Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!

Имаме френски хеликоптери, вече ще произвеждаме авиочасти
314
Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се радва на инвестиции, които влизат в страната ни.

"С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа", каза Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части край Пловдив, инвестиция на френска група.

По думите му голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

"Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство", подчерта още българският премиер.

"На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България", каза Борисов.

Той обаче акцентира на това, че има проблем с работната сила, защото инвеститорите искат още работници.

По думите му правителството полага усилия чрез програми за повишаване на квалификацията, както и с активната работа в училищата и образователния сектор като цяло.

"Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях", коментира министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Здравеопазването става 40 лв на месец, нищо че през годините съм се осигурявал и на макс, и един път не съм ползвал държавно 20 г. те ще ме задължават да плащам на застрахователи - да не умрат от глад, няма да я бъде. ГО и Каско със сто лв се увеличиха.Парно и ток с 33%. Вводи, токове, храни, лекарства.Аз прогресивно обеднявам.Ще ме откажете да плащам всякакви данъци.Народа обеднява, той лентички ми реже.Що вдигаш бюджетните заплати.Защо на депутатите заплатите не са чисто 900 лв.Дотук.
161
6
 
9
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 5 години
Този завод е нищо, прах в очите на хората. Ако Станишев или Нинова бяха на власт, у нас щеше да има много заводи за производство на чипове 6 поколение, високотехнологични автомобили, яхти и малки лични самолети! Естествено всяко семейство щеше да притежава умен дом със централен компютър. Но това не става защото народа е невеж и гласува за Борисов. С БСП към 22век!!
160
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТО ПА ВИЕ СТЕ ЕДНИ ТУРИСТИ... ЗА ТВА ТОЛКОЗ НИ Е ПРОКОПСАЛ И ТУРИЗЪМА))):8
159
0
 
14
 
! Отговори
Василев преди 5 години
А не се ли радваш на Цветан Василев и Делян Пеевским, господин премиер Бати Бойко, как се налива държавна пара и после се източва банка???Агент Дензъл Хигинс!ЦРУ!!!
158
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изнасят си производствата към новите колонии и вече бивши комсомолски секретари са се уредили в ръководството на место, за да може заплатите да са ниски. Нищо не се промени в България! Същите прости и нагли партийни кадри управляват навсякъде. Затова всичко живо бяга даже и на 2000 лв стартова заплата.И не ми давай за пример Китай. Дори там заплатите са по-високи. Само тука експлоотацията е безгранична.
157
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, ВКАРАХ ТЕ В РЕЖИМ ДА ОБИЖДАШ НАРОД И РОДИНАТА! ПОСТИГНАХ ЦЕЛТА СИ - РАЗОБЛИЧИХ РУСКАТА ПРОПАГАНДА! !ХОДИ СЕ ПРАСКАЙ! ТАКЪВ КАТО ТЕБ НЕКАДЪРЕБ АГЕНТ Е ДОСТОЕН ЗА УВО, НО ТЕ ТВОИТЕ МОСКОВСКИ НАЧАЛНИЦИ СА ПО - НЕКАДЪРНИ И ОТ ТЕБ, ТАКА ЧЕ ЩЕ ТИ СЕ РАЗМИНЕ! ЩЕ МИ СЕ НЯКОЙ РУСНАК ОФИЦИАЛНО ДА ИЗЛЕЗЕ И КАЖЕ ТЕЗИ НЕЩА! АМА НЕ ВИ СТИСКА, ТАКА НА КОМПА ВСЕКИ Е ГОЛЕМ МУЖ...
156
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, министърката на туризма всяка година ходи в Мосва да моли за бедни руснаци, за да не могат платежоспособните шведи, германци, новежци, англичани да идват в България, те са се залетели само в България да почиват.
155
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти що не си обираш крушите като не ти харесва?
154
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо ходите в Москва на крака да се молите за руски туристи, а?
153
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не може да бъде враг на Русия. България е твърде малка и незначителна за враг.
152
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
200 работни места! Страховито!Тия обърнаха икономиката.
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А каква е българската официалната позиция?
150
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗНАЧИ РУСКАТА ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ Е - ВРАГ НА БГ! ТАКА ИЗЛИЗА ТУК ОТ ПИСАНЕТО НА ТРОЛОВЕТЕ!
149
2
 
4
 
! Отговори
ДО 151 преди 5 години
ЗАВИЖДА ТИ КУПИХА 300 000 ИМОТА, ДАЖЕ В БЯЛА ЖИВЕЯТ ЦЕЛОГОДИШНО СА СИ ЗАПИСАЛИ ДЕЦАТА НА УЧИЛИЩ! И НИ ПЪЛНЯТ КУРОРТИТЕ, ПОНИМАЙШ?
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те за това ли не ви взимат толкова години в Шенген, и ви презират и ви се подиграват открито,продават ви стоки втора употреба от ЕС, защото ви имат за много итнтелигенти и работливи сигурно...
147
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам големи постижения има България - първа по смърност в света, бедни като африканци, депо за евтини черноработници, евтина аутсорсинг дестинация за инвеститори и автомобилното гробище на ЕС. Браво! Всички в Русия завиждат.
146
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗНАЧИ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРОСТИ И МЪРЗЕЛИВИ. ТАКА НИ ВТЪЛПЯВАТ ОТ МОСКВА! ЩЕ ВИ СЕ ВРЪЩА, РЕБЯТА! САМИ СИ ГО ПРАВИТЕ! ПОСЛЕ ДА НЕ РЕВЕТЕ - *** ЩО ТАКА... НА ЗЛА КРУША -ЗЪЛ ПРЪТ! ПОЛИТИКА С КРЯСЪЦИ НЕ СЕ ПРАВИ! СЛАБИ ДИПЛОМАТИ СТЕ ОТ ВЕКОВЕ! ЗАТВА СТЕ В ИЗОЛАЦИЯ! И СИ Я ЗАСЛУЖАВАТЕ!
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искаш вярвай, и никой не иска да те привлича, отблъсквай се на където поискаш, на никой не сте дотрябвали.
144
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВИЖДА СЕ, Ч РУСНАЦИТЕ МРАЗЯТ БЪЛГАРИЯ И ПРЕЗИРАТ НЕЙНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ! ТЕ НИ УНИЖАВАТ, ТАКА КАТО ПУТИН УНИЗИ БОРИСОВ, А ПАТРИАРХА - РАДЕВ! ТАКИВА ХОРА НЕ СА НИ ПРИЯТЕЛИ, ОЩЕ ПО- МАЛКО БРАТУШКИ! НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ, А ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ! СЕГА СМЕ ЗА ТРЕТИ ПЪТ ВЪВ ВРАЖЕСКИ ЛАГЕРИ!
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вижте сега, мужики, вие тук можете да си пишете произволни неща - че взимате и 10 000$ , но това не означава , че някой ще ви върже! И колкото по -големи простотии пишете срещу България, толкоз повече ни отблъсквате! Опитвам се да го кажа на некадърника Решетников, но...