Без цензура и страх – Българската свободна тв... на БСП

Левицата подаде документи в СЕМ за регистрацията й
27 сеп 2018 18:10,
79
Без цензура и страх – Българската свободна тв... на БСП
Снимка: БТА

БСП подаде документи в Съвета за електронни медии /СЕМ/ за регистрация на собствена телевизия.

Избрахме името Българска свободна телевизия, като вярваме, че в нея ще може да се изразява свободно мнение, без страх да се представя истината и фактите такива, каквито са - без цензура, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова при внасянето на документите в регулатора. Искаме да помогнем и на България - от 111 място по свобода на словото да я придвижим малко напред, добави тя, цитирана от БТА.

Още по темата

Любомир Коларов, директор на телевизията, посочи, че тя ще излъчва 24-часова програма, като ще заложат основно на новини и публицистика.

Това, че в основата при създаването на тази телевизия е БСП, не означава, че обезателно от сутрин до вечер ще има някакви партийни постулати. Девизът на нашата телевизия е "Бъди свободен", заяви той.

БСП финансира, организира и открива тази телевизия, но имаме амбицията да не бъде партийна, а да бъде обществена, свободна телевизия, коментира и Корнелия Нинова. Тя посочи, че са направили финансов разчет за 2 млн. лева, с които ще отворят телевизията. Ако се разрасне, ще поставя въпроса пред Националния съвет на партията да увеличим средствата, добави Нинова.

Телевизията ще се разпространява по сателит и кабел. Подготвени са студиа и офиси на телевизията на адрес ул. Индустриална 11 - в халетата на бившия хладилен завод.

В отговор на въпрос Нинова обясни, че Елена Йончева и Велислава Дърева може да участват в публицистични предавания или да представят разследвания, но не и да са водещи на предавания.

Кога ще стартира телевизията много зависи от СЕМ, обясни Нинова. Бихме искали до края на тази година да стартира, добави тя.

Председателят на СЕМ София Владимирова коментира пред журналисти, че регулаторът ще се движи по процедурата, която е законно установена. В двуседмичен срок нашите експерти ще прегледат документите и те ще бъдат внесени на заседание на СЕМ за гласуване, посочи тя.

Ако документите са изрядни, ще бъде гласувана регистрацията според искането, което е внесла БСП. Ако се установят недостатъците, заявителите ще имат една седмица да ги отстранят и отново да внесат документите, обясни Владимирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правят си телевизия е след като Атака и WC-то Симеонов имат защо пък не проблема им ще е кой ще работи там. Най-смешното ще бъде, ако утре до болка познати физиономии изгонени от други телевизии плюещи по тях преди това сега да се окажат ревностни техни защитници.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТВ ще се казва "Демократичен комунист"!
9
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетете в Гласове колко струва на българския избирател великото фото със семейство Тръмп.Ни повече ни по-малко от 800 000 долара.Ама колко е това за Борисов -нищо.
8
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време беше.Че от физиономиите на джендърския елит получаваме скомина.Хеле пък като видя некъпания и небръснат Борисов не мога да вечерям.Както и онзи хубавец с многото апартаменти и кривата глава.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера се разбра как Нинова е свалила критична статия за нея в един червен сайт, това се нарича нагла цензура.
6
1
 
19
 
! Отговори
Виготура преди 5 години
По времето на бай Тошо, можеше ли да си направиш частна телевизия?
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може Венецуела, КНДР и Куба да са ти примерите за подражание и в същото време да искаш да живееш като в омразните развити демократични капиталистически държави.Когато и ви станат примери за подражание развитите демократични капиталистически държави, тогава е възможно да започнете да си подобрявате стандарта на живот.
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навярно по тази телевизия ще се излъчват материали относно причините за издавеното население в Згориград, информационната завеса след Чернобилската авария, трите фалита на България по време пак на социализма, купонната система, мораториума на външния дълг и последвалата изолация на страната от света, Виденовата зима с фалиралите банки, кредитните милионери, последвалите кървави протести с пребити протестиращи, кървавите протести по време на Орешарски и КТБ.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за какво са ни всички тия телевизии, щом правят още телевизии значи няма свобода на словото и всеки иска своя медия за да не го заглушават.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като знам какви я създават как ли да се напъна да повярвам ? Най-много от напъване да ми се до.ере.
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще се казва телевизията? Private Техноимпекс TV?