Посланието на Радев – закодирано! Зародиш за партия?

Президентът на "полусъединител" да се впусне в политиката
1 окт 2018 11:30, Петя Славова
48

Закодирано ли е в посланието на президента Румен Радев за единение на нацията или е зародиш на нова политическа партия, оглавявана от него?

Редица анализатори твърдят, че президентът е на "полусъединител", сиреч е готов да се впусне в политиката.

"Идеята му за единение на нацията е едно красиво послание. Нашата нация е тотално разделена и скарана сама със себе си. Този призив бе отправен и от Георги Първанов. Тези идеи се сблъскват с враждебната политическа вълна в България. Разделението дойде след 1990 година", отбеляза журналистът Валерия Велева.

Уви, според нея този призив звучи по-скоро популистки, отколкото наистина.

Още по темата

"Президентът каза, че 9 септември трябва да стане датата на българското помирение. Това няма как да стане, тъй като има кръв и от едната, и от другата страна. Докато историята не бъде прочетена правилно – единение няма да има", категорична бе тя в "България сутрин".

Велева посочи, че е хубаво президентът да се среща с всякакъв вид кръгове и утвърдени личности в обществото.

"Глупаво е да смятаме, че от тези кръгове може да се роди партия. Радев е достатъчно мъдър, за да не повтори грешките на тези пред него. Създаването на партия е тежък къртовски труд. В екипа на президента не виждам хора, готови за нещо подобно. Ако започне партийна кариера, то Радев не може по конституция да остане президент", каза журналистът пред Bulgaria ON AIR.

"В момента, в който Радев слезе от президентския си пиедестал и се впусне в партийния живот, рейтингът му няма да остане толкова висок. Радев е анти-ГЕРБ. Той има пълното право и основание да дава оценката си за политическата ситуация в страната. Той не е длъжен на БСП по никакъв начин", изтъкна още Валерия Велева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закодирано и кода какво значи да не значи ще изхвърлим Нинова от БСП и тя е време да си направи нова партия а Радев да и е лице че като нещо се ***.бе да го отнесе политическото бъдеще на Радев ако иска такова минава през това да разкара тоталитарното дуо Нинова и Йотова въпросните две нямат работа в бъдещата му партия а ако не ще го превърнат зорлем в новия пуевнеуиев
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай генерале,ние които имаме достойнство и чест сме с теб!
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Голям страх ги тресе от Президента."-------------------------Даа, затова Йотова веднага излезе да се обяснява. Как ще му свие сърмите насаме или с Нинова, не ми се мисли. Чак ми става жал за човечеца, макар и военен.
42
3
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Хм, партия на Радефф. Ама тя партия не се прави от един човек, па бил той и много свестен. Нали трябват и много други хора (кой ще даде гаранция, че стават), трябва идеология, ценности, програма и накрая всичко това да се хареса на хората.Партии еднодневки видяхме много.
41
8
 
7
 
! Отговори
Ala_Bala преди 5 години
Голям страх ги тресе от Президента.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е лесен, но ще трябва да разведем Корнелия.Радев и Йотова кумове. Карадайъ, Валерката, Болен и Шкембе патриота - свидетели!Щях да забравя Марешки?! Той ще осигури лекарствата за целокупния български народ, на който съвсем ще му прилошее от това единение!
39
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Продажните медии пак тръгнаха да търсят под вола теле. Не знам какво има да се тъпкува на думата единение...
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще единителят? Това е единственият въпрос!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той си е в политиката и то на престижен пост.Защо му е да се маха,като даже не носи никаква отговорност.Той няма никакъв интерес да се маха.Други искат това.Знаем ги поименно.
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деси е забранила на генерал Радев да прави коремни облечен в костюм. Не върви първата българска дама да шие копчета като пепеляшка. Коремните за президента са разрешени само по наполеонки.
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България правителствата падат, защото ги събарят от Запад и от Турция. Турция управляваше ДПС при Местан и може би помощта за сваляне на Орешарски е дошла от Ердоган, по молба на тукашните. Може би Ердоган е помолил или наредил на Местан да оттегли подкрепата си за Орешарски? После станаха големи приятели с новото правителство. От Запад започват да спират еврофондовете и да говорят за корупция, докато техните не се върнат на власт.
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е задната лява гума на руската каруца, полусъединителят го държи Решетников, а газта Путин. Очаквайте скоро дрифтинг на каруцата, миризлив пушек и късане на парцали от лявата задна гума Радев.
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е БСП да бъде оглавена от Радев и да се прекръсти на РСП - руска социалистическа партия !
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заблуждавате се като си мислите, че Радев слуша цели три жени. Всеки средностатистически мъж слуша обикновено само тази жена, която държи точилка ;) Проблемите идват винаги от женкарите, които прелитат от цвят на цвят, а такива в управлението има доста.
31
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще разреши на мъж под чехъл партия да прави? И то не един, а три, жена му върла комунистка, Корнелия и червения облак вицепрезидент.Той не може връзката си завърже без разрешение.
30
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАДЕВ МАЧКАЙ ГЕРБАВИТЕ!
29
9
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Какъв полусъединител, тоя си е *** и половина...
28
1
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Хубаво е да се знае,че зародиш,който не се развие, става запъртък!
27
8
 
13
 
! Отговори
месара преди 5 години
ква партия, кво послание бе - та даже закодирано!? свършва му мандата и отива в пенсия, остава му спомена че е бил Президент. човека не е за политик, професионално (летец) може и да е добър.
26
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше Йотова да е кандидат-президент, а Румен кандидат-вицепрезидент, ама тогава нямаше да спечелят. И какво се получи - имаме президент аватар на вицепрезидента си. Тя Йотова още преди изборите го предупреди - генерала да не си и помисля за различна игра от нейната, т. е. правата партийна линия. Той засега послушно изпълнява спуснатите поръчения. Ей на това му се вика "мъжкар" , с Кулагин все едно една майка ги е раждала.