Борисов отива при Тръмп в Ню Йорк, а Румен Радев не знаел

Премиерът водил делегацията без координация с президентството
Обновена: 16 сеп 2018 08:26 | 15 сеп 2018 20:45, Камелия Цветанова
414
Борисов отива при Тръмп в Ню Йорк, а Румен Радев не знаел
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с американския президент Доналд Тръмп в Ню Йорк на 24 септември.

Това съобщиха от Министерския съвет, откъдето уточняват, че българският министър-председател е получил лична покана от Белия дом.

Още по темата

Той ще участва в събитие, организирано от американския държавен глава.

България ще е един от съдомакините на срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците".

Тази година Борисов ще води българската делегация на 73-то Общо събрание на ООН, което ще се проведе в Ню Йорк следващата седмица, а това според президента Румен Радев не е било съгласувано.

"Проблемът изобщо не е дали ще ходи президентът или премиерът, проблемът е дали се спазва законът, как се вземат решенията, дали се спазва духът на Конституцията", коментира държавният глава.

Президентът поясни, че дадените по този повод обяснения от Министерския съвет не отговарят на истината.

"Министерство на външните работи нотифицира в ООН премиера като ръководител на българската делегация, без абсолютно никакво уведомяване и координация с президентството. Всички други впоследствие срещи и писма са постфактум. А от писмата много ясно личи липсата на съгласуваност", оплака се Румен Радев.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева пък вчера обясни, че президентската институция е уведомена за решението българската делегация за сесията на Общото събрание на ООН да се води от премиера Бойко Борисов, а не от президента.

Тя уточни, че е възможно подобна делегация да се води или от държавен, или от правителствен ръководител. По думите ѝ с оглед на българското европредседателство и глобалните теми преценката е била, че е добре тази
година министър-председателят да представлява страната ни в ООН.

За последно Борисов води българската делегация на форума през 2010 г.

Оттогава само държавните глави са били начело на делегацията - първо Георги Първанов, а след него Росен Плевнелиев и Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
6
 
! Отговори
тобе преди 5 години
абе то малко смешно че Борисов канен на семинар да обсъждат борбата с трафика на наркотиците :))) хеххехе те по скоро да го кръстят семинар за контрол на трафика на наркотици щот и тръмп и службите ми си знае откъде как и колко наркотици минават в америка и Бочко стар наркотрафикант си знае много доре ама туй не пречи наркотици да си минават и през България и през западни балкани и да си ги има навсякъде и в европа и в америка то ако искаха да беха ги спрели завинаги ама от туй файда нема
201
13
 
7
 
! Отговори
Маринов преди 5 години
Е, какво толкова! Радев пак го настъпиха по мазола! С неговата *** политика и това му е много, коеето му се позволява! Да го духа!
200
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ ходи на инструктаж в САЩ, защото САЩ и ЕС се командват от едни и същи масонски кланове-банкери са повечето от тях.Който плаща, той поръчва музиката.Е............ще има още няколко милиарда, отпуснати на ГЕРБ.............но те няма да са за народа, а само за няколко човека от висшата номенклатура на ГЕРБ, а раята ще се държи в невидение, бедност и болести.Целта е българите да станем под 4 милиона.........................и ние "успешно" вървим към тая заветна цел.
199
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо премиерът трябва да съгласува с президента къде ще ходи? Да не му е любовница?
198
4
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Бати Цецо ви го каза селяни прости, откъде ще вземете пари ?Банките и офщорките са с нас!Леля Меркел е с нас!При вас има само голи идеи и обещания, а при нас са еврофондовете, банките, международната дипломация!Къде отивате селяни прости?Аутсорсинга ви прави съучастници в ограбването на колониите от Третия свят, това е най-жестоката истина, която всеки политик се страхува да я каже гласно!Аутсорсинга ви вдига стандарта, вкарва инвестиции,производства и пазари!Живота е жесток!Джери!ЦРУ!!!
197
1
 
9
 
! Отговори
дада преди 5 години
то демокрация че нямам няма ама с нея мноо хубаво залъгват глупаците че са им дали свобода и човешки права дрън дрън ама демокрацията е измислена от древните гърци не от американците дето ни залъгват че ни помагат да цъфтим и вързваме в демократичен строй
196
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ оправи Западните Балкани..........сега отива да оправи Америка.А Западните Балкани продължават да се командват от албанската и косоварската мафия.Не вярвате ли??Хашим Тачи - "Змията" - мафиот от класа, наркотрафикант, търговеж на човешки органи, приятелче на една дърта вещица с голямо влияние - Маргарет Тачър.Македония все повече става албанска, сърбите ги натискат за да признаят Косово и да се откажат от Косово.Добро утро.............селяни прости!!
195
13
 
5
 
! Отговори
Стойчев преди 5 години
Че какво има за съгласуване ?! Поканата е ЛИЧНА !!! Президенто като не го канят да си натиска парцалките тук и да се радва на благоволението на ...БСП и протежета!!! Той добре,че отвреме-навреме плюе по Бойко Борисов та се разбира,че имаме президент :)))
194
1
 
9
 
! Отговори
хехе преди 5 години
ама Борисов и Тръмп нови канали за пренос на наркотици ли ще обсъждат явно ще има промени
193
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радефф не може да иде в Америка. Зает е с координирането с КАТ за изясняване обстоятелствата около едно ПТП на кръговото в Хаскьой.
192
0
 
14
 
! Отговори
Хх преди 5 години
Борисов бил поканен за участие в пара семинар за наркотици организиран в рамките на годишната сесия на ООН.Ами всеки, който изяви желание може да участва в разни семинари .въпросът е, че държавният глава т/ е да представя страната на годишната сесия. Чрез подмолни номера и игри катето и подчинени набутаха Борисов.
191
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей.............колко заблуден народ на тая територия.Така и не разбрахте, че такова животно като ДЕМОКРАЦИЯ няма и никога не е имало.Демокрацията е само един термин, измислен в западните университети от западните професори , за да може да се манипулира с тоя термин целокупното изпростяващо население на Земята с цел СВЕТОВНА ДОМИНАЦИЯ и в близко бъдеще - налагане на НОВ СВЕТОВЕН РЕД.................но така както го разбира елита на Запад...............а за вас остава да слушате само!!
190
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Радев е комунистически Президент, означава 2,5 милиона са за БСП. *** как тогава ГЕРБ печели избори? А?
189
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тоя що се стяга? Що не си гледа президентлъка, сега му се е паднало. От страни изглежда, че някой му дърпа конците.
188
12
 
8
 
! Отговори
смях преди 5 години
таварищ Радев дори и в Русия не го искат той се натиска за щатите
187
2
 
14
 
! Отговори
Х преди 5 години
Катето вместо да си оправи договорите с Македония, играе задкулисни игри. С подчинените си набута бб по най- безцеремонния начин за сесията на ООН, без спазване на правилата. Постфактум излиза с разни декларации за ротации, а забрави , че плевнелиев и сие се пъчеха 5 години наред в NY.
186
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За изказванията на Радефф нищо не мога да кажа. Все още не съм чул негово. Други му ги пишат.
185
5
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
Разбира се, ББ ще се съгласи с всичко, затова го канят
184
6
 
14
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Все пак трябва и да признаем някои силни ходове на Президента Радев, който накара хиените да се обединят!Първи ход стенограмата от КСНС при президента Плевнелиев за фалита на КТБ!!!Втори ход изплзване на ветото, така че да покаже задкулисието в българската политика и лобитата, които дърпат конците в икономиката и политиката!!!Трети ход, Радев се опитва да обедини инакомислещите интелигентни българи, които не искат да бъдат слуги на мултинационалните банки и офшорки!!!Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
183
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радефф отдавна е за скункс и народа му го е връчил ама тия господарите ако му го връчат деската ще му направи сепуко а ниновица ще изпадне в криза.