Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!

Имаме френски хеликоптери, вече ще произвеждаме авиочасти
314
Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се радва на инвестиции, които влизат в страната ни.

"С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа", каза Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части край Пловдив, инвестиция на френска група.

По думите му голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

"Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство", подчерта още българският премиер.

"На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България", каза Борисов.

Той обаче акцентира на това, че има проблем с работната сила, защото инвеститорите искат още работници.

По думите му правителството полага усилия чрез програми за повишаване на квалификацията, както и с активната работа в училищата и образователния сектор като цяло.

"Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях", коментира министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
26
 
! Отговори
Yan преди 5 години
"Ставаме по-независими от Европа!" Шегаджия!
241
2
 
12
 
! Отговори
яв преди 5 години
Борисов откри че единствения начин да пуснат мутренския му *** в щатите е като клекне на евреите и отвори консулство в йерусалим срещу виза за щатите. Ние пък може да не искаме вземане даване с терорист номер 1 в света но какво му пука на султана....
240
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще разкажа истинска история:Пътувам в метрото в София по време на избори, когато бяха докарали от села и паланки разни симпатизанти на различните партии. И на една метростанция влизат 5-6 човека развълнувани, ентусиазирани симпатизанти на ГЕPБ. Хилят се шумно, закачат се, радват се.По някое време по говорителя на метровлакчето се чува (ще го напиша как се чува, а не как се изписва)... "Следваща станция, Ге Ме Димитров". И една от ГЕPБ симпатизантките казва, "Ааа, Геме! Това е македонско име!"
239
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми то се оказа,че най-тъмночервените и алчни комунисти и русофили са при герберите.БСП се оказаха много по-демократична и свободна партия.И поне качваще пенсии и заплати отвреме на време.
238
4
 
11
 
! Отговори
Do 245 преди 5 години
До ШефаТова, че Борисов е патологичен лъжец е ясно вече на всички.Само не на сектантите от ГЕРБ и на техните фенове, които живеят в заблудата, че ГЕРБ са против БСП и не са комунисти.Стига ти само да им прегледаш депутатите, за да разбереш, че са същите деца или завършени комунисти от преди 89г.Но и българина е като руснака- иска си някой вожд, който да го краде постоянно,
237
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Станишев за герберите 2012 - "те гледат на страната като плячка".Бай *** се страхува да пусне кокала,защото ако падне от власт,американците и турците идват на власт и ще го яде.Но вече прекали,време е да си вървят всички гербери,стрната ни умира.
236
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това не са супер технологии и се набляга на средния и по- нисък кадър-ръчна работа. Инженери не са нужни много."Да де, ама инженерите да умират от глад ли? Да назначим бармани и сервитьори, вместо технически подготвени хора ли? Страшна логика, няма що!Като няма риба, и ракът е риба! Като няма работа за инженери, инженерите си търсят и по-нискоквалифицирана техническа работа. Обаче докато се позволява на разни завършили филология да решават кой ще е на работа и кой не, до тогава ще е зле.
235
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"или при военните."---И кои са тия военни? Нашите дърти летци, които още летят, защото искат повече пари от летателните часове и така не дават шанс на младите пилоти? Същите дърти летци, които са станали такива благодарение на дядовците си партизани и комунисти изедници! Военните ни авиоинженери са почти като yмствено изостанали деца. Пък и при тях се отива само с връзки. То за един обикновен редник кадровак искат връзки, а ти за там говориш!
234
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ами с такава професия и езици навсякъде може да вървиш,подавай в чужбина документи или при военните."--------Къде навсякъде? Навсякъде ти искат бревети, които струват адски много пари и време. А голяма част от тях се издават ако имаш поне 3 години опит в конкретна авиоинженерна дейност. В България къде има такава? В Терем? В Луфтханза Техник - София? В Авионамс? Във Виа? В България Еър? Никъде! А най-слаби са в Луфтханза техник! Там HR-ката знае по-добре от теб какво искаш да развиваш ти.
233
0
 
19
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Доста несъобразено с европейските ценности изказване на Бойко Борисов!Не е хубаво да се плещят врели некипели във всички посоки!Инвестицията идва от Франция т.е. от Европейския Съюз и не ни прави независими , а обратното !Алтернативните източници на ел.енергия получиха несъразмерен скок именно при Борисов , а неговата бивша Цв.Бориславова оглави Асоциацията им!Борисов отново е неадекватен и лъже , лъже и за умрелите!
232
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"съгласен съм с критиките, самият аз пуснах 1-2, но тука има и руски ***"Самият аз пък се срамувам, че е имало време в което Бойко Борисов ми е бил симпатичен!Примерно помня когато беше някакъв Главен секретар на МВР и аз като по-млад тогава съм бил наивен като съм си мислил, че на тоя наистина му пука и че наистина лови престъпниците. А сега остарях и прозрях истината, от гледната точка на изгубената ми вече по-голяма част от живота! Да, глyпак съм бил, че съм си мислил, че ще се оправим
231
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми с такава професия и езици навсякъде може да вървиш,подавай в чужбина документи или при военните.Предполагам,че си и с английски,най-хубавия и вървежен език навсякъде по света.Тази професия не се среща често.На запад понякога не взимат работещи,защото са преквалифицирани,т.е. са с по-високо образование от необходимото.
230
0
 
13
 
! Отговори
СДС преди 5 години
След като във воюваща и не членка на ЕС- Република Сърбия има 1.5 милиарда долара инвестиции, а в благодентстваща и мирна България - едва 100 милиона- за какво говорим?
229
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не са супер технологии и се набляга на средния и по- нисък кадър-ръчна работа. Инженери не са нужни много.
228
6
 
0
 
! Отговори
абе преди 5 години
съгласен съм с критиките, самият аз пуснах 1-2, но тука има и руски ***, които с еподиграват с България, намират кусур на французите... Айде , постройте вие един самолеттен завод за истински самолети тук, нали сте по- големи от тях))): Много знаете дда лаете.
227
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е също като завода за осветителни тела на Осрам в Пловдив. Там инженери НЯМА!!! Окей, има, но такива само с купена диплома. И са супер малoyмни, не стават за нищо.На работа взимат само хората, които едно време не идваха на училище и едвам избутаха с 3.30 успех за средното. После работиха като шофьори на такси, бармани, продавач-консултанти в хипермаркети и т.н, а сега са ги наели да работят някви технически длъжности в завода на Осрам. Пълна трагедия! ГЕPБ си намира работни места на електората.
226
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно Боко, ставаме все по - независими от Европа и все по - зависими от Русия - ето сега с новите цени на газ ... Западните инвеститори бягат , това не можеш да скриеш с това цехче за 200 души, тук има инженери, които помнят машиностр. заводи с по 1500 -200 души, не некви цехчета за ширпотребата на самолетите.
225
0
 
7
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
До Анонимен АвиоинженераПисал съм какво ще се прави там, не им трябват специалисти за производството на панти
224
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Авиоинженер съм, завършил професионална техническа гимназия дори, знам езици, от Пловдив съм си дори.И познайте... три пъти пусках документи за различни позиции в този завод и дори не ме поканиха на една бърза среща. Нито пък ми върнаха някакъв отговор (примерно както много фирми казват "Благодарим Ви за интереса, в момента не можем да ви предложим подходяща позиция". Тези дори и това не направиха.В България тия заводи се строят за имидж на властимащите, които са им позволили да строят.
223
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам чувството,че герберите живеят в някакъв си свой свят и пет пари не дават,че страната и населението умира.Просто нямам думи с които да изразя възмущението си!