Ама как така, защо така, ние сме дълбоко разединени. Разединени сме и няма да се обединим. Има очевадни причини.
43
5
 
6
 
! Отговори
Иван Колев преди 5 години
Този, преди време, не се ли сби с полицай пред кметството в София? Той и на снимка лъха на алкохол.
42
4
 
9
 
! Отговори
НЕПОНОСИМОСТ А ? преди 5 години
СЕЗОНА НА МОРЕТО - ПРОВАЛ . МАГАЗИНИТЕ ПУСТИ - ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ. ЗАВЕДЕНИЯТА - С ПО ЕДНА , ДВЕ МАСИ -ОТНОВО ЗАЩОТО НЯМАТ ПАРИ. ХОТЕЛИТЕ -40%ЗАЕТИ В СЛ БРЯГ.РАЗЕДИДЕНИ СА ХОРАТА ЕСТЕСТВЕНО -КАТО НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПЛАТИШ С-КИТЕ -ОСКОТЯВАШ. И ТАКА ВЕЧЕ 28 Г БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШИТЕ ВЕЛИКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ-ПОЛИТИЦИ-УПРАВНИЦИ....ИЗЕДНИЦИ.ВЕЧЕ ПРЕВКЛЮЧВАМ НА ДРУГА ПРОГРАМА ЖИВОТА СИ Е МОЙ И НИКОЙ НЕ ВИ ДАВА ПРАВО ДА ГО КРАДЕТЕ
41
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав си Вежди.И аз имам непоносимост към хора като теб.
40
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знае си интереса Веждю! Добре се ориентира във времето и пространството! Първо към Мултигруп,сега от десетина години към ГЕРБ ....Който и да е на власт,тоя все е с тях!
39
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ми да го слушам тоя,самообявилия се за склуптор от световен мащаб!Омръзна ми да му слушам хвалбите и ненавиждам назидателния му тон.Вместо да се прави на ментор,да вземе да обясни,как така получи всичките си внесени пари от КТБ,вместо гарантираните му по Закон 100 000 евро,мисля че над милион и нещо бяха и кой ще ги плаща е най-важното?Кой тогава ни разделя? Такива като тебе или някой друг?
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя що не се лекува в България както всички останали, а припка в Германия? Значи ние вътре в мизерията да се обединяваме а той и други като него да менторства от горе. Да не останат учудени като дойде Видов ден
37
3
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Да, този приятел на Баце, направи всичко да ни обедини... Би служители на полицията, ползва държавни облаги, само и само да ни обедини.... И някой да не вземе да го помисли за политик!!! Сакън!
36
2
 
13
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Докато има крадци и честни хора, бедни и богати, докато богатите се считат с повече права от другите няма как да се обединяваш с такива
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За нас само комунизъм с някой друг сансториум
34
5
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
@лкохолик,побойник и мултак !!! И бивш агент на ДС !!!
33
7
 
17
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Този беше разбил носа на полицай, ей така защото може ... не забравяйте за какъв човек става дума. А и точно турчин да ми говори за Съединението ... някак странно звучи.
32
9
 
9
 
! Отговори
свободен човек преди 5 години
Народа създава връзки. Производството се съживява. Вече хората не зависят от "държавата". Могат да намерят работа и не се нуждаят да се прекланят пред партийния секретар. Расте ново поколение, по-свободно от преди.Видни партийни функционери са клиенти на прокуратурата.Социализма губи почва и със зъби и нокти се опитва да дискредитира свободата.Това че Нинова мърси обществото е естествена реакция на КОЙ който губи почва под краката си. Това не е заплаха, а очевидно доказателство за успеха на о
31
9
 
7
 
! Отговори
оптимист преди 5 години
Всичко от което се нуждае злото за да тържествува, е доброто да не прави нищо.Хората се надигнаха. Ето на полицая беше уволнен.Нямам лошо сърце към този човек който също храни семейство. Просто за негово нещастие му се е случило тогава да бъде дежурен и поради страх се е поддал на това че Георги Радев се е обадил "на когото трябва".Но, народа защити човека с трътонетката и сега полицая търси работа.Това ако не е пример за единение.
30
7
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
"TOIA *** VEZDI KAZA ZE 80% OT BULGARITE SA DEBILNI,NE 80 ,A 95% OT BULGARITE SA ***" .Много бъркаш! Това, че 80% от българите са ***.или, го каза вашият червен де.бил Иво Христов, като включи и себе си в тази бройка. Това, което каза се отнасяше за 80% от членовете и симпатизантите на БКП/БСП и е прав.
29
2
 
6
 
! Отговори
Дарвин философ преди 5 години
До nedobrozelatelenНе го каза той ,а един доцент от БСП...
28
2
 
20
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Трудно им е на хората да ви понасят !!!Трудно е и да им се сърдиш.И като му казвате на тоя цирк "сезон" сте като в Биг Брадър, същата некадърна режисура.