Къде е задържаният депутатски брат? Цацаров и Радев да обяснят

БСП и ГЕРБ отново влязоха в политически сблъсък в парламента
Обновена: 13 сеп 2018 13:31 | 13 сеп 2018 10:37, Камелия Цветанова
61
Къде е задържаният депутатски брат? Цацаров и Радев да обяснят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите привикаха МВР шефа в оставка Валентин Радев и главния прокурор Сотир Цацаров заради брата на народния представител от БСП Георги Стоилов - Илия Стоилов.

Предложението за това дойде от Маноил Манев от ГЕРБ, който обвини, че "функционери на БСП се опитват да оказват натиск на правоохранителните и правораздавателни органи“.

Той отсече, че в последните часове циркулира слухът, че Илия Стоилов, който е обвинен за ръководител на организирана престъпна група за рекет, е избягал зад граница, след като е бил пуснат от ареста.

Още по темата

В някои медии по-рано се появи информация, че Илия Стоилов е обявен за издирване, след като Съдебна полиция не го е открила на адреса му в изпълнение на разпореждане на съда да го върне зад решетките.

Бизснесменът беше арестуван след акция на ГДБОП и спецпрокуратурата през октомври миналата година в Русе и оставен в ареста. На 29 август бе пуснат от Спецсъда срещу най-леката мярка за неотклонение - подписка.

Прокурор оспорва решението и на 11 септември трима апелативни съдии са отменили подписката и са разпоредили Илия Стоилов да бъде върнат в ареста.

По неофициална информация Стоилов е излязъл от България на 6 септември през ГКПП-Калотина с "Ауди" и оттам заминал за чешката столица Прага. Тръгнал с голяма сума пари.

Заради този случай Маноил Манев настоя, че депутатите трябва да бъдат информирани.

Георги Свиленски от БСП пък отсече, че настоява Валентин Радев и Сотир Цацаров да представят на депутатите информация за всички случаи на осъдени престъпници, които са напуснали страната.

Съпартиецът му Таско Ерменков допълни: "Манев каза, че в обществото има слухове и моля, ако ще се превръщаме в разследващ орган на слухове, нека за проверим и слуховете за биографията на един от кандидатите за министри“.

А червеният Явор Божанков настоя в парламента да дойде и шефът на новата антикорупцинна комисия и да каже купил ли е премиерът Бойко Борисов къща в Барселона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
6
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 28. Нещо яко, ама много яко си се объркал. Или сънуваш, събуди се!
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе тука пари се крадат,ти за пенсионерите,приятел!
35
2
 
8
 
! Отговори
А за пенсионерите ? преди 5 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак червените с куфарчетата пари шетат из Европата! Не сме забравили! Ще се върнат изпрани и изгладени!
33
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Комунистите ограбихаСтига ни занимава с тея комунисти,бе!Кажи къде е повишението на пенсиите и заплатите,което обещахте?
32
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Комунистите ограбихаКомунистите са в ГЕРБ,а не в БСП,в БСП няма толкова комунисти.,макар че е нормално да има,защото са социалисти.
31
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На БСП-то това им е главното упражнение: експорт после импорт на пари!
30
7
 
15
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
29
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз само да попитам - това не е ли косвено признание, че министърът от герб е некомпетентен и не си върши работата?
28
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Провалилата се БСПБСП е сто пъти по-демократична от герберите!Искаме демокрация,а не диктатура!
27
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А защо прокуратура не казва, че интерпол все още не издирва Ветко и Маринела, за да могат да си укрият паричките!
26
5
 
14
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
25
2
 
9
 
! Отговори
Московски преди 5 години
A къде са "интензивните действия" по казуса с една шейна ?
24
6
 
12
 
! Отговори
Пол Уидиот преди 5 години
Бягайте от тази скапана държава и не чакайте наивно избори след избори, на които чинно да избирате разни тарикати. Кога ще проумеете, че те са все едни и същи и няма надежда да се промени нищо. Цялата система е изгнила до мозъка на костите и всеки който не се евакуира от БГ ще гние бавно заедно с нея.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ни занимавате с един, който се възползвал от системата. Все пак имаме най-хуманният сът в света. Коце Маца ги определи като такива. Уведомете ни как хидрологът на републиката, вече е енергетикът на републиката със 70% от ТЕЦ-Варна и едно марионетка за шеф от правителството на въртоглавите!
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Румен РАДЕВ ще покрие комунистическия брат така, като прикри баща си, който с мощния си и екзотичен Мерцедес E55 AMG сгази като куче един инвалид!
21
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Я, и Божанката се е изказал. Почти като Божинката. Горнооряховски кадри ...
20
10
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
До АнонименКъде е акта за бащата на Радев ? Президента да обясни ! ..........какъв акт? той мерцедеса не е виновен. тя инвалидната количка го е ВРЪХЛЕТЯЛА !
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е да ги разследват и арестуват. По добре избягал навън, отколкото такъв оправдан от съда.А и дали така си епредставял нещата. Винаги нащрек. В чужда държава, и парите ще му вземат, и по скоро пак ще ни го върнат.Въпрос наа време.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарки и другари,в подтекста отново прозвучава " Кой ми *** в гащите"? От време оно на БКП,бандитският преход е режисиран с изпълнител стройните структури на партийната полиция ДС,по примера на КГБ " Икономическата власт в ръцете на комунистите".Време е САЩ и ЕС да назначат наблюдаващи прокурори на знакови дела свързани с политици,техни близки и олигарси,бивши пребоядисани комунисти!