Докога стабилността на кабинета ще е оправдание за грешки?

Анализатори: Беше ясно, че революционни промени няма да има
23 окт 2018 21:55, Екип на Bulgaria On Air
25

Коалиционният съвет на "Обединените патриоти" реши без присъствието на Волен Сидеров, че няма да иска оставката на Валери Симеонов.

Единственият от коалицията, който иска оставката, е Сидеров, който обясни със статус в социалните мрежи, че не присъства на събранието заради липсата на позиция на ВМРО.

Още по темата

"Гарван гаравану око не вади. Който си е въобразявал, че на този коалиционен съвет ще има някакви революционни промени, които биха довели до искането на оставката на Валери Симеонов, това е много голяма илюзия. Подобен арогантен стил на поведение, вицепремиерът демонстрира в продължение на години, това с майките е един дребен епизод", коментира политологът Петър Чолаков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него трябва да има някакъв етикет, който да спазват политиците в България, защото това дава пример за цялото общество и хората виждат, че наглостта минава и могат да постъпват по същия начин.

"Според мен тази оставка е необходимост", заяви политологът.

Журналистът Юлий Москов коментира, че темите за обидените майки и стабилността на държавата са съвършено различни.

"НФСБ напуска коалицията, правителството пада и какво следва? Не може да се приеме бюджетът на България за следващата година, не могат да се направят крачките за влизане в Европейския банков съюз, не могат да се предприемат адекватни действия за присъединяването ни в еврозоната", обясни журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Според политолога Петър Чолаков не може мантрата за стабилност да служи за това - да се извиняват тежки политически грешки на управляващите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
33
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Това не е тежка политическа грешка, *** червен. Не може от всяка дреболия да стигаме до сваляне на правителство (което и да е то) и да изпадаме отново в хаос.
1
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червеният Чолаков бе ясно какво ще каже.