Борисов без вина се извини: Думите на Симеонов са недопустими!

Не съм адвокат на Валери Симеонов, да излезе и да обясни думите си!
19 окт 2018 15:15, Елка Василева
133
Борисов без вина се извини: Думите на Симеонов са недопустими!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че казаното от заместника му Валери Симеонов за майките на деца с увреждания е недопустимо и се извини за думите на вицепремиера.

"Това, което Симеонов е казал, е недопустимо. Езикът не е правилен, нещастието на хората не бива да се използва както от БСП, така и от Симеонов. Не може на гърба на тези хора да се гради политика. Мога само да се извиня заради думите на Симеонов", коментира Борисов.

Още по темата

Вицепремиерът каза по-рано, че "една група кресливи жени" са спекулирали с децата си.

"Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин за постигане на техните чисто материални цели," каза Симеонов.

Премиерът Борисов припомни, че е поел ангажимент към майките на деца с увреждания до другия петък.

"Когато дойдоха с проблем майките на деца с увреждания, се отнесох с уважение. Изпратих двама министри, дадохме си срокове, сряда, която идва, ще влезнат двата закона. Моят ангажимент, който съм поел, е до другия петък", каза премиерът пред журналисти.

"Аз мога като премиер и като човек да им кажа едно голямо извинявай – заяви Борисов. - Познавам езика на Валери Симеонов, но не съм му адвокат. Да излезе и да обясни какво е имал предвид, крайно време е всеки да си мери думите. Това касае и БСП", продължи Борисов.

"Какво са направили БСП за тях през десетилетията, за да излязат сега да казват, че тази система ги убива? Наложи се ние да платим техните подписи под реакторите за Белене, за КТБ, а щяхме да дадем парите за тези хора", каза още премиерът. 

Това е демокрацията, заяви Борисов в отговор на въпрос, свързан с обсъждания вот на недоверие към правителството. „Не знам партия, управлявала десетилетия, да говори за качество на здравеопазването. Мигар не знаем какво беше качеството на здравеопазването по тяхно време. Ако намери човек връзки до аптеката на Правителствена болница, може да си купи хапче, иначе аспирин и аналгин“, каза Борисов.

„Много министри се смениха в тази сфера, защото ми се иска на базата на огромните пари, които се изсипват в здравеопазването, да се направи система, която действително да стигне до пациента и съответно лекарите, санитарите и медицинските сестри да са добри. Над 4,7 млрд. лева са в тази система. Видяхте как може да се допусне да се опитват да крадат от лекарства (за онкоболни). Всички знаем за Хипократовата клетва, но явно и там, като навсякъде, има такива и срещу тях трябва да се борим“, заяви премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
10
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Съпругата ми се зачуди снощи няма ли страх от Бога тоя........./ще ми изтрият поста,затова е многоточието./.Та Бог може е да има страховити планове с комплексирания селянин,в други животи,в други изнерения или пък задгробния, знам ли?!Не можем да се месим в селата Божи!!!Можем обаче да спрем да псуваме безсилно и да хленчим раболепно. .....Чувал съм и съм чел /малко съм чел,но.../ били сме Велик народ с търпим това в и какво ли не напоследък.......
66
3
 
12
 
! Отговори
коментар преди 5 години
Ти се ИЗВИН и Симеонов веднага ти го заби????
65
8
 
7
 
! Отговори
тотев преди 5 години
ЗАЩО ТУК ДУМАТА М.О.Д-Е-Р-А-Т-О-Р Е ЗАБРАНЕНА? Т-Р-О-Л- СЪЩО! а-Д-М,-И-Н- също???Защото означава, че едион , който работи в сайта прави каквото си поиска, един платен драскач от БСП
64
12
 
3
 
! Отговори
тотев преди 5 години
Момък, минусите, които си ми натряскал нямат значение, защото на всички е ясно, че тук М-О-Д-Е-Р-А-Т-О-Р-А е главен защитник на червената мафия(платен мушморок на БСП) и пише каквото си иска, трие който си иска и поставя минуси колкото си поиска! Не се съмнявам, че след малко ще ме блокираш и ще ми изтриеш коментарите както винаги!
63
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов се изцепи като поп наял се обилно с боб и *** обилно и шумно насред мегдана пред всички хора. И след това казва е кво има , бе.
62
12
 
3
 
! Отговори
тотев преди 5 години
Момък, минусите, които си ми натряскал нямат значение, защото на всички е ясно, че тук *** е главен защитник на червената мафия(платен мушморок на БСП) и пише каквото си иска, трие който си иска и поставя минуси колкото си поиска! Не се съмнявам, че след малко ще ме блокираш и ще ми изтриеш коментарите както винаги!
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен до Странджа преди 5 години
Странджа,язък за името,дето си избрал!Ама за какво да се извинява Нинова-не каза!Я да те питам-не си ли и ти от тоя народ,който иска по-добро здравеопазване?Не си?Е,ще дойде време и ти да искаш!Затова си помисли!
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно,БСП и Орешарски са виновни!
59
32
 
7
 
! Отговори
тотев преди 5 години
Тука на едно човече не му харесва,че казвам истината май! Да, тези така наречени майки до една получават много пари от БСП, от Нинова, за да висят като сополи на сред София! ТОВА Е ИСТИНАТА! МАЙКИТЕ СА ПЛАТЕНИ ОТ БСП РЕКЕТЬОРКИ И ИЗНУДВАЧКИ, КАКТО И 99% ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОТ ГОДИНА И ПОЛОВИНА НАСАМ! ИМА ЛИ НЯКОЙ ДА НЕ ЗНАЕ ТОВА??? ЕДВА ЛИ!
58
5
 
8
 
! Отговори
Много човещина има в преди 5 години
Нашето Бойче !!!Ама много !!!
57
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или го уволни или оставка!!!
56
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Камата,аз не искам комунисти да управляват България,нито бойко,нито корнелия,макар,че тя никога не е била комунист.
55
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е като мокър ***.Симеонов каза истината.Не може цялата държава да се унижава пред едни платени протестъри ,подкрепяни от БСП.
54
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС и Атака използваха "господари на ефира"за да се разправят с Симеонов.А майките горките нито Волен нито ДПС се интересуват от тяхното положение.
53
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
До тотев,тотьооо ***,дано твоята ,бъде седмата платена,да ти изтърси едно недъгаво дете,тогава ще те питам аз,или вече няма мъзга,за тази работа.
52
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов казва самата истина! Ако тия "майки" се намираха в Русия, до сега да са им начупили тиквите и да са ги натръшкали из затворите! А премиера е прекалено добър и толерантен човек и за това му се кчават на главата! Време е да го даде малко по-твърдо!
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отнесъл се е с уважение, обаче проблемите на хората не се решват, а напротив!Да ги поканиш на кафенце в просторния кабинет не е достатъчно!
50
1
 
11
 
! Отговори
vice ostavkata преди 5 години
da si odi
49
0
 
26
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Много П.Р О З тоя Валери бееееее... Пази Боже сляпо да прогледне е в неговия случай.Дай трибуна на глуповатия *** и му гледай сеира!!!И моля администраторите да не трият написаното от мен при фсе грубия изказ.Каквото почукало такова се обадило все пак!!!
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наг.ли и безсрам.ни !