Партия на Румен Радев? Едва ли, по-скоро ще оглави БСП

Дебатът за оставките се превърна във вот на недоверие
Обновена: 20 сеп 2018 22:09 | 20 сеп 2018 21:52,
188


Тримата нови министри в кабинета "Борисов" 3 от днес са факт. В креслото на Валентин Радев като министър на вътрешните работи вече сяда Младен Маринов, Росен Желязков вече е транспортен министър, а регионалното ведомство пое Петя Аврамова. Рокадите в кабинета бяха предшествани от дебати, които продължиха близо три часа. На тях не присъства премиерът Бойко Борисов и вече бившите министри.

Дебатирането на оставките отново изостри напрежението в залата и отново се стигна до нападки и искане на оставки. От БСП и ДПС разкритикуваха работата на целия кабинет и поискаха предсрочни избори.

В студиото на "Денят ON AIR" журналистът Евгени Петров нарече политическия ден "класика в жанра". Според него дебатите за новите министри са се превърнали в дебат за вот на недоверие.

По думите му класиката беше и в поредната словесна престрелка между премиер и президент.

"Днес Борисов директно го призова да си направи партия, да спечели изборите или ако не направи партия, да оглави БСП", каза още Петров.

Журналистът изрази скептицизъм относно евентуална нова партия, чиито лидер да е президентът Румен Радев. Пред Bulgaria ON AIR Евгени Петров сподели мнението си, че е по-логично президентът да оглави БСП след време.

"Президентът просто не може да разбере какви са неговите функции по конституция. Изобщо не му е работа да дава оценки за министри", добави още журналистът.

Според Евгени Петров Румен Радев трябва да изразява единението и предстоят още търкания между премиер и президент, защото Радев ще трябва да подпише указ за нов главен секретар на МВР и нови посланици.

"На президента тази дреха вече му е тясна, той иска политическа изява, непрекъснато говори с политически език - това е проблемът", каза още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв политически анализ не е това, просто злобен коментар срещу президента. Радев не членува в БСП, така че е просто смешно да се говори как щял да застане начело на БСП. Нито пък поддържа някакви тесни връзки с БСП, макар че оттам го подкрепят. Освен това президентът е политическо лице и може да има мнение по всичко, което касае българския политически живот. На някои им се иска да е просто декоративна фигура и да си трая докато те си ядат суджуците, ама няма да стане.
30
10
 
6
 
! Отговори
Прост мърморко преди 5 години
Истината е,че тоя президеднт изобщо не става за президент и е най-слабият досега...Да си ходи и повече да не се пъчи и да повтаря чужди мнениея!
29
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква "СИЛНА" социална роля може да поддържа Гадев като от него НИЩО,АМА НИЩИЧКО НЕ ЗАВИСИ в социалата и изобщо,хахахахаха поддържал бил....ама нещо друго.Абсолютно протеже на Кремъл и БСП!Лаладжия сричащ нескопосните мисли на комундерчето родено в Истанбул.По-нефелен президент не сме имали.
28
10
 
10
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
27
2
 
8
 
! Отговори
Мамата преди 5 години
Бранко,по коментарите можеш да разбереш интелекта на комунистите.Само просташки и вулгарни коментари.Но,до там се простира промитият им мозък.Само умните хора го разбират и хора,които наистина желаят българите да сме добре и със самочувствие.
26
7
 
8
 
! Отговори
Летящият Буратино преди 5 години
Само повтаря каквото му каже Решетников или ***. В краен случай чете речите, които Деса му е писала, докато е кълцала на ситно магданоза...толкоз
25
10
 
13
 
! Отговори
fake news преди 5 години
радев е реално първия истински президент дето тази територия е имала и гроб пикае кръв че не можаха и на този пост да сложат марионетка.платените писатели срещу президента се изяждът ежедневно че никой не им вярва
24
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Гадев не беще ли избран от "целия български народ"както тръбеше Йончевица сергеевна бившая още в изборната нощ,чак бръчките и се бяха опнали от напиняне да доказва че е "народен човек"Гадев и това било защото хораТа вече не искали ГЕРБ???Нещо такива спомени имам!Две години ние които не сме гласували за тоя...казваме че е бесепарско кремълско протеже а кутевите *** беснеят....
23
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждала съм Радев в действие, като страничен наблюдател.Определено има съзнанието,че представлява цяла държава,а не само себе си,независимо пред кого.Освен това поддържа силна социална позиция,каквато един президент трябва да има.Не е популист,просто няма много инструменти,бидейки президент.Нищо общо с Борисов като публично поведение,заради което не смееш да си помислиш какъв е в по-приватни ситуации последният.Борисов мутрее пред всеки и не може да говори дори на български. И това е най-малкото
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единение между черното и бялото е мръсно сиво! Как да стане, след като все повече се вижда падението на управляващите? Не е нужно президента да прави партия или да оглавява БСП, след като има подкрепа от всички страни. И това най-много ядосва Борисов.
21
7
 
7
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
До 17 червен анонимник. Ах, какъв си ми лицемер и ти, същият като червената партия. Значи когато симпатизанти на ГЕРБ (и не само те) критикуват яко това подобие на президент било мобилизация на ***, а когато позитанци критикуват постоянно ГЕРБ и управляващите сигурно не е. Как не си променихте нрава бе, *** алени?
20
5
 
8
 
! Отговори
Задава се патаклама преди 5 години
За лидерското място в бесипетуЛошо нямаНека по-добрият победи!Аз залагам 20 кунта че Корни ще прецака Грипена
19
16
 
12
 
! Отговори
Бранко преди 5 години
БСП,това ли смятате за най голямото си постижение.Да изберете един ограничен човек за президент.Знаел 2 езика.Ами, познавам хора с по 5 езика и дар слово имат,интелект.Но,вие,комунистите винаги слагате хора,които да ви слушкат.Много ви стана.Комунизъм на никой вече не е нужен в България.Ако беше хубав комунизма,цял свят щеше да е комунистически.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега какво армията и полицията са безплатна охрана на политиците и ги пазят от народната любов.Докато това е така и докато политиката не е част от образованието и то не е безплатно и задължително на всички нива и няма образователен ценз за гласуване, както и не само минимална, а и максимална възраст за гласуване, опасността от диктатура остава, а демокрацията е сегашния виц.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се гласува пак по емоции,симпатии, страхове и спомени за евтин салам.Само дето качиш ли ка власт комунист или нацист те по 45 години забравят да си заминат, и заявяват че държавата това са те и тяхната воля трябва да съвпада с народната с подтекст иначе жална му майка на народа.Най-важно е друго- при пряка демокрация конституцията да задължи всички силови ведомства да са на върховно подчинение на народния референдум.Това ще избие от главата на всеки политик че може да прави каквото си иска
16
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я каква активност от гърбави в тоз сайт. Опорни точки ли ви спуснаха тази седмица че сте толкова активни бря. Бащицата буда слънце поръчка ли ви даде. По колко заработвате на буква. Бре Бре Бре да му се невиди и овчото еbано гърбаво племе. Добре че тук където живея няма гърбави че щеше да стане грамофон свири *** плаче.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И проблема е в друго.Ако сега директно въведем пряка демокрация ще свършим в комунистико-нацистка диктатура.Защо, защото този модел се прилага в Швейцария, но там населението залага главно на образованието, а политиката е включена в образованието, тоест всеки един швейцарец е длъжен да знае как се управлява държава и кое решение до какво води.Докато в България първо образованието не струва, второ повечето го нямат и трето политика не се изучава е нито един етап от образованието.
14
3
 
14
 
! Отговори
Бате преди 5 години
Преди 20 години Корнелка ставаше за това онова.Но сега е изпростяла,милата .И в приказките си,а пък за това онова хич не става.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както пише на входа на Варна, ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят.Мажоритарно или пропорционално, това д измислен фалшив проблем.И ще кажа защо.Защото мажоритарно или не, не вие определяте кой да е в листата, а партиите, те пак ще я напълнят с техни хита и вместо фиксираните квоти на депутати от БСП и ГЕРБ, ще избирате конкретни хора от БСП и ГЕРБ, за промяна ви трябва пряка демокрация, тоест вие да казвате кой да е в листата.Но в България има още много развитие докато дойде това.
12
25
 
16
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 5 години
По-застрелян президент България не е имала. Застане като истукан и като че ли чете и препрочита устава на армията !