Украинската църква сее разкола в "Обединени патриоти"

НФСБ вини Сидеров, че обслужва интересите на Русия
Обновена: 17 окт 2018 10:40 | 17 окт 2018 10:30, Камелия Цветанова
154
Украинската църква сее разкола в "Обединени патриоти"
Снимка: Bulphoto, архив

На следващия коалиционен съвет на ОП депутатите от НФСБ ще поискат оставката на Волен Сидеров като председател на групата.

Доверието от него вече е снето, обяви зам.-шефът на групата Валентин Касабов в присъствието на останалите депутати от партията на Валери Симеонов.

Освен това от НФСБ категорично порязаха мераците на лидера на "Атака" да оглави листа на предстоящите избори за Европейски парламент и да стане евродепутат.

Още по темата

В основата на поредния скандал между "Атака" и НФСБ стои украинската православна църква. Заради позицията на Симеонов на черния екран на спряната телевизия "Алфа" се появиха слайдове от името на Сидеров срещу Валери Симеонов, в които той го обвинява, че е вицепремиер на Джордж Сорос.

Според депутатите от Симеонов обаче явно Сидеров обслужва интересите на Русия, а независимостта на украинската църква трябва да бъде подкрепена.

Депутатите на НФСБ няма да напускат групата на ОП, но вече ще се представляват от Валентин Касабов и Борис Ячев.

"Публичните изявления и поведението на Сидеров в страната и чужбина, включително в Русия, не следва да се обвързват с "Обединени патриоти", заявиха от НФСБ.

Те обвиниха Сидеров в "поредното нарушение на споразумението на коалицията".

"Това са поредните лъжи на Сидеров в неговата телевизия, поредица от действия и лъжи срещу нашата коалиция, голямата коалиция и България. Неговите интереси са да защитава само и единствено Русия и така работи срещу България", отсече Касабов.

Решението на НФСБ няма да доведе до разпад на управляващата голяма коалиция, увери Борис Ячев.

Това не е първият скандал в групата на патриотите. В края на юли отново имаше напрежение, което дори ескалира до физически сблъсъци между Сидеров и Валентин Касабов в стаята на парламентарната група на ОП. Тогава Сидеров обяви, че Касабов го е бутнал, а пък Касабов нарече измислици обвиненията срещу него.

Въпреки раздора – през септември патриотите успяха да постигнат примирие и хората на Симеонов досега не искаха оставката на Сидеров като шеф на парламентарната група.

От днес обаче нещата вече изглеждат по различен начин.

Каква ще е позицията за исканата оставка на Сидеров на третия партньор в малката коалиция – ВМРО така и не стана ясно.

Искрен Веселинов коментира, че според воеводите е изключително незряло постигнато до момента от патриотите да се разрушава.

"Няма да влизаме в диалог, търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме, че събитията са обратими", лаконично коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50Оооооо.......САМО СЛЕД ВАС...............краварски ***!!!!!!!!!!!!!! Любезно ви просим "НА Выход".......СЛЕД ВАС!!!
41
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА 46Ха-ха-ха-ха-ха..............е благодаря, ДА СЕ ПИЕ КВАС Е ЗДРАВОСЛОВНО! А за чизмите.............ПО-ДОБРЕ ДА МИРИШЕ НА ЧИЗМИ, все пак мъжки обувки, а не на пос-ра-ни чоропогащници......миличък мой ***-чо!!!
40
15
 
45
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Напред с братска Русия!
39
7
 
36
 
! Отговори
Голям смях преди 5 години
Излезе съобщение, че турската православна църква (не знаех, че има такава) е завела съдебен иск срещу Вартоломей за въвличане на църквата в политически дела и незаконно признаване самостоятелността на УПЦ....
38
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грудев е най-голямото ченге из между православните, и най-православния между ченгетата, а Сидеров е неговия *** !
37
6
 
42
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До русскийПий си кваса бе ***... - и напусни форума, че вониш на прегорял торф и *** чизми...
36
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До русский 40А, не се притеснявайте.......това е като вирусно заболяване! Ние българите имаме този си навик, отвреме-навреме заболяваме от разни там "западенски" вируси, но после лека-полека ОЗДРАВЯВАМЕ! Или по нормален път или когато ни набият малко канчетата! Така че няма нищо страшно! Ше са опраим!
35
13
 
33
 
! Отговори
А преди 5 години
БРАВО НА СИДЕРОВ
34
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойчо да си върже мастииите за да му е мирна главата.
33
2
 
40
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
А, какво е становището на "РПЦ" по "голодомор" когато чрез глад са изтребени милиони в т.ч. и етнически българи ?
32
3
 
41
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До русскийВий руснаците сте си плюли в устата... - и на поп Киро му било обидно и тегли ушите на нашия президент... - все едно ние да задължим евреите да ни бъдат благодарни до гроб... - те пак са ни благодарни, но не по задължение, а по убеждение... - благодарност на сила не става... - виж етимологията на думата "услуга"... - нещо безвъзмездно и безкористно...
31
9
 
40
 
! Отговори
8===о преди 5 години
сидеров - кукла на конци дърпани от кремъл. Даже бих казал кукла-чорап (просто защото картината на това как *** го ползва ,като кукла-чорап е доста по-живописна).Щом Украинската църква иска независимост си е нейно право (дори е основана преди руската).Всеки порив за независимост се възприема от москва ,като някакъв апокалипсис. А все по-малко хора искат да им робуват.
30
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аноним 30 у вас всегда вс однозначно?у нас очень бурная история была
29
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за Москва и за цяла БГ е ЯСНО....е ЯСНООООО! че този *** не е никакъв политически фактор! И никакви руски интереси не може да реши тук. Единствено живее за собствените си интереси и разклатения си имидж на политик
28
10
 
42
 
! Отговори
факт преди 5 години
Всеки който подкрепя разкола на Украинската църква е разколник и антихрист подкрепящ враговете на православието англосаксонците.
27
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На централния площад в столицата на РФ - Москва има езически монумент - мавзолей на масов убиец, гей. Русия не е православна страна. РПЦ е просто маша в ръцете на Путин, респ. олигархията. Съвсем естествено е украинците да се дистанцират от московските антихристи.
26
0
 
44
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ХРАНИЛКАТА Е МАЛКА!! ИМАМЕ ЕДИН ЗМЕЙ И ЕДНА ТРИГЛАВА ЛАМЯ И ГЛАВИТЕ НА ЛАМЯТА СЕ БИЯТ ПО МЕЖДУ СИ !!!
25
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цариградската Патриаршия реши да се съобразява със силните политически и икономически държави и взе едно антиканонично решение за положението на УПЦ.Сега БПЦ и МПЦ Охридска Архепископия ,да питат Вартоломей защо не признава МПЦ за самостоятелна Църква след като има държава Македония
24
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров нищо не е изпълнил от обещанията си хамериканските бази ли изгони тецовете ли им закри или може би изкорени еврожендърството,изгони шорош и нпо-тата.
23
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До русский 24Ако не знаеш в Сирия се съхранява една от великите християнски реликви - Пояса на Пресвета Богородица. Или искаш да го веят на някое минаре , тъпий мой!