Радев: Доверие в институциите – когато има резултати!

Президентът се срещна с Комисията по мониторинг на ПАСЕ
19
Радев: Доверие в институциите – когато има резултати!
Снимка: Президентство

Доверието на обществото в институциите може да бъде възстановено само, ако те отговорят на очакванията за справедливост и ефективни резултати. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща на "Дондуков" 2 с докладчиците на Комисията по мониторинг на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) - Жолт Немет, представител на групата на Европейската народна партия, и Франк Швабе, представител на социалистите, демократите и зелените в Асамблеята, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
"Доверието е необходимост и за осъществяване на промените, които гражданите отдавна очакват в правосъдието, върховенството на закона и гарантирането на свободата на медиите", допълни държавният глава.

"Както младите българи, които учат, работят и търсят възможност за реализация в европейските държави, така и гражданите и възрастните хора в България, поставени в унизително положение, очакват по-високи доходи и подобряване на качеството на живот. Ефективната борба с корупцията и независимото правораздаване са задължителни условия за това", подчерта още Румен Радев.

Президентът бе категоричен, че приобщаването на българите зад граница с въвеждането на дистанционно електронно гласуване следва да бъде осъществявано при наличието на гаранции срещу опитите за външна намеса и контролиран вот в българските избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Доверие в прецедента-когато покаже интелект!
16
3
 
8
 
! Отговори
Господин Президент преди 5 години
Направи ли ви впечатление че единствения принос на сегашния президент е че думата генерал вече популярно се свързва с нещо лошо.Аз бих помолил сегашния президент/генерал да направи нещо полезно, за да могат хората към края на мандата му да употребяват думата генерал в положителен смисъл
15
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на президента! От както той е на власт, в България се живее много по добре
14
14
 
14
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 5 години
Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен.
13
10
 
11
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До истинатаАко отвържат едно магаре което е било вързано на кладенец за вода, то не може да отиде до обора защото ще се върти в кръг къкто го е правило цял живот.--------------------------------Има и друга истина! Не гледай в цървулите си, а погледни нагоре към звездите и ще видиш Радев!
12
9
 
12
 
! Отговори
истината преди 5 години
Просто морано волевите качества търпят сериозна критика.Цял живот на заплата за звание и длъжност и сега изведнъж да вземе решение.Ако отвържат едно магаре което е било вързано на кладенец за вода, то не може да отиде до обора защото ще се върти в кръг къкто го е правило цял живот.
11
10
 
14
 
! Отговори
подкрепям преди 5 години
Някой тук да е видял резултатите от президетството?Засега похарчени пари на вятъра за обслужване на копоративни интереси.Аз не одобрявам. Търпя го по принуда.
10
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доверие в институциите? Някога, но не сега! Жалко, че точно най-одобряваната институция е с най-орязани властови правомощия! Останалите са кандидати за разследване!
9
13
 
14
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Президентът се срещна с Комисията по мониторинг на ПАСЕ-----------------------Президента е прекалено зряла личност за да бъде разбрана от герберско партиината ясла
8
15
 
12
 
! Отговори
жалко преди 5 години
Виждаме как се е облегнал назад госта и как се и облегнал напред тоя ***.Приказва, ама не му варват. Те и затова не го канят никъде.Щеше да бъде по-добре ако си бяхме избрали някой достоен президент.За съжаление ще трябва да изчакаме още три години.
7
15
 
11
 
! Отговори
смях в залата преди 5 години
Този *** да не си мисли че хората не знаят.Само се излага пред чужденците.Ама нека, така всички виждат какви злодеи са комунистите.
6
3
 
15
 
! Отговори
Макс преди 5 години
До Пфу! Кое точно работи в тази държава, освен организираната престъпност ? Краденето на еврофондове е национален спорт ! Нито една завършена цялостна реформа в нито един сектор, това не е ли доказателство, че държавата е умряла ? Всеки четвърти работещ обмисля да напусне и да замине за чужбина !
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Drugari, naroda ne iska komunizam !
4
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното антигерберско изказване! Те постоянно се хвалят с видими резултати! Народа е щастлив! Иначе нямаше да е кротък като евтаназирана овца!
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Посочи ми един политик в затвора...... нали разБойко ги хваща. Предната,статия разказва как 25% от населението мисли за,емиграция щото инъче не издържа - работа имат хората, заплати няма. Посочи ми един проблем който е решен окончателно през последните 10 години! Посочи ми едно министерство което да работи нормално.От всичко което казваш дори и запетайките са лъжа
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Radev: DA ZDRASTVUET SSSR!
1
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не знам какви още резултати иска тоя? Ето виждате правителството и премиера работи добре, гради държавата всеки ден и хората са доволни и имат работа. Да има и корупция и кражби но това са от комунистите и Бойко ги хваща секи ден и ги съди! Народа ще гласува за Герб!