Умишлено или не? Защо президентът не освободи главсекът на МВР?

Лоша комуникация между институциите видяха някои депутати
13 сеп 2018 16:15,
156
Умишлено или не? Защо президентът не освободи главсекът на МВР?
Румен Радев. Снимка: архив, БТА

Имало ли е умисъл в действията на президента Румен Радев да не подпише указа за освобождаването на главния секретар Младен Маринов и по този начин да се забави гласуването на оставките и назначаването на новите министри? Този въпрос някои народни представители не искаха да коментират, а други видяха в ситуацията лоша комуникация между институциите.

По-рано стана ясно, че държавният глава не е подписал указа за освобождаване на главния секретар, който е кандидат да бъде новият вътрешен министър. Оказа се, че Румен Радев е в Латвия днес и утре и ще може да подпише документа чак другата седмица. Така назначаването на новите министри, което бе в дневния ред за днес, се отмени.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева лаконично коментира действията на президента и обобщи, че това е негово решение. Все пак тя разкри, че е говорила с него вчера по обяд и е останала с впечатлението, че той ще подпише указа за освобождаване на Маринов.

Още по темата

"Вчера по обяд разговарях лично с президента по обяд да попитам кога има намерение да подпише документа. Останах с впечатление, че до края на деня ще го имаме. Но все пак това е негово решение и аз го уважавам и очаквам да постъпи акта в НС другата седмица", каза Караянчева.

Тя настоя и че няма проблеми с комуникацията между институциите.

"Говорим и с премиера, и с министър-председателя, така че нямам причина да се притеснявам от отношенията с първите мъже в държавата", каза тя.

Шефката на НС прогнозира и че ремонтът в кабинета ще бъде другата седмица.

"Ако другата седмица президентът подпише, защото разбрах, че четвъртък и петък отсъства, най-вероятно сряда, четвъртък очакваме документа от него. Когато го подпише, тогава!", каза тя.

От БСП също били изненадани от действията на президента и отдават ситуацията на лоша комуникация между администрацията на президентството и Министерския съвет.

"Това се дължи на лошата комуникация. В тази държава институциите трябва да работят и е хубаво да има комуникация. Не виждам умисъл", каза червеният Драгомир Стойнев, но все пак добави, че е в задълженията на държавния глава да даде разяснение защо веднага не е подписал освобождаването на главния секретар.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък коментира, че по този начин президентът блокира желанието на парламентарното мнозинство да избере нови министри, което не било държавнически ход.

Според него обаче това няма да предизвика правителствена криза, като бави указа за освобождаването на Младен Маринов.
 
Сидеров смята, че Радев би трябвало да обясни какви са причините, за да не бъде подписан указът за освобождаването на Младен Маринов.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова да не се коментира темата, преди да е ясна фактологията.

"Не знам кога е постъпило в президентството уведомлението. Първо фактическата картина, а после изводите", настоя Карадайъ и заяви, че координациите между институциите не е на ниво.

"Дали сме оценката си за това управление - формулата е грешна и това управление нищо добро не може да роди за нашето общество", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пореден черен ПР на гробаджиите. След първия им подобен умряха 20 човека по тяхна вина. Сега какво да чакаме? ГРОБ смешни сте и ще ви изметем както румънците изметоха своите преди 30 години
89
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало гербавите какво ревете, че няма подписан указ, ако имаше щяха ли днес да гласуват кандидатурите след като вожда в последния момент е дал задна с едното предложение?!?!?! Това си е направо шанс за тиквата иначе предложения "хубавец" трябваше да се обяснява в парламента или в други ден да подава оставка и света да ни се смее за пореден път.
88
11
 
3
 
! Отговори
Постистина преди 5 години
Целият фалш лъсна. Ненормалност, хаос, криза. Това е положението в държавата, пълен батак. Гаф е на президента, но да погледнем изолирано на този случай би било грешка, затова смятам, че всички институции имат вина за състоянието на нещата.
87
3
 
16
 
! Отговори
Инженер Караянчев преди 5 години
"Говорим и с премиера, и с министър-председателя"-- Абе жена, много кафета пиеш.
86
3
 
7
 
! Отговори
до 89 преди 5 години
Не знам дали баба Корни му говори, ама маи на теб звездите ти го говорят.
85
5
 
19
 
! Отговори
111 преди 5 години
И какво се оказа .... наще хубавци си драпаха гащите по куалиционни събрания 1 месец и сега ОТНОВО Президента "им ги е крив". Съмнява ме в конституционните задуъжения на Радев да е записано " .........президента е длъжен от 9до 17 да стои диван че прас с химикал в едната ръка, а в другата резервна такава."
84
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хе-хе гербавите се сещат в последния момент точно преди заминаването да изпратят указа в президентството и според тях Президента едва ли не е длъжен да го подпише в коридора на коляно. Май са забравили, че Радев не е плевела който тичаше с изплезен език при тиквата да го шляпа по врата.
83
26
 
10
 
! Отговори
Р.Радев преди 5 години
По-глу.пав президент от Радев няма. *** на комунистите и Русия. Всички вече разбраха що за стока е. Баба Корни му диктува какво да говори и все едно слушаме нея.Когато говори и не гледам в екрана на TV, имам чувството, че говори някакъв бавнор.азвиващ се - едва-едва, бавно, несигурно, неубедително, почти ме приспива. Не казвам нищо лошо за тези болни хора, но президентът трябва да е мъжествен и убедителен, а не мрънкало. Тотално разочарование!!! Да го сменяме!
82
20
 
12
 
! Отговори
Р.Радев преди 5 години
Близо 2 години Румен Радев лъже красивата си жена и двете си деца, поддържайки връзка с любовницата си, сервитьорката Десислава. Без да има ценз и без да е военнослужеща, той я назначава на 2 щата: "Старши експерт" и "Връзки с обществеността" във ВВС, като тя получава едновременно 2 заплати. При извършената проверка от МО, се установява, че е нарушил устава на армията и е наказан дисциплинарно. Тогава двамата си подават оставките. Оженен е набързо от БСП, за да могат да издигнат кандидатурата му
81
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герб-дпс да си намерят по-грамотни ***, и 3та пишещи тука нестават - ни правопис нито смисъл в написаното
80
20
 
9
 
! Отговори
Р.Радев??? преди 5 години
Отблъскващият Радев. Той не е нашият президент, а представлява само комунистите. *** на баба ви Корни.Той трябва да е надпартиен, но всички виждат, че не е. Тогава, аут на Радев, че дразни повече от половината българи. Избраха го случайно и всички вече дълбоко съжаляват. Да си ходи в милата Москва, откъдето му диктуват всичко! Хем е глупав, хем му личи. Вижте му малките злобни очички. Хем е и хърбав. Вечно влачи и се пъчи до Десито, а не вижда, че тя може да го нокаутира с един удар.
79
10
 
5
 
! Отговори
Нинова - конфликт преди 5 години
Др. Нинова е в конфликт на интереси, при гласуване на закони за горива и акцизи, при положение, че мъжът й Митко Нинов (бивш митничар) е високопоставен служител в Лукойл, с шефска заплата при петролния бос Валентин Златев (човек на Кремъл). Преуспява в дирекция Развитие и експлоатация. В БСП почти не знаят с какво се занимава другарят на председателката им, защото тя не говори за него и го държи в сянка. Двамата имали общ доход от 2500 лв., а той кара престижна кола "Акура" за над 100 000 лв.??
78
11
 
4
 
! Отговори
Хора, бдете на 16-09 преди 5 години
Банкерът Цветан Василев финансира мащабен протест срещу властта на 16 септември. Протестът се организира от лидерът на организацията "Боец" Георги Георгиев. след срещата им в Парачин. Уговорени с Василев са стратегията и финансирането на протестни акции срещу управляващите, които се организират в момента в социалните мрежи.Георги Георгиев е в основата и на рестарта на радио "Свободна Европа" у нас, който също се финансира от собственика на КТБ. Ще бъде пълно с лум.пени, провокатори, анархисти
77
15
 
10
 
! Отговори
Президент-провинциал преди 5 години
Радев има силно провинциално излъчване и като изказ и като външен вид. Първите седем години от живота са най-важни, а той ги е прекарал на село! И това му личи за съжаление!
76
3
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
"..."Говорим и с премиера, и с министър-председателя,..." Значи едновременно говорят и с единия и другия. Кой е премиера и кой е министър председателя, отговор от днес.бг
75
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не зная, как е възможно това ,човек работил за мутри да стане МВР министър!!! И какво изобщо прави в системата,как е стигнал до главсек.? Потресен съм,изпитвам нечовешка погнуса от това,което се случва в моята България!
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главния секретар не може да бъде освободен от ***..те това стана
73
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавци, скоро падате от власт, гответе се дружно да напуснете потъващия банкянски кораб. Всички сте бегълци от други партии, така че няма да ви е трудно да се пребоядисате отново. Може да станете Слависти Трифонисти. Зер партийните промотирани лица на олигархията от олигархотелевизиите са с един и същ задкулисен бекстейдж.
72
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичат я властта това социалистите и това е!Алчна и безогледна, Курнелията пресмята колко острова ще купи като сграбчи всичката власт в ръцете на народа. Сън не и дава. Току виж някой остров и се изплъзнал.А на исток Русия продава Курилите. Ама не та не! *** иска гръцки остров и това е!
71
4
 
10
 
! Отговори
Винету е раздвоен преди 5 години
Караянчева: няма проблеми с комуникацията между институциите. Говорим и с премиера, и с министър-председателя, . . . . Раздвояването на Буда води до един остров и една вила