Партия на Румен Радев? Едва ли, по-скоро ще оглави БСП

Дебатът за оставките се превърна във вот на недоверие
Обновена: 20 сеп 2018 22:09 | 20 сеп 2018 21:52,
188


Тримата нови министри в кабинета "Борисов" 3 от днес са факт. В креслото на Валентин Радев като министър на вътрешните работи вече сяда Младен Маринов, Росен Желязков вече е транспортен министър, а регионалното ведомство пое Петя Аврамова. Рокадите в кабинета бяха предшествани от дебати, които продължиха близо три часа. На тях не присъства премиерът Бойко Борисов и вече бившите министри.

Дебатирането на оставките отново изостри напрежението в залата и отново се стигна до нападки и искане на оставки. От БСП и ДПС разкритикуваха работата на целия кабинет и поискаха предсрочни избори.

В студиото на "Денят ON AIR" журналистът Евгени Петров нарече политическия ден "класика в жанра". Според него дебатите за новите министри са се превърнали в дебат за вот на недоверие.

По думите му класиката беше и в поредната словесна престрелка между премиер и президент.

"Днес Борисов директно го призова да си направи партия, да спечели изборите или ако не направи партия, да оглави БСП", каза още Петров.

Журналистът изрази скептицизъм относно евентуална нова партия, чиито лидер да е президентът Румен Радев. Пред Bulgaria ON AIR Евгени Петров сподели мнението си, че е по-логично президентът да оглави БСП след време.

"Президентът просто не може да разбере какви са неговите функции по конституция. Изобщо не му е работа да дава оценки за министри", добави още журналистът.

Според Евгени Петров Румен Радев трябва да изразява единението и предстоят още търкания между премиер и президент, защото Радев ще трябва да подпише указ за нов главен секретар на МВР и нови посланици.

"На президента тази дреха вече му е тясна, той иска политическа изява, непрекъснато говори с политически език - това е проблемът", каза още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Треска ги тресе гербаджиите-появи се някой с двойно по-голям авторитет(рейтинг)!Спокойно-имат още почти 2 години време за крадене.После ще стане интересно.
10
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Про3тия *** се взема на сериозно... но няма капацитет и умствен багаж.
9
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛАСУВАХ ЗА НЕГО, ЗАЩОТО БОРИСОВ ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА АКО ЦЕЦКА НЕ Е НА ВЛАСТ :DНА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА СЛАВИ !! СЛАБИ ЗАЯВИ, ЧЕ ПО-СКОРО БИ УМРЯЛ ОТКОЛКОТО ДА ПОДКРЕПИ БОРИСОВ!РЕФОРМАТОРИТЕ И ПАТРИОТИТЕ СА ПАТЕРИЦИ НА ГЕРБ!
8
17
 
15
 
! Отговори
Камата преди 5 години
Е,те това остава да доживееме.Летящият Буратино да стане лидер на БСП.Не, че в момента си е маша в ръцете на другарката Нинова.Тя поне нещо скалъпва в приказките си,докато онзи само глупости дрънка.
7
5
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
Някой ги е страх че след мажоритарни избори за депутати - Герб ще спечели 160 места в парламента. Може и да е вярно обаче това ще бъде един нов Герб. ЦЦачева/Лъчо Мозъка и пр. мажоритарни избори не печелят. Сидеров ще остане само в спомените. Също и Киро Добрев.
6
7
 
23
 
! Отговори
Край преди 5 години
ББ кани Ген Радев на негов терен да се преборят. Зад медийния продукт ББорисов и Герб преди 10г. застана цялата олигархия с всичките и възможности да манипулира общественото мнение. Борисов не излизаше от телевизиите в първия си мандат. Така се създаде шайката - Герб.Радев е харесван от българите и е избран мажоритарно и пряко. Единствения му полезен ход е да иска същите избори за депутати. След мажоритарни избори за депутати България ще осъмне различна.
5
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗПОЛЗВА ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ ПИСАНИ МУ ПРЕДВАРИТЕЛНО!! НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ПО-ГЛУПАВ ПРЕЗИДЕНТ!СЪЩИЯ Е КАТО БАЩА СИ НАГЪЛ И НЕ СПАЗВАЩ ЗАКОНИТЕ СЪЩИЯ Е КАТО ЖЕНА СИ!
4
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОСТАВЯ ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ ПРЕД ТЕЗИ НА БЪЛГАРИЯ АБСОЛЮТЕН АТЕИСТ Е!
3
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е Борисов, че ще дава акъл на Президента каква партия да направи и коя да оглави.До момента Тиквата единствен се е оказал некадърник във всяка област.Успя да затрие България, сега почна съвети да дава. Най-доброто и смислено нещо е да се пръждоса и да остави да се оправяме без него.По-добре без Премиер, отколкото с такъв.А тоя Евгени Петров е герберска ***.
2
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ НАРЕДИ НА КОНСТИТУЦИОННИТЕ СЪД 4 БРОЯ ОТ КВОТАТА МУ ДА ГЛАСУВАТ СРЕЩУ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ !! АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК Е!
1
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУМЕН РАДЕВ НЕ МОЖЕ ДА ОГЛАВИ БСП ЩОТО ЗА ТОВА СЕ ИСКА АКЪЛ!!!