Нинова атакува Борисов: Този път с извинение няма да стане!

Тя отново настоя за оставката на вицето Валери Симеонов
19 окт 2018 19:00,
67
Нинова атакува Борисов: Този път с извинение няма да стане!
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова не остана доволна от извинението на Бойко Борисов към майките на деца с увреждания и за втори път днес настоя за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

Повод за напрежението станаха думите на Симеонов, който нарече родителите на деца с увреждания "група кресливи жени" и ги обвини, че спекулират с децата си.

По-късно днес Борисов заяви, че казаното от заместника му Валери Симеонов за майките на деца с увреждания е недопустимо и се извини за думите му.

От своя страна пък във Facebook пост Симеонов настоя, че не се отказва от нито една своя дума.

Според Нинова обаче този път Борисов "няма да спаси положението с извинение".

"Г-н Борисов, този път с извинение няма да спасите положението. Достатъчно си играхте с мъката на тези хора. Първо плакахте от тъжната история на една майка, която след това поиска лично да ѝ се извините за унизителното Ви отношение към нея и избяга от Вашите сълзи чак в Холандия. После се извинявахте за Вашите думи - "да ми се махнат от главата". Уволнихте си министъра на труда, за да си измиете ръцете, не Ви мина номерът и го върнахте. Сега казвате “език мой, враг мой”. Хайде стига с този театър", написа червената шефка във Facebook.

По думите й всичко, което Борисов прави в последните месеци с хората с увреждания, не е грешка на езика, а недопустимо отношение към болни, слаби и нещастни българи.

"Единственият адекватен отговор е оставката на Валери Симеонов. Ако не му я поискате, значи сте съгласен с него", заключава Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Прокурор преди 5 години
ЕДИН МИЛИОН хора с увреждания в България! Каква е тази напаст? Всички роми са инвалиди! Докога ще търпим подобна лъжа и пладнешки обир над работещите наивници? Ужас! Измама! Бедствие! Кражба!
58
0
 
4
 
! Отговори
Льо Пен преди 5 години
Г-жо ЛЪЖА, стига спекулации с болните деца! Оставете ги на спокойствие и стига сте ги влачили по улиците! Как не ви е срам! А ние, болни и изоставени хора по селата, нападани и изнасилвани от ***, с мизерни пенсии, без лекари и лекарства, какво да правим? Да дойдем ли на Позитано и да ви избием с бастуните и патериците си, защото вие, *** бастисахте България!!! Никога повече БСП!
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнело, я не ми се прави на загрижена за тези майки защото човек трябва е толкова *** за да ти се върже Щом видиш нещо протестиращо веднага се изтъпачваш отпред я не с тия номера защото са ти много остарели вече Не знам вие като управлявахте какво направихте за тях, нагла, ***, селска *** Колкото до тези майки все по видни са техните политически игрички дирижирани от партията ви , сякаш само те имат деца, сякаш на другите им е много лесно да отглеждат децата си Те направо наглеят вече
56
2
 
2
 
! Отговори
Didenovski преди 5 години
Zasto nito edin bg partien lider ne dava finansov otchet i finansov balance za parite , koito bg narod im plasta?...i personalen finansov otchet na partiinite seketari za publichnite bg levove v vseki partien klub po mesta v bg mediite?! Kakvo e tova offshorno malchanie za izrazhodvaneto na bg publicnni finansi?! Bg darjavnite medii sasto ne davat nikakvi finansovi otcheti za izrazhodvaneto na bg publichni pari, zasto?! malchanie i tejka korupcia za partiinite i mediinite kasi....u, terorist!
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой от вас има ли представа как се гледа болно дете??? Знаете ли, че има деца, които умират по два пъти всяка нощ и че им е нужна подкрепа 24 часа на ден, че има хора които спят по 4 часа от десетки години, че всяко лекарство или обслужване струва колкото цялата заплата на единствения работещ в семейството? Професор Христов не беше прав. Не са 80%. 84% са. Толкова гласуваха за Кулагин. Толкова нямат сърце душа и съвест. Отчаян съм. Няма нищо човешко вече...
54
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Симеонов е единственият който се съобразява с българските интереси а не с руските. Затова искат да го махнат.
53
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Симеонов е прав. Няма за какво да се извинява.
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Борисов уволни Симеонов, значи е съгласен с Ненова.
51
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е първото смислено нещо което прави Нинова.Монката Мъд.ята с шумомера и другите три солташ.ака на ***.дала Тръмп и курв.ата му Со.рос вън от България с черен печат или с затвора до живот.
50
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирате ли, че ББ с неговите зорлем 23-24% избиратели няма да може да направи никога управляваща коалиция, Меркел пада безславно и пара няма да му дадат. ББ в момента трепери да не го нарирят, че повече власт няма да види.
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС сега управлява. Здравната реформа е негова идея и са приготвили Пеевски да поеме няколко здравни застрахователя и както карат електората да гласува, така ще го накарат да плаща вноските си в ДПС фондовете. След това си знаят работата.
48
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия ще докара отново ДПС в управлението.
47
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ви ли е нвудобно, мислещи се за европейци, че това ***, посмешище, нямащо и минимална представа от политика и дипломация определя живота ни и се мазни на европейските лидери! Това е лицето ни пред Европа и хората го виждат! Хората мислят за всички нас, че сме такива!
46
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да вметна нещо последно, не ме и тересува какво са БСП/БКП в момента. Тук обсъждаме Валери Симеонов и омразата му към болните и мизерстващи дечица! Човекът, който съжалява, че няма четири ръце за крадене! Това е *** и трябва да бъде отстранен!
45
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекалено еднакви нови палатки, тениски, транспаранти, лозунги, знаменца...Това е работа на комунистите, а не на самите майки.Майки те се оставят да ги използват.Досега повече пари ли получаваха , а ?!
44
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва Борисов 5 ще с коалиция с БСП ,но Корнито отдавна няма да е в БСП .
43
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП отдавна е хаоса и потопи и България там !Виновен им е Бойко ,но той няма опция за други коалиции след като БСП отказва .И тъй Борисов 4 ще не ще ще с ДПС.А Корнелия ще гледа като теле .
42
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силно се съмнявам, че с подобни хора като Симеонов може да има модерна и справедлива България! Всички нему подобни дали някога са дарили капка кръв? Дали са купили хляб на някой безкрайно беден? Преди да напишете поредния хейт, бранейки недоразумението на Скат, спомнете си за дядо Добри!
41
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, всички вие, които блещите тотално злобни и мизерни постове, разберете, всеки един от вас може да е на това място! Няма значение кой ви казва, че трябва да пишете какви ки не щуротии за пари! Парите не са всичко! Дават 22 млн за някакви македонски бетонени плочки, а за нашите дечица да е всичко тотално сбъркано! Не се ли усещате, че ни настройват срещу тези мили хора, за да могат да откраднат парите мутрите! На принципа разделяй и владей! Всеки от вас да иде в детски дом и да пише след това
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бато може да си позволи всичко да каже. Като малък, майка му го е потопила в тефлон на Дю Пон, както майката на Ахил го потопила в реката на безсмъртието, но останала непотопена само петата.