Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%

Мъчно му е за отиващите си министри: Като деца съм ги отгледал!
Обновена: 11 сеп 2018 12:31 | 11 сеп 2018 11:15, Веселина Йорданова
242
Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%
Премиерът се снима с волейболистите. Кадър: Facebook

С 10% ще бъдат вдигнати заплатите в бюджетния сектор от 1 януари. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Варна.

Още по темата
По думите му ръстът ще повлече увеличение и в останалите сектори.

"Така на парче - 150 млн. за полицаи, 100 за военни, за съдебна охрана, за учители... Тук таме остават сектори, които все едно не са важни", разясни премиерът.

Утре министрите ще обсъждат ръста на заседание на Министерския съвет.

По думите му щом комунистите не са на власт, няма дефицит в бюджета и разчетите показват, че повишение е възможно.

Борисов коментира и освобождаването на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски след катастрофата край Своге със 17 жертви.

"На мен ми е най мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в партията - Московски, Нанков, прекрасни отношения имаме... ние не сме БСП. Не очаквам да има изненади в гласуването", коментира той.

Според него в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си, но съпротива не е имало.

По думите му синхронизирано се говори от БСП и Президентството по една и съща тема. "Оставете ги президентите да си мерят рейтингите", каза той, но на въпрос дали ще е кандидат-президент на следващия вот, отговори: "Глупости! Нечовешка работа и отговорности има върху мен и въобще върху управляващите".

Борисов намекна, че президентът Румен Радев готви политически проект: "Обърнете внимание на нюансите: Сега не е време за избори, но ако дойде една нова партия, това вече е друго". Вчера държавният глава коментира, че предсрочни избори няма да доведат до нов резултат, но всички очакваме "устойчива алтернатива".

Борисов е във Варна по повод Световното първенство по волейбол. Днес той се видя лично с националния ни отбор и му пожела успехи. Премиерът получи книга от Любо Ганев с посвещение: "За най-големия от най-високия". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА 16 ПАДА ГЕРБ И ИДВА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЛИЦЕТО НА БСП!
13
42
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
САМО ГЕРБ!
12
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от къде бе Баце ще дойдат парите. Май пак ще теглим 16 милиарда.
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пенсии и заплати кога ще вдигнете,за да не бяга народа?А бухалките кога ще хвърлите,за да не страда народа?
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
250 000 чиновници в бюджетната сфера отново ще се облажат с повишения,нищо че някои от тях и за 5 стотинки работа не са свършили,а нашите родители с по 40 год.трудов стаж,ще кретат с 250 лв.пенсия.Ама нали сит на гладен не вярва,оялите се ще си вдигнат само техните заплати,а останалите кучета ги яли.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БНТ (Борисовата национална телевизия) прави необходимото зрителите да не разберат, че държавният глава е дошъл да подкрепи България на СП по волейбол във Варна."Забавен момент: на влизане в съблекалнята президентът и Пламен Константинов разговаряха на един (цифром 1) метър от камерата на БНТ (Борисовата национална телевизия) но операторът, верен на инструкциите, предпочете да снима празния сет"
8
33
 
9
 
! Отговори
Поклон преди 5 години
Най-достойния българин и най-успешния премиер на всички времена. Истински европейски лидер и обединител на Балканите. А сега с тези 10% увеличение вече ще съм с европейски стандарт на заплата и разходи. Мои приятели които емигрираха преди време сега откровено ми завиждат на дохода, работата и спокойния начин на живот.
7
1
 
31
 
! Отговори
тц преди 5 години
...малко е.... цените хвъчат..... в братска Румъния как ли са заплатите ?
6
4
 
42
 
! Отговори
50 преди 5 години
Евтини предизборни трикове!ами пенсионерите?Ние обаче ще ти се отплатим на изборите!
5
4
 
51
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Забравяш Господинчо Премиер,че тия пари трябва да дойдат от частния,който ти напълно ще ликвидираш след година 2.И сега няма пари за бюджетни възнаграждения!!И аз се замислям да се изнасям!!Бай ***.Нг.АУ ли ще внася?Мислех да се ядосвам,но ти Тиквоний толкова бързо ,ще ликвидираш държавата,че даже ти стискам палци!!!
4
11
 
37
 
! Отговори
Видински Кофражист преди 5 години
БСП ПОБЕДА! НИНОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА НА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ, ДА НИ ОСИГУРИ СПОКОЕН ЖИВОТ БЕЗ ПРЕСТЪПНОСТ, БЕЗ КОРУПЦИЯ, БЕЗ СХЕМИ И ИЗМАМИ, 50 ПРОЦЕНТА ПО - ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, 80 ПРОЦЕНТА ПО - ВИСОКИ ПЕНСИИ! НИНОВА ПРЕМИЕР, РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ! БСП ПОБЕДА!
3
2
 
50
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Демек на нашите хора - чиновниците и МВР
2
2
 
49
 
! Отговори
Браво Борисов преди 5 години
Става въпрос за стотици хиляди ненужни бюрократи издържани с ограбвани милиарди от народа.С вдигането на пенсионната възраст на яки заплати бяха задържани по за пет десет години стотици хиляди издръжани с ограбвани пари от народа. Много от тях с а съучастници на Борисов в прането на десетки милиарди ограбени от народ а годишно през евро фондове и оперативни програми
1
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ценовото равнище обаче се е вдигнало с20-30 процента с последно време. То не са проекти за вдигане на данък сгради, автомобили, газ, парно, ток, вода, горива, храни!