Борисов без вина се извини: Думите на Симеонов са недопустими!

Не съм адвокат на Валери Симеонов, да излезе и да обясни думите си!
19 окт 2018 15:15, Елка Василева
133
Борисов без вина се извини: Думите на Симеонов са недопустими!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че казаното от заместника му Валери Симеонов за майките на деца с увреждания е недопустимо и се извини за думите на вицепремиера.

"Това, което Симеонов е казал, е недопустимо. Езикът не е правилен, нещастието на хората не бива да се използва както от БСП, така и от Симеонов. Не може на гърба на тези хора да се гради политика. Мога само да се извиня заради думите на Симеонов", коментира Борисов.

Още по темата

Вицепремиерът каза по-рано, че "една група кресливи жени" са спекулирали с децата си.

"Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин за постигане на техните чисто материални цели," каза Симеонов.

Премиерът Борисов припомни, че е поел ангажимент към майките на деца с увреждания до другия петък.

"Когато дойдоха с проблем майките на деца с увреждания, се отнесох с уважение. Изпратих двама министри, дадохме си срокове, сряда, която идва, ще влезнат двата закона. Моят ангажимент, който съм поел, е до другия петък", каза премиерът пред журналисти.

"Аз мога като премиер и като човек да им кажа едно голямо извинявай – заяви Борисов. - Познавам езика на Валери Симеонов, но не съм му адвокат. Да излезе и да обясни какво е имал предвид, крайно време е всеки да си мери думите. Това касае и БСП", продължи Борисов.

"Какво са направили БСП за тях през десетилетията, за да излязат сега да казват, че тази система ги убива? Наложи се ние да платим техните подписи под реакторите за Белене, за КТБ, а щяхме да дадем парите за тези хора", каза още премиерът. 

Това е демокрацията, заяви Борисов в отговор на въпрос, свързан с обсъждания вот на недоверие към правителството. „Не знам партия, управлявала десетилетия, да говори за качество на здравеопазването. Мигар не знаем какво беше качеството на здравеопазването по тяхно време. Ако намери човек връзки до аптеката на Правителствена болница, може да си купи хапче, иначе аспирин и аналгин“, каза Борисов.

„Много министри се смениха в тази сфера, защото ми се иска на базата на огромните пари, които се изсипват в здравеопазването, да се направи система, която действително да стигне до пациента и съответно лекарите, санитарите и медицинските сестри да са добри. Над 4,7 млрд. лева са в тази система. Видяхте как може да се допусне да се опитват да крадат от лекарства (за онкоболни). Всички знаем за Хипократовата клетва, но явно и там, като навсякъде, има такива и срещу тях трябва да се борим“, заяви премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прав си ....то само инда вземат помощивалиди в ***...ми да си правят сметка какво създават...раждат болни и некдърни....
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов, не разбра ли, че само на Баци е позволено да говори така, без от това да пострада рейтинга Му! На друг не е позволено да е толкова ***!
85
3
 
7
 
! Отговори
82366 преди 5 години
Същинското извинение на премиера е бързото уволнение на Валери Симеонов от заемания от него пост в правителството. Той не се отказва от обидните и унизителни твърдения. Този грубиан, представете си, отговаря за преодоляването на демографската криза!!! Безчувствени и жестоки гипове нямат място в българското правителство. каквито и коалиционни споразумения да са правени, това е поредната недопустима проява на симеонов. Стига вече - уволнение!
84
0
 
3
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Бочко пак вдигнА кръвното, но няма време да почива, трябва да крепи коалиционния кре-тен, че иначе се отича и той в канала
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..."да ми се махат от главата"! Чий са тези думи???
82
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов без вина се извини"===Защо да е без вина? Нали той го е определил за вицепремиер? Значи и той носи вина за поведението на тоя... не знам какъв. Лошото е, че самият Симеонов не иска да се извини.
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ел пуебло унидо хамас серa венсидо(Обединеният народ никога няма да бъде победен) Не знам защо гледайки Симеонов се сещам за Неруда - поет, Хара - певец, Алиенде - доктор, светли хора.И... Тачър прегръщаща Пиночет, тя много си го обичаше.Чак в Британия си го взе, та испанците заведоха дело за жертвите в Чили...
80
2
 
5
 
! Отговори
Ели преди 5 години
El pueblo unido, jamás será vencidoОбединеният народ никога няма да бъде победен!
79
2
 
11
 
! Отговори
Царски преди 5 години
От бяла държава, Царски народ.Стигнахме до там да имаме за премиер чист Ром и друг Ром, който обижда българските майки с болни деца.Повръща ми се от тази РОМСКА държава.Пиша ром, защото знам, че ще ми баннат коментара ако го напиша по разбираемо.
78
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво извинение? Той премиер ли е или ...? И защо се извинява пак с БСП? Няма ли достойнството веднъж да поеме цялата вина и отговорност, без НО и АКО? Или да разкара Симеонов или да подава оставка, за която има достатъчно поводи! Всички ще си отдъхнем ако си ходят!
77
3
 
11
 
! Отговори
от сиднеиAaвстралия преди 5 години
С парите от Белене и КТБ ли ще се оправдава? Ако беше вярно щеше да промени законите още отдавна такива каквито са в белите държави и да спре краденето. Не му вярваме на оправданията. Що не спести пари от ремонта на ремонта бе? Що не се оправдае с ремонтите а?
76
3
 
17
 
! Отговори
ОСТАВКА БОРИСОВ преди 5 години
НАРОДА ВИ ИСКА ОСТАВКИТЕ НА ВАС И ОНЗИ СИМЕОНОВ!
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ако трябва да почне да изчиства, да почне със себе си. От сикажиите ли научи как се управлява държава? Това не му е ни Сик, ни Вис, като не знае как се прави имаше три мандата да опита да се научи.
74
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ли бил `без вина`? Щом за това е без вина, да почне да се извинява за това, за което е виновен. Ако изреди всичко, не трябва да млъкне една седмица. Ама вече и да се извинява от сутрин до вечер не искаме извинение. Най-доброто извинение е да се пръждоса при офшорките и да ни остави на мира.
73
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГробокопачАз не мисля,че Бойко е този,който има вина за всичко,той не си изчисти партията навреме от който трябва и затова има проблем,а също и вместо да се помирят с другите ,за да не страдат невинни граждани от различни партии или населението,те си служат със сила,което още повече озлобява населението срещу тях и губят доверие като партия.Насилието винаги е разждало омраза и агресия,това трябва да го разберат всички партии и олигарси.
72
16
 
6
 
! Отговори
was преди 5 години
МАЙКИТЕ СА ПЛАТЕНИ ОТ БСП РЕКЕТЬОРКИ И ИЗНУДВАЧКИ! Господ ги е наказал, но явно не им пука.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До избирателЪъъ, за кой Бог говорим, че тоя, който разбират повечето читтели, не предлага "други животи", не и такива, за каквито ти говориш.
70
1
 
11
 
! Отговори
Разбирам преди 5 години
Разбирам, недопустимо е. Но къде бяхте, когато изрече първото недопустимо? Къде бяхте, когато направи първото недопустимо? Няма как да повярвам, че имаме еднакво мерило, след като му дадохте власт, представяте ли си, на този?!!
69
1
 
2
 
! Отговори
До Камата от Гошо преди 5 години
Ами ти защо си с псевдоним,подлец ли си ?
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ami pravitelstvozo na boiko savisi ot simionov i siderov sa tova se isvinjava sa da e na vlast boiko a te go islagat zezo e nai hitria pravi vatar na boiko no misli ksk da mu sedne na stola