Симеонов да отговаря за хората с увреждания? Виц, скандал, провокация...

Проектът бил обсъждан преди да избухне скандалът с вицето
25 окт 2018 13:00,
132
Симеонов да отговаря за хората с увреждания? Виц, скандал, провокация...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания? За БСП това звучи като виц, а за ДПС е скандално.

От ГЕРБ пък допуснаха, че може да се направят поправки между първо и второ четене в закона и Симеонов да не отговаря за хората с увреждания.

В закона, който ще гласуват утре депутатите, е записано, че ресорният вицепремиер ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, който в момента е Валери Симеонов. Досега тази функция е изпълнявал социалният министър. Проектът обаче бил обсъждан преди да избухне скандалът между Симеонов и майките на деца с увреждания, който той нарече "кресливи жени", а те пък поискаха оставката му като вицепремиер.

Според БСП идеята тази функция да бъде изпълнявана от ресорния вицепремиер не е лоша, проблемът бил в конкретния човек.

Още по темата

"Звучи като виц, но истината е, че законът е писан много преди да избухне скандалът с Валери Симеонов. На мен не ми изглежда лош самият закон. Проблемът е, че в този случай вицепремиерът е нелепо избран - лоша кандидатура на лошо място. Проблемът не е в закона, а в човека", заключи Антон Кутев от левицата.

Соцдепутатът настоя, че Симеонов не може да изпълнява и друга своя функция - да отговаря за съвета за интеграция на малцинствата. Според него и двата случаи са комични.

От ДПС пък ще настояват да се направят поправки между първо и второ четене, с които отново в закона да се запише, че социалният министър ще оглавява съвета за интеграция на хората с увреждания. Според Хасан Адемов възможността тази функция да се изпълнява от Валери Симеонов е скандална.

Според Явор Нотев от "Атака", които също се обявиха за оставката на Симеонов, това предложение е провокация и за момента не е удачно.

Светлана Ангелова от ГЕРБ пък допусна, че след консултациите между четенията може да се направят поправки в текстовете.

"В закона не се визира името Валери Симеонов, а тази функция да се изпълнява от ресорния вицепремиер. Ясно е, че има напрежение и след консултации този текст може да претърпи преработка", каза тя.

Йордан Апостолов от партията на Симеонов - НФСБ изтъкна, че този текст е записан много преди да избухне скандалът между протестиращите майки и Валери Симеонов.

"Винаги има обществен натиск, когато се върши нещо. Само човек, който не работи, не греши. Когато лежиш на леглото, само тогава не можеш да паднеш", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинисапакбе кажи...,че не си казал това което си казал,бе Валери.Аз ли да ти давам акъл?Пфууу
49
4
 
17
 
! Отговори
Конспирация преди 5 години
Чудя се дали не му направиха капан на Симеонов, от ГЕРБ.Те така се самосвалиха преди време КТБ, Орешарски им оправи бакиите - понапълни бУджета, после додоха на бял кон.Така провалиха и Радан Кънев.Зима идва - сметки, субсидии от догодина - йок, газ - йок, дигнаха цените на парно - да вземат квот могат. дигнаха бензина. дигнаха-данъци. дигнаха цени на ранЪта.То, че патриотарите власт повече няма да видят из лъгаха, че няма да се коалират с ГЕРБ - няма . направиха си колективно сепПуко.
48
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата година премина в неистови скандали, проблеми, гафове, протести, ценови скокове. Те стоят горе всички невъзмутимо и нагло казват, че ще продължават да са на власт... Коалиции, партньори, бизнесмени едни и същи с досиета, партийно минало и връзки - цели 30 години вече.....
47
3
 
23
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Баце го праща, защото знае, че Валери "поразяващата уста" ще се омаже до ушите, защото просто не е за там. И когато Валери се омаже, Баце ще долети на бял кон, ще раздаде справедливост надяйвайки се, че всички ще го заобичат повече. Гнусни дребни игрички за сметка на бедните и болните.
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие изглежда забравихте за скандала, който сътвори Валери, заедно с един друг марсианец - Антон Тодоров /Шайката/. Нали искаха да уволняват журналисти? Тогава журналистическата гилдия се разбуча за няколко дни и миряса, щото знаем кого обслужват. Защо мълчаха тогава журналистите?Естествено след това дойдоха скандалите със Слънчака, сега с майките, а най преди имаше скандал и с турски избиратели, когато Валерката ги риташе на границата. Ходещ скандал е той. Само протест може да го свали.
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно никой не разбира, че Симеонов и Каракачанката са поставени на някакви постове за да усвояват. Те не отговарят за нишо
44
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Егати и нагляра.Тоя има нужда от спциализирана лекарска помощ.Пък Бойко си гледа сеира и се кефи.
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов още от миналата година си вкара гол с шума дижеите и кръчните та да не говорим за маиките с деца просто мястото му е вън а не като тоя се чуди що хората не искали политика защо да се сети самичък предните три мандата тия честните не бяха ли бсп бяха сега са в герб не за работа а за саботаж маи а истинските крадци са навън окраде парите на хората и в германия и англия живее си уж работи то да е само една ние да им теглим теглилата ама затова са виновни комунистите в герб
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше наскоро статия за политиците у нас с уврежданията им. Много интересно, с медицински термини и поименно бяха описани самите те и диагнозите им. Властта уврежда необратимо, алчността също!
41
2
 
16
 
! Отговори
Ох преди 5 години
"Предлагам Владо Кузов за шеф на Агенцията за закрила на детето."Джакомо
40
0
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
искаме също така и Митьо Ушите да оглави комисия Антидрога
39
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези деца от вчера ли са с увреждания? Какво накара майките да излязат точно сега в този момент "спонтанно" да протестират? Защо Сидеров не защити майките, ами само използваше случая да атакува "приятеля" си Симеонов? Кои централи организират такива "спонтанни" протести на някои малцинства които изведнъж много шумно започват да претедират за правата си.
38
1
 
14
 
! Отговори
:) преди 5 години
Знаете ли какво е плазмодий- е това е по добре и от Валерката:)
37
15
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Господин Валери Балевски е абсолютно прав. Няма нужда да се извинява за истината.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери ще ти вземат главата,това вече еясно !Що ти трябваше да говориш глупости.Спирачки нямаш ли,бе?Звиниса пакбе.
35
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който и да излезе на протест, все намират начин да го подиграят, но никой не се замисля, че неговите проблеми са проблеми на цялото ни общество! Дори и миньорите изкараха мързеливи и какви ли не, само и само да прикрият кражбите на бизнесмените, които държат в мъртва хватка всеки честно работещ човек.
34
3
 
24
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
Няма спонтанни протести. Зад всеки протест стои някой."За първи път в живота си искам да съм на площада до тези хора. Ако бях в България, щях да го направя. Това е такова падение, това е вече дъното.
33
2
 
18
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 5 години
ДНЕС, имайте милост към читателите! Току що обядвах! Моля ви, престанете да ни навирате снимката на това човешко падение в очите! Изпитвам погнуса от тази фотоснимка!
32
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подиграват се с майките на болните дечица. Това надминава всякакви граници.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Винаги има обществен натиск, когато се върши нещо. Само човек, който не работи, не греши. Когато лежиш на леглото, само тогава не можеш да паднеш"...........Вай, вай, вай................ами тогава ЗАЩО скочихте, когато дилян пеевски беше предложен за някаква позиция?????????????????? Значи за него- не, а за симеонов - може!!!!! Да бе да....ПОЗОР, ПОЗОР!!! Фурнаджийски лопати, въртят се както си искат, но САМО В СВОЯ ПОЛЗА! И това ми било "патриоти".....Боже, Боже...вие ИЗЦАПАТХЕ САМОТО НАЗВАНИЕ