Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!

Ставало дума за политически кампания според вицепремиера
Обновена: 19 окт 2018 18:59 | 19 окт 2018 16:15, Елка Василева
255
Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!
Валери Симеонов. Снимка: архив, Булфото

С децата инвалиди се спекулира - знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Facebook във връзка със скандала, породен от неговите думи за протеста на майките на лица с увреждания.

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Още по темата

"Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания", написа Симеонов.

"Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали", отбелязва още Валери Симеонов.

"А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството). Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", пише в заключение вицепремиерът Валери Симеонов.

По-рано днес майките поискаха оставката на Симеонов. "Ако този човек остане на поста си, как премиерът ще погледне някого в очите", категорични бяха те.

От своя страна Бойко Борисов отговори, че не е адвокат на Валери Симеонов, но думите му са недопустими и той трябва да излезе и да обясни какво е искал да каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, това му беше на Валерката, политиката приключи за него.
176
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги "патреотични" ***, не се пробвайте, няма смисъл. Кариерата на Валерката приключи.
175
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Троловете на "патреотите" - същите като началниците си.
174
5
 
8
 
! Отговори
92840 преди 5 години
Срам и позор за правителство, което търпи такова безжалостно отношение към най-беззащитните и най-отчаяните в обществото! Уволнете го, щом като не е в състояние дори да осъзнае проявата си. Ако симеонов не бъде прогонен от поста си, значи цялото правителство е солидарно с него. И никакво връщане в народното събрание като онзи негодник бившия министър наа вътрешните работи.
173
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турски бабички по ГКПП, диджеи, болни майки! Що не скочи на някой да му натроши болната чутура? Я, Волен откакто онова момче му заби два прави как влезе в ритъм и до оня ден му държа влага! Трябва пак и по често!
172
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ ги е наказал с болни деца за да изкупват някакви грехове - техни или на предците им. Не е добре да се върви против волята божия и да им се помага.
171
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В коментарите обикаля един "патреотичен" ***. Първо пробва да защитава и-д-и-о-т-а Симеонов, разбра че не става и започна да ръси минусчета.
170
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Противниците, които Симеонов си подбира - възрастни жени, болни деца, обезверени майки...
169
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес приключи политическата кариера на Симеонов. Няма да ми липсва.
168
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"С болните деца се спекулира"АБСОЛЮТНО!!!!Кресливи ПЛАТЕНИ майки на болни за съжаление на на уж деца, вече не знам колко месеца са на улицата,пита се КОЙ ГИ ХРАНИ??КОРНЕЛА??Какво точно искат знаят ли?Може би по две минимални заплати за да могат да осугурят по-млад гледач на детето си?Аз например имам роднина който десет години това "работеше", УЖгледаше болната си на легло баба+пенсията и.Обаче беше връзкар а не могат всички да се уредят така,пак от собствен опит знам.
167
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 173Тази Герберска "опорна точка" е изтърщана вече, тези дето ти плащат е време да ти измислят нови опорни точки, които омаловажават проблемите у нас и възмущението на хората. Нормално е протестите да се организират, но да приписвате един или друг протест на някакви политически партии е глупаво. Всяка група хора има конституционно право в една демократична страна да протестира срещу нищоправенето на управляващите.
166
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 149Ако пък политик така се изкаже като Симеонов ще го помислят за неадекватен и ще го накарат да се извини и да напусне политиката. Такива просташки изказвания са недопустими в Европа. Политиците сме ги избрали, за да разрешават проблемите на хората и да водят такава политика, че хората да живеят по-добре. Ако не могат, да се махат и да дойдат други, които щу могат да се справят с работата, а не да обиждат хората и да се гаврят с тяхното нещастие и трудна съдба.
165
4
 
3
 
! Отговори
Bayazit преди 5 години
Kogato bie6e babi4ki ,vsi4ki byahte gordi se nego ,taka vi se pada ,Glasuvayki za fa6isti
164
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези майки са организирани от бсп. Точно като спонтаните контрапротести с оная с пъпката
163
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами явно нещо като слуховите апаратчета, държавата плаща 400лв.за 1бройка от тях, а те струват 7лв.в Германия. Разликата, познайте в чии джобчета отива. Така и тези прословути 150млн.лв, които сега уж ще отпускат, предполагам пак ще потънат в същите фирмени джобчета. Може би затова продължава протеста на майките, защото реално нищо пак няма да стигне до тях.
162
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От парите, които уж са предвидени за децата, нищо не стига до тях - бюрокрацията поглъща всичко. Бюрокрацията убива.
161
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов - отвратителен, безчувствен, жалък, ***, некадърен ***.Оставка!
160
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ходил ли е в пречиствателна станция за фекални води? Ето това е утайката, която се извлича оттам.
159
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвратително гнусен ***, антибългарин.
158
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Притчи 19:1 По-добре сиромах, който ходи в своята непорочност, нежели (богат) с лъжливи уста, при това и глупав""Плачи за умрял седем дена, а за глупав цял живот". Уви, глупавият човек няма как да разбере, че е глупав. Жалкото е, че глупави управници за 30г. затриха 1300 годишна държава, жалко и много тъжно, но заслужено...Бог да е на помощ на инвалидите! И понеже държавата явно няма намерение реално да помага на тези хора, нека поне всеки от нас да подкрепи по някоя кампания за болно дете.