Автогол на Борисов, ако отстъпи от оставките на министрите?

Експерти: Обществото няма да е доволно, ако тримата се върнат
7 сеп 2018 10:10, Елка Василева
55

Николай Нанков -министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка, все пак ще остане на поста си. Това потвърдиха високопоставени източници от Министерския съвет и близки до политическите кабинети на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Лично премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обаче е забранил на своите да коментират оставките на тримата министри, признаха депутати от управляващото мнозинство.

Ще си вкара ли автогол премиерът Борисов, ако се откаже от оставките на министрите в кабинета?

Според социолога доц. Петър Чолаков премиерът и друг път се е отказвал от подадени вече оставки, но точно в този момент, ако Борисов даде една назад, това ще бъде голяма вреда за кабинета.

"Оставките навсякъде означават, че "архитектът" на правителството не си е свършил работата. Тук пък става дума за ключови министерства. Загубата на човешки живот катализира това решение на премиера. Въпреки това проблемите няма да бъдат решени", категоричен бе Чолаков в предането "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

По думите на Любомир Аламанов - PR експерт в Център за анализ и кризисни ситуации, определено Борисов няма да изглежда добре в очите на обществото, ако оттегли оставките и върне министрите.

"Проблемът не е толкова вътрешното напрежение, а че институциите рухнаха. Не трябва властта да е толкова подвластна на партийни желания. Не може да се слага човек да отговаря за определено нещо, само защото е подаден от политическа квота. Тази година беше пълна с всякакви грешки, които започнаха да избиват", уточни още експертът.

Вижте повече видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
33
 
! Отговори
Буко Дузпата преди 5 години
От дузпа автогол си е постижение!
8
3
 
44
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
АБЕ ТО И БОКО Е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИ--*** СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА,ПОНЕ ТОВА КОЕТО Е ОСТАНАЛО ОТ НЕЯ---КРАЖБИ,ДАЛАВЕРИ,ДАЛАВЕРИ,КРАЖБИ--ТЕ ТОВА Е ГЕРБ..МАФИОТИ,НАРОДА ГИ НАРИЧА-ГРОБ И ТО Е ТОЧНО ТАКА-ГРОБАРИ!!!
7
2
 
42
 
! Отговори
. преди 5 години
Оставката трябва да бъде на Борисов.Всички виждаме, че управлението му не води до нищо положително, хората напускат държавата, селата тотално се обезлюдяват, дори и една магистрала не могат да направят качественно, краде се от държавата в мега размер.Кога ще има осъдени политици?
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов ще бъде с новата десница и хем иска да е на власт, хем да скочи от влака в най подходящия момент! Въпрос на време и трагедии....!
5
2
 
41
 
! Отговори
Спец преди 5 години
Нанков поне със сигурност трябва да си ходи, защото съсипа почти всичко, до което се докосна в това министерство.
4
9
 
46
 
! Отговори
Градския преди 5 години
От главите на ГЕРБ - Борисов и Цветанов се носи ужасна смрад!Явно нещата загниват бързо и голямото лапане е към края си , който гепил , гепил ....толкуз!Двуглавата ламя /ГЕРБ/ е на път да се самоунищожи!Тъпичкия Цвъки - царя на фалшифициране на избори , не може да разбере борбата на Борисов за истински гласове /за какво му са като има фалшиви?/, Цвъки си е *** и алчен!
3
5
 
30
 
! Отговори
ет преди 5 години
Определено Бойко Борисов би допуснал голяма грешка да остави тези хора в кабинета. Доказаха, че не могат да управляват поверените им министерства и подопечна администрация.
2
9
 
52
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Най голения автогол си вкара българина, така си го наби с герб, че няма изваждане.... Нищо. Безнаказаността и чувството че всичко е възможно за гербаджиите сега са ги окрилили, но Видов ден идва. Няма ден без гафове и без мнението да се смени 5 пъти.
1
4
 
40
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Дори в самият ГЕРБ има разнобой по темата и се играе неква пиеска Цветанов и кметове срещу Борисов. Към тях прибавяме и НФСБ. Всъщност интригата си е солидна, защото, тази ситуация, ако не е някакъв нарочен театър е сериозен комплот срещу Борисов. Симеонов, няколко пъти гласно казваше, че иска ГЕРБ без Борисов. Тов абе след падането на "Борисов 2". Симеонов търси "сакралното цареубийство" за да спаси "Борисов 3". Грешка Симеонов, грешка... Жертвата, трябва да си ти, самият.