Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов

Ако действал силово щял, да хвърли страната в хаос
Обновена: 22 окт 2018 16:18 | 22 окт 2018 15:23, Камелия Цветанова
371
Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов
Снимка: Reuters, архив

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че няма да иска оставката на вицето си Валери Симеонов, защото това би означавало да хвърли страната в хаос.

Още по темата

Той е на посещение в ОАЕ и оттам коментира поредните скандали в "Обединени патриоти". Сред крехкото примирие, което постигнаха лидерът на "Атака" Волен Сидеров и Симеонов през септември, страстите отново се нажежиха заради изказването на вицето по адрес на протестиращите майка на деца с увреждания.

Симеонов ги наречи "кресливи", а децата им - "уж болни", което изкараха на протест под прозорците на властта не само майките и провокира Сидеров да поиска незабавно свикване на Коалиционния съвет на ГЕРБ-Обединени патриоти, в което премиерът да се включи с конферентна връзка от Дубай и да бъде разгледан въпросът с "недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер".

Борисов обаче предупреди, че това е опасно.

"Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне", коментира той, цитиран от "24 часа".

Той обясни, че само по решение на коалицията на обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение.

"По-сложно е отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията", настоя Борисов.

Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания.

"Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън", коментира премиера.

На бележка от журналист, че Волен Сидеров искал конферентна връзка премиерът отсече: "Аз имам телефон, нека ми се обади".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
3
 
21
 
! Отговори
Колю преди 5 години
Робите на Бойко сме трети мандат
269
0
 
15
 
! Отговори
Тролъ преди 5 години
С тоя парламент ,ах ха ха ха само смех!
268
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Коалицията и парламента на хранилката на гърба на народа!Отдавна няма държава,на кой е премиер Борисов се пита в задачата?
267
1
 
18
 
! Отговори
BGN преди 5 години
'Начии , си правете каквото си искате, без контрол , 'що без вас хаос ???????
266
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-много продадени нови коли за година. Най-много пари за ало измамници...Нямали пари българите...
265
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя, страната , много отдавна е в невероятен хаос! Само Боко си мисли, че евездесъщ и без него е края на света! Единственото застрашено нещо е да не изтърве властта! Като е толкова загрижен - да контролира кучетата си какви го плещят!
264
8
 
4
 
! Отговори
расист преди 5 години
айде страдалните геновеви,млъквате вече че ми писна всеки ден на слушам за вас
263
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много точно го каза Валерката.. Само комyнистки на този режисиран "протест"..
262
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е от тези хора, мили братя и сестри българи, и от *** им избиратели, които гласуват 100 % пред урните, зависят живота и щастието на всички нас, и на нашите деца и внуци.Реве ми се от това, което написах...Билетът за терминала ми е в джобчето, но как да изтрия 30 загубени години в надежда как ще се оправим...Няма да се оправим, но животът ни е надежда това да се случи, си мина...Напразни животи на роби, който изкарваме парите за харчлък на тези всичките "политици"...
261
3
 
41
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Стана тя каквато стана, без Валерката държавата щяла да изпадне в хаос.Тва да видиш. Нека се знае и помни, това е най-некадърното управление което България е имала за всичките ни 1300 + години.......
260
1
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До ДаМуИска оставката,друсана ли си?!..Какви "сръдни" най-нагло бълнуваш?!Тук става въпрос за ТОТАЛНА НЕАДЕКВАТНОСТ,НЕКАДЪРНОСТ и УМИШЛЕН ГЕНОЦИД,който Тиквата,барабар с Харема си,налага на българите.Никакви подскачания няма да го спасят!..
259
1
 
38
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Другарю Борисов,добрият политик /какъвто Вие се напъвате да се изкарате/,би трябвало да се справи без да оставя край себе си един вживял се Хитлер.....Тоя глуповат *** Ви носи само негативи и тои може да Ви докара по-бързо до там,от което се опасявате......
258
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на Валери. Каза истината.
257
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце на такива пачи яйца се насади с тая "коалиция", че сега като взеха да му се люпят пилетата (есен сме все пак, пилци имаме да броим!), и взе да се оплаква.Ами, сори, Тиквич, каквото си насадил на полога, това ще се излюпи!В Банкя май не са учили биология по училищата, май-май...
256
28
 
11
 
! Отговори
ДаМуИска оставката, преди 5 години
та да падне правителството и Корнелия да дойде на власт, така ли?!Преди малко, по ТV-новините една от тези вресливи майки обвини Борисов, че предпочита да остане на власт, "вместо да застане на страната на майките"!Дали тази жена е в състояние да проумее какъв патологичен егоизъм демонстрира?Съчувствахме на тези жени, съгласни сме да бъде облекчена злощастната участ на децата им, но нека и те да не забравят, че не са център на Вселената и България не може да бъде пожертвана заради сръдните им!
255
0
 
8
 
! Отговори
До 264 преди 5 години
О, ти гласува за Кулагин, нали:) А да ви видим вас, дето много разбирате от истината докъде ще ни доведете. Що ли не съм оптимист нещо? Мале, като си помисля, че вие ще ми вадите пенсията и ми причернява.
254
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мая Костинбродската пеперуда яхна тази тема още от самото начало. Тази жена за каквото се лепне, да знаете, че има нещо гнило.Нищо против искрената идея на протеста, но вече и без бинокъл се вижда, че протетът е режисиран.Влезте във форумите за майки, бг ***, зачатие и т.н., там в групите за деца с увреждания няма една активна майка от протестите.Въпросните форуми са отдавна институцията на БГ майката, което е достатъчно показателно...Хората наистина изнемогват, но те не са на площада...
253
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери да ходи да работи при Велев и Гела. Те да го издържат. Ние не искаме да храним Валери с народни пари.
252
4
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ултра,ултра нагъл!!!!...Щял да настъпи хаос,ако Тиквата я фърлат във фурнята..КАК?!?!...Защо?!...В една държава,член на ЕС,в която си има определен ред и закони /добри или лоши/,НЯМА КАК да настане хаос,ако ПОРЕДНИЯ ***,турен за някакъв си "фактор" в държавата,си замине!!!!ЕЙ,ОТВЪН ЧАКАТ СТОТИЦИ!!!...И много от тях много,много по-достойни да бъдат на твоето място!
251
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината боли и само Валери Симеонов се осмели да я каже.Браво Валери !!!!!!