Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!

Сега било важно МВР и съдът да покажат, че има наказания
293
Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев смята, че случаят с убийството на Виктория Маринова в Русе е разкрил огромния дефицит на доверие в нашите институции.

Още по темата
Той изказа най-искрени съболезнования на семейството на убитата от 21-годишният Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия.

"Емоциите в такива случаи не са най-добрият съветник. Разбирам, че от всяка несправедливост боли, всяка несправедливост, разбира се, е повод за възмущение. Но този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции както вътре в страната, така и навън. Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот”, посочи държавният глава, цитиран от bTV.

"Очаквам органите на реда и съдът да покажат не само на българските граждани, но и на нашите партньори, да покажат на света, че такива престъпления в България се разкриват ефективно и се наказват с най-голямата строгост на закона”, категоричен беше Радев.

Президентът разкритикува институциите и заради строителната компания "Джи Пи груп", която е наложен  запор и блокиран превод от 14 милиона евро заради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.

Според Радев този проблем поражда въпроса къде са държавните и обществените институции и къде е съдебната система.

"Виждаме, че имаме сериозен проблем . Това, от една страна, са високите цени, а от друга – безобразното качество и по пътищата, и дори в центъра на София. За решаването на този проблем трябва да има политическа воля, но не само политическа воля за изваждане на една фирма или за нейното пускане за участие в обществени поръчки и то при вече сключени договори. Такъв тип подход поражда и много други въпроси – къде са държавните и обществени институции, къде е съдебната система. Политическата воля трябва да показва прозрачност, отговорност и отчетност, които да са в ежедневието на всяко едно управление, а не накрая, когато вече е ясно, че има проблеми. Нека да видим защо се стига до тези проблеми“, отсече той.

Президентът коментира и намерението на БСП да внесе вот на недоверие срещу кабинета заради готвената реформа в здравеопазването.

Според него внасянето на един вот невинаги означава, че основната цел на опозицията е сваляне на правителството.

За Радев е важно да има дебат по обществено значими теми.

Той присъства на тържествата по повод 150 години град Троян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
22
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
*** зозовци, които пишат от мое име, даже и ник не могат да си измислят. *** са като този, който са си избрали за пРезидент!
136
6
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
колеги, бих желал да чуя отново същите ви думи зимата, като дойдат новите по-високи сметки за всичко. Но искам да ги повторите на площада пред хората, ако сте мъже, а не форумни гризачи :))))
135
21
 
6
 
! Отговори
149 преди 5 години
Радев е убиеца, анадъмо, криминалисте?
134
10
 
22
 
! Отговори
АЙДЕ,МАНИ СЕ БОКО преди 5 години
АМИ АКО НАИСТИНА ЖУРНАЛИСТКАТА Е УБИТА С 2 ИЗСТРЕЛА В ТИЛА? И КАК ТАЯ ХЪРБА СЕВДАЛИН Е УСПЯЛ ДА Я ПРЕБИЕ, УБИЕ И Т.Н. И ДА БЯГА ТОЛКОВА БЪРЗО, КАКТО СЕ ВИЖДА ОТ ЗАПИСА НА КАМЕРАТА.ЕДВА ЛИ Е НЯМАЛО СЪПРОТИВА ОТ СТРАНА НА ЖЕНАТА СРЕЩУ НАБЕДЕНИЯ ЕДИН ИЗВЪРШИТЕЛ.КАТЕГОРИЧНО СА БИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН. И ВЪПРОСЪТ Е КОЛКО СА И КЪДЕ СА. МВР-то НА МЕТО И МУТРАТА ПРЕМИЕР УДОБНО МЪЛЧАТ. НО НАПАДА ДИПЛОМАТИТЕ. ПРИНЦИПЪТ НА БОКО Е:"НАЙ-ДОБРАТА ОТБРАНА Е НАПАДЕНИЕТО". А ЗАЩО СЕ БРАНИ? ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ТРИЖДИ ПРАВ!
133
7
 
21
 
! Отговори
месара преди 5 години
на герберушковците им подпари под крачетата, защото видяха кой ще ги измете в канала :) :) Страх ви е нали, виждам го в очичките ви
132
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев вместо да си гледа захарта и кръвното, тръгнал на президент да го играе, ай сус бе, пенсионер
131
20
 
13
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 5 години
Радев, да ти е минавало през ума,че точно ти си един от хората пораждащи недоверие в институциите ???Сигурно е от зелените чорапи....
130
7
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
да не забравяме, че от Цецка се отказа дори родното и село :))))))
129
7
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
на мен ми трябва обективен президент, въпросът е на кого му трябва герб грабител?? Нима не бъркат и във вашите джобове, безумци, кой защитавате, изедниците на родителите си ??
128
17
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Избраният с гласовете на БСП, ДПС и Атака е руски шпионин и глуупак!
127
19
 
14
 
! Отговори
Разединител преди 5 години
Вместо да похвали МВР за добре свършената работа единителят на нацията Радев пак мрънка и недоволства! На кого му трябва такъв Президент - Разединител ?
126
6
 
21
 
! Отговори
месара преди 5 години
колеги, разбирам, че вие не сте част от огромното мнозинство, избрало президента и безсилната ви злобе е напълно естествена. Можете да прочетете мнението на благодарния народ за управлението пд статията за газта. Благодаря.
125
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям ербап тоя Радев бе, ама пред Бойко става по-нисък от тревата, като червей се заровя в земята
124
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът както винаги е много точен в коментарите си. Интелигентен човек, с морал, подкрепям го!
123
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е че от ремонт който трябва да струва 2-3 милиона лева крадат още 20 милиона . Хората не гледат вече нищо на село защото *** крадат и убиват . Няма да им стигнат парите на тролчетата да купуват домати по 7-8 лева килото и хляб по 2 лева . Забравих газта и парното ще ги вдигат още . Да ви е честито . :) Няма да ви стигне увеличението на заплатите .
122
12
 
15
 
! Отговори
Ганя Балкански преди 5 години
Пак помия пак жлъч. Радев е честен и прям а това не се харесва на Лицемерите.
121
12
 
12
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Време е за нова партия начело с Радев и мушениците вън!Иначе в тази държава ще останат само мутрите и *** .
120
9
 
11
 
! Отговори
От Радев президент преди 5 години
Не ставаНе става, Но би станал много добър ОбдусманИлиШеф на проф съюз да речем Повтаря неща които всичко знаем от десетки години. Трябват ни хора не които констатират фактите, а дават решения на проблемите.
119
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю пРезидент , има дефицит на доверие към институцията , която оглавяваш и по-точно към теб самия.
118
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Москвича Радев докога ще върти коремни на Дондуков 2, вместо в Централния софийски при бай Ставри?