Умишлено или не? Защо президентът не освободи главсекът на МВР?

Лоша комуникация между институциите видяха някои депутати
13 сеп 2018 16:15,
156
Умишлено или не? Защо президентът не освободи главсекът на МВР?
Румен Радев. Снимка: архив, БТА

Имало ли е умисъл в действията на президента Румен Радев да не подпише указа за освобождаването на главния секретар Младен Маринов и по този начин да се забави гласуването на оставките и назначаването на новите министри? Този въпрос някои народни представители не искаха да коментират, а други видяха в ситуацията лоша комуникация между институциите.

По-рано стана ясно, че държавният глава не е подписал указа за освобождаване на главния секретар, който е кандидат да бъде новият вътрешен министър. Оказа се, че Румен Радев е в Латвия днес и утре и ще може да подпише документа чак другата седмица. Така назначаването на новите министри, което бе в дневния ред за днес, се отмени.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева лаконично коментира действията на президента и обобщи, че това е негово решение. Все пак тя разкри, че е говорила с него вчера по обяд и е останала с впечатлението, че той ще подпише указа за освобождаване на Маринов.

Още по темата

"Вчера по обяд разговарях лично с президента по обяд да попитам кога има намерение да подпише документа. Останах с впечатление, че до края на деня ще го имаме. Но все пак това е негово решение и аз го уважавам и очаквам да постъпи акта в НС другата седмица", каза Караянчева.

Тя настоя и че няма проблеми с комуникацията между институциите.

"Говорим и с премиера, и с министър-председателя, така че нямам причина да се притеснявам от отношенията с първите мъже в държавата", каза тя.

Шефката на НС прогнозира и че ремонтът в кабинета ще бъде другата седмица.

"Ако другата седмица президентът подпише, защото разбрах, че четвъртък и петък отсъства, най-вероятно сряда, четвъртък очакваме документа от него. Когато го подпише, тогава!", каза тя.

От БСП също били изненадани от действията на президента и отдават ситуацията на лоша комуникация между администрацията на президентството и Министерския съвет.

"Това се дължи на лошата комуникация. В тази държава институциите трябва да работят и е хубаво да има комуникация. Не виждам умисъл", каза червеният Драгомир Стойнев, но все пак добави, че е в задълженията на държавния глава да даде разяснение защо веднага не е подписал освобождаването на главния секретар.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък коментира, че по този начин президентът блокира желанието на парламентарното мнозинство да избере нови министри, което не било държавнически ход.

Според него обаче това няма да предизвика правителствена криза, като бави указа за освобождаването на Младен Маринов.
 
Сидеров смята, че Радев би трябвало да обясни какви са причините, за да не бъде подписан указът за освобождаването на Младен Маринов.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова да не се коментира темата, преди да е ясна фактологията.

"Не знам кога е постъпило в президентството уведомлението. Първо фактическата картина, а после изводите", настоя Карадайъ и заяви, че координациите между институциите не е на ниво.

"Дали сме оценката си за това управление - формулата е грешна и това управление нищо добро не може да роди за нашето общество", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До Ташко Ерменко***Не могат! Трябва да минат през бат Валери Симеонов! Така, че Диневи могат да бъдат напълно спокойни, за сега.
109
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък коментира, че по този начин президентът блокира желанието на парламентарното мнозинство да избере нови министри, което не било държавнически ход-----------Бяла Златка, ама той е ПРЕЗИДЕНТ, избран с гласовете на над 1 800 000 българи, а ти си едно НИЩО, което 4 пъти се завъртя на 360 градуса, и цели два пъти си се провалял с гръм и трясък в напъните си да станеш президент... Така че той ще прави каквото си иска а ти повече никога няма да влезеш в парламента
108
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДай Боже,евреите да го сменят с Нинова,ако махнат герберите,цял живот ще им се кланям!Такава страшна фашистка диктатура не бяхме имали,това е някакъв кошмар!
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зеленчукът от банкя ще идва в нюйорк евреите да му набият канчето как да ни продава.ако не слуша ще го сменят бойката му другарка и съпартийка нинова
106
1
 
13
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Не ме е чак толкова яд че изопачавате истината и за Радев, и за тиквата, а ме е яд че въвеждате в заблуждение българският народ! За Вас българите *** ли са, м? Очевидно, да!
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинският президент на б...я трябва да пита кой спретна менте преврат през 89та и къде са парите разследване на всички имоти и как са придобити ЛУСТРАЦИЯ и съд на разбойниците от дс
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще иска подкуп като Иванчева
103
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генезисът на всички политици в б...я е държ.сигурност докато те не бъдат съдени ивърнат окраденото ще сте бедни не се заблуждавайте всички са крадци начело с днешните шопари народен съд57965
102
2
 
8
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Жените обикновенно обичали да ги лъжат, та така и тези дето плюят Президента дето им съобщава обективната истина! Вирно е че при опр. условия от Слънцето на истината може и да се ослепее, особенно ако до тогава си живял в тъмнина и зрението ти не е привикнало със светлината! Боли от истината нали Радевоплювачи?
101
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купиха президента и ДПС герберите,такова наглярско правителство не сме имали.
100
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо трябва да "бърза" президента При положение Че няма срок за подпис? А това че кандидати в правителството на Борисов се отказват от постове е друга тема! Колко ли му остава още на Борисов управленчески те мъки????-:) Ще видим!
99
15
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
след като счупи българската авиация, ал бънди е на път да счупи ***.
98
10
 
8
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До Р.РадевПо-глу.пав президент от Радев няма------------------Ти попълва ли тест за интелигентност?! Как разбра, че си умен, м? Излъгали са те ако някой ти го е казал !
97
9
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
шумкарите още не са му намерили службица и ал бънди като обединител , се прави на пръднал в рейса както винаги.
96
1
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До 88 Борисов има ли въобще съпруга, а семейство в класическият смисъл?
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Р.Радев"... президентът трябва да е мъжествен и убедителен," - Съвсем като Плевнелиев!
94
4
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Въх бре, па ли ПРите на ГЕРБ!? Чудя се те дали са бг граждани въобще! Как може така да се самоунижавате и да тикате п.р.и.м.а.т.а пред Президента Р.Радев! Мен лично ме е срам Премиера да ходи на среща в ООН, вместо Р.Радев! Спрете да се излагате и да излагате себе си и българският народ ! пп. по темата на статията,Герб /изпълн. власт/ Не са се допитвали до Президенството за изборът на мин на МВР- М.Маринов! ГЕРБерите си режат сами главата! А България тялото си праи кво си иска, и неслуша глават
93
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като е в Латвия, г-н президентът пак ли ще подпише декларация, че Русия е главен враг на България, щото е враг на НАТО. А НАТО чий враг е, г-н президенте?А ние защо плащаме за НАТО - военна сила на САЩ? А вноска за ООН - департамент на САЩ! Толкова ли много са парите на България? Та да поддържа най-силните и скъпи структури на уж най-богатата държава в света! Ей затова за 30 години станахме най-бедните, най-болните, най-умиращите, най-необразованите, най-престъпните, най-корумпираните,...
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех народе народе не се учудвай на съдбата си А всичко започна така добре на 9ти септември 44 та...а?
91
5
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Поредната провокация на мутроправителството !!!