Нанков не е депутат. БСП гневни: Зам.-министър ли ще е?

Ерменков настоя: Да не влиза в министерството през задния вход!
10 окт 2018 11:23, Василия Пейчева
17
Нанков не е депутат. БСП гневни: Зам.-министър ли ще е?
Снимка: архив Булфото

Оставката на депутата от ГЕРБ Николай Нанков разгневи БСП и от левицата настояха да разберат истинските причини за нея. В крайна сметка обаче след остри критики между управляващи и опозиция депутатите освободиха Нанков като народен представител.

Социалистите са недоволни, тъй като Николай Нанков е спряган да стане заместник на сегашния регионален министър Петя Аврамова и да се върне във ведомството. Според БСП ако Нанков се върне в министерството, се обезсмисля актът му на поемане на политическа отговорност и подаването на оставката му като регионален министър след тежкия инцидент в Своге, който отне живота на 20 души.

Още по темата

"Не можем да подминем тази оставка. Ако днес бъде подписана заповед за назначавенето му като заместник-министър, как това отговаря на поемането на отговорността. Той подаде оставка заради 20 жертви заради лоша инфраструктура. Подаде оставка, за да се върне като заместник. Това ли са фактите? Ако да, това значи, че зад това стои брутално лицемерие, гавра с морала, стои желязна машина за много пари и власт, която разпределя проектите. Как ще погледнете хората утре след този маньовър с оставката", настоя от трибуната червеният Драгомир Стойнев.

Соцдепутатът Таско Ерменков пък призова Нанков да "бъде достоен и да не се опитва да влиза в министерството през задния вход, само за да разпределя публичен ресурс".

Цветан Цветанов от своя страна настоя, че от ГЕРБ застават твърдо зад професионализма на Николай Нанков, който е бил подкрепен и от всички професионални общности.

"Когато един министър е успял да направи политики, които да стигнат до всички граждани, да говорите по този начин е несериозно. Той ще бъде с отворена врата към всеки кмет, независимо от политическата му принадлежност. Това ще продължи да прави и занапред", настоя Цветанов.

Николай Нанков бе депутат едва две седмици, след като бе освободен като министър на регионалното развитие заради тежката катастрофа в Своге, която отне живота на 20 души. Заедно с него овакантиха постовете си и вътрешният министър Валентин Радев и транспортния министър Ивайло Московски.

Още след освобождаването му Николай Нанков бе спряган да стане заместник на сегашния регионален министър Петя Аврамова и да се върне във ведомството.

В деня на назначаването й Аврамова настоя, че опитът и знанията на Нанков биха били полезни както в регионалното министерство, така и в парламентарната ресорна комисия.

Цветан Цветанов тогава пък каза, че назначаването му за заместник-министър би било "добро решение".


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Николай Нанков - синоним на Делян Добрев.....................
15
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 7 месеца
те това е, още тогава беше ясно с прекалено бързото решение за подаване на оставките и... най-виновният се завръща и то на възможно най-активната позиция.
p.s. Лично моето мнение беше и си е, че този със сигурност повече не тряба да бъде в тази сфера, Московски също, Радев трябваше да си остане
14
0
 
0
 
! Отговори
НАНКОВ ОТКРАДНА преди 7 месеца
НАНКОВ ОТКРАДНА АСФАЛТА НА ПЪТ 813 А ГЕПИ ПАРИТЕ ЗА ВИНЕТКИ ЗА 2016 2017 И 2018Г
13
0
 
2
 
! Отговори
аник преди 7 месеца
Е какво сега човека гладен ли да стой не е свикнал.Те обиколиха всички партии само и само да са във властта. То не беше Делян.Николай Ивайло подават си оставки да замажат очите на народа и пак са на власт. Е и ние сме били част от Европа.Хора без принципи дебелокожи тапири. Ужасно гнусни са вече.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ХОРА БЕЗ КАПКА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО КОИТО С ЕДНАТА РЪКА СИ ДАВАТ ОТСТАВКИТЕ А С ДРУГАТА СИ ГИ ВЗИМАТ ОБРАТНО , ГНУС МЕЕ..........
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И морала на новия зам.министър отече в канавката.Безочлив,нагъл,а от дейноста на въпросното министерство и некадърен,също като всички калинки в ГЕРБ.
Но то от бок луци не уред или се в БКП-БСП, там местата са били заети,какво друго да се очаква.
Изобщо комунистическа идилия.Ще намерим място на нашето момче.
Материала,материала.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По времето на Тодор Живков съществуваше номенклатура. Влезе ли някой в списъка се прехвърля от служба на служба, от ръководна на ръководна длъжност дори и да не се справят.

Гледам че и при масажистът на ушите му, нещата не са се променили.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така се поема отговорност за 19-те (вече) убити при Своге - какво си мислите вие...
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Егати цирка ... ГерП май съвсем нямат доверени на баце и ЦЦ лица, та започнаха да ги въртят от ляво на дясно и обратно едни и същи д.е.б.и.л.и. ... :):):)
7
3
 
2
 
! Отговори
лелин преди 7 месеца
Да, преди 9 години загинаха 18 човека в катастрофа на входа на Бяла, заради лош път камион удари автобус-вярно е, че никой от БСП и ДПС тогава не пое отговорност!!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На послушната мишка пак ще му намерят топличко местенце. Както и на Московски.
Защото са безрезервно предани на Партията и лично на Вожда.
5
1
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ=МАФИЯ преди 7 месеца
Изиграха си театъра отново, гнусните герберуги!
4
6
 
2
 
! Отговори
aesf преди 7 месеца
Нека КУРнела се изправи и каже честно, когато преди години загинаха 18
човека в блъснат от камион автобус, заради лош пътен участък-някой от
БСП и ДПС пое ли отговорност??? И защо не пое серГЕЙ поне-като
премиер??? Тогава Петър Мутафчиев беше министър на транспорта, а Емел
ЕТЕМ министър за бедствия и аварии!! НИКОЙ ТОГАВА НЕ ПОЕ ОТГОВОРНОСТ, а
обвиниха шофьорите!! Нямаше оставки, нямаше извинения...... Защо
пищите тогава червени мижитурки?Всички тролове и цялото ръководство на БСП на съд!
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БСП трябва да се върне на власт!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вече е заместник - министър. Опреснете си информацията.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колежке уж няма бадоки системата е при теб на витошка как става