Борисов към дипломатите: Никой не ни поиска информация!

Нито едно от посолствата у нас не се е свързало официално с властите
10 окт 2018 16:52,
70
Борисов към дипломатите: Никой не ни поиска информация!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е изразил недоволството си от международните реакции по случая с убитата в Русе Виктория Маринова по време на днешната си среща с представители на Дипломатическия корпус у нас. Това коментираха източници от правителството пред БНР.

Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов информираха дипломатите за хода на разследването на убийството. В срещата в Министерския съвет участва и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Още по темата

Борисов е бил недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая.

По-рано днес на съвместна пресконференция в Министерски съвет Борисов също изрази недоволство от реакцията на международната общност.

"Тъй като знам, че сега в Брюксел доста хора ме гледат, аз умишлено разговарях с тях през тези дни, защото очаквах, че това, което са ни учили - да не се обвинява никой до категоричното доказателство, че това е виновникът. Те ни разсипаха", заяви премиерът на брифинг сутринта.

На срещата с дипломатите Борисов е заявил, че е готов да отговаря на всякакви въпроси по случая на следващия европейски съвет.

Заради международния натиск върху страната ни, за да не се попречи на същинската работа на органите на реда, в последните дни МВР било принудено да съобщава фалшиви версии за разследването, обяснил още премиерът пред посланиците.

На днешната среща нито един от тях не е отправял въпроси към представителите на властта. След края й посланиците не коментираха темата и пред журналистите в МС.

По-рано днес на извънреден брифинг официално беше съобщено, че 21-годишният Северин Красимиров е задържан късно снощи в Германия, по искане на българските власти. Той е заподозрян за убийството на Виктория Маринова, разследването по случая продължава, но мотивите за престъплението най-вероятно не са свързани с работата на жертвата. На брифинга премиерът Борисов се изказа остро за прибързаните реакции у нас и в чужбина по повод убийството на журналистката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
20
 
! Отговори
441115 преди 5 години
Абе вие за каква дипломация говорите?!Човекът е прочел 1 книга,вие му замайвате мозъка с диплимация.Питайте Цвъки,той е цар глупостите.А,и от дипломация разбира-нали има 12 апартамента.
41
1
 
15
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
Не ме разбирай погрешно но и сега социалната система не е крайно лоша, но повече от половината от средствата се усвояват от "братята", малшанс въпрос на етно - население.
40
4
 
16
 
! Отговори
Иф преди 5 години
Що не бяха така бързи за Маринела и Ветко?А Интерпол?
39
2
 
13
 
! Отговори
Розата преди 5 години
До Трудовакъ:Много интересна теза -ако има...уронващи престижа..да бъдат персона..По тая ваша логика Премиера и компания трябва да се скрият в миши дупки до края на живота си.Изгониха децата ни,обрекоха родителите ни на бедност,подаряват държавата ни и т.н.С тях как да постъпим,уважаеми Трудовако?Сибир,само Сибир за тях.
38
5
 
18
 
! Отговори
Дипломатите преди 5 години
Убихме про стака с мълчание.
37
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бокоооо, тези дипломати са учили какво е дипломация и за какво да те питат и за какво не. Ама ти като самоук дипломат направи дипломатически гаф като ги събра и ги наставлява как държавите им да търсят официална информация от теб а да не говорят измишльотини. Е такива неща в дипломацията не са приемливи.
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТРУДОВАКЪКаква ти Руска федерация, какви 5 лева.Ти ако прочетеш немските вестници ще се хванеш за кухата глава.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39Казано е: Млади семейства, които работят и се осигуряват.Ромите не работят и не се осигуряват.
34
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
36 посланици го изслушали и си тръгнали без да кажат и дума.Това е израз на презрение.А уж председателството било успешно. Дрън-дрън.
33
3
 
17
 
! Отговори
До30 преди 5 години
Всичко е много точно, но не забравяй че при нас има над 1млн.кафяви "братя" където една от основните черти е Деца раждат Деца.
32
18
 
10
 
! Отговори
Трудовакъ преди 5 години
Г-н Бойко Борисов да съобщи точно и поименно от кои "посолства са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая". Дали сред тях е (или не) посолството на Руската Федерация, примерно. Според управляващите, дали не трябва някои посланици незабавно да бъдат обявени за "персона нон грата" и ако трябва, кои точно. Защото от това, което се пише по този въпрос в различни медии, очевидно е налице груба намеса във вътрешните работи на суверенна държава, в случая България.
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брюкселските зелки и вся остальная ***,само чакаха някой от нашите управляващи бандити да каже,че е заловен престъпника и веднаха хорово започнаха да хвалят изпитаният си слуга,за великия подвиг!Ама има няма съд,има няма решение на съда,евробандюгите не ги интересува - те вече са определили,кой е престъпника.Ей това,уважаеми сЪОвцИ,трябва да ни отвори очите в каква "правова" империя са ни натикали и на каква "демоНокраДична справедливост",ще се радваме!Хак ни е,ОФциии!!!
30
6
 
25
 
! Отговори
Пренебрежително мълч преди 5 години
Ама как така тия дипломати не са казали едно ,,конгрейшалейшан"Бойко много бързо набедихте ромона! И нито един въпрос ейтъй де от кумова срама? Малиий туй се казва шут в гАза ама с големия пръст в ана лния отвор! Ако си с акъла си Бойко би разбрал следното,,не си желан в нашето общо европейско семейство Бойко" време е да даваш отчет и в панделата.....
29
3
 
15
 
! Отговори
А бе преди 5 години
"...това, което са ни учили - да не се обвинява никой до категоричното доказателство, че това е виновникът" ...Това е стара постановка - НЕВИНЕН до доказване на противното. Новата, ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА постановка, е: "ВИНОВЕН до доказване на противното"!Пример - сериалът "Скрипал".Друг въпрос е, обаче, кой все още вярва на самия Борисов ... "Опитните" евродеятели, във всеки случай, очевидно не.
28
2
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
до 33Кво си мислиш, че няма резервен вариант, за след Борисов ?!Има даже нЕколко други подставени лица на кукловодите.Става дума за мнооого пари и власт.
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отписали са те, Баце... Колкото и да се дуеш, свършва ти управлението.
26
4
 
17
 
! Отговори
Баси преди 5 години
Дипломати дипломати,тук са само тарикати !А другаря ни Борисов,знаете, че комунист е.Нямало ни стон ни вопъл,Боко стиска яко кокал,как ли върне той парата ?Всичко е, мъгла и вятър.
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...в последните дни МВР било принудено да съобщава ФАЛШИВИ версии за разследването..."То цялото ви управление е ФАЛШИВО, с фалшиви компетенции и чак като ви натиснаха от Европа се разтичахте, иначе колко престъпници избягаха зад граница.
24
3
 
28
 
! Отговори
В УНГАРИЯ НА ОРБАН преди 5 години
1.ПРИ ЦЕНИ НА ХРАНАТА КАТО В БЪЛГАРИЯ2.МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 900 ЛВ3.МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 600 ЛВ + БОНУСИ4.ЦЕНИТЕ НА ТОКА, ГАЗА И ВОДАТА СА СВАЛЕНИ С 25 %5.МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА, КОИТО РАБОТЯТ И СЕ ОСИГУРЯВАТ6.ЗА ТРЕТО ДЕТЕ ПОЛУЧАВАТ ЕДНОКРАТНО И БЕЗВЪЗМЕЗДНО 33000 ЕВРО.7.ПРИ ЖЕЛАНИЕ ПОЛУЧАВАТ ОЩЕ ТОЛКОВА КАТО НИСКОЛИХВЕУН (2,5 %) КРЕДИТ.8.ДЕЦАТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И В НАЧАЛНАТА СТЕПЕН НА УЧИЛИЩАТА СЕ ХРАНЯТ БЕЗПЛАТНО 4 ПЪТИ НА ДЕН.9.РАЖДАЕМОСТТА В УНГАРИЯ НАРАСТНА С 45 %10.ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е БЕЗПЛАТНО, А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЛЕКАРСТВАТА СА ПОЧТИ БЕЗПЛАТНИ.11.УНГАРИЯ НЯМА ВЪН
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът е казал "гузен негонен бяга"