Строителството на АЕЦ "Белене" - отново на дневен ред

Министър Петкова: До края на годината ще се обяви търг
25 окт 2018 19:15, Анисия Иванова
55
Строителството на АЕЦ "Белене" - отново на дневен ред
Снимка: МЕ

България планира до края на годината до обяви търг за строителството на АЕЦ "Белене", съобщи пред медии българският министър на енергетиката Теменужка Петкова, предаде ТАСС. 

"До края на годината ще бъде обявена процедура, а до края на октомври ще бъде подготвена документацията за процедурата", каза Петкова.

В Москва днес се провежда XVI заседание на българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Председател от българска страна е министърът на енергетиката Теменужка Петкова, а от руска - министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата година точно по Коледа платихме 1 300 000 000 грешни пари на руските пенсионери като ги взехме от българските!Това се е. осладило на ушанките и искат още да цоцат и Боко ще им го даде, защото сме овце!
28
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
путинчо явно му трябват парички е решил да пооглозга задунайската губернийка
27
18
 
11
 
! Отговори
БЕЛЕНЕ - НЕ ! преди 5 години
В доклада на БАН за атомната централа Белене бе посочено, че българската енергетика няма нужда от никакво ново Белене до 2035 г. Не трябва да забравяме, че АЕЦ Белене със закупеното руско оборудване ни бе натрапено и платено с парите на народа от проруската партия БСП. Така в атомната централа Белене бяха погребани и откраднати над 4 милиарда лева досега. Руските под.логи обаче искат нова АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ. Ще допуснем ли отново това ?!?
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Да де то господ дава, но в кошара не вкарва . Самите руснаци във връзка с цените на газа точно това казаха на тиквата да прати хора за да преговарят, ама хайде де нашия си трае и ни чул, ни разбрал.
25
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЕЦ може да се финансира по 2 начина. Единият е да го финансира българската държава и да бъде изплащан поколения наред през цената на тока.Другият начин е да го финансира Русия или пък някаква неясна офшорна компания зад която отново стои Русия, в този случай България ще поеме ангажимента да изкупува 50 години наред токът от този АЕЦ на цена 5 пъти по-висока от цената на тока в района на Балканите.Който иска АЕЦ, да избира начина и да си го изплаща сам, аз не участвам в мошенически схеми.
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гробарите бързат да строят АЕЦ Белене, защото ще купуват ЧЕЗ и искат да продават евтин ток на супер високи цени, като така да правят милиарди печалби. Апък народа ще ду.ха супата!!!
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо нищо не се говори за намаляване на цената на газа, след като ЕС хвана в нарушение Газпром за монополни по високи цени за странните от източна Европа, а най високата цена плаща ха братята бедни българи?!Кога българското правителство ще съди Газпром за надвзетите суми за скъпата газ който години наред ни продаваха братушките? Кога Локойл които правят до момента 65 млд лева на българския пазар ще платят поне 1 лев данък печалба на България? Единствената губеща рафинерия в света!! То братя б
22
12
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Ако се направи втора АЕЦ в България, в никой случай не трябва да е руска и в никой случай с гаранции от българската държава за изкупуване на енергията!Всяко действие в посока на пълна енергийна зависимост от Русия е предателство с националните интереси и заслужава само това, което заслужават предателите!
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Joko"до края на октомври ще бъде подготвена документацията"Явно нова документация така бързо не може да се подготви. Ще използват старата за "сламка".
20
2
 
9
 
! Отговори
.... преди 5 години
Пак ще се точат пари...
19
3
 
8
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Не стана ясно, кой подготвя тръжната документация - Росатом или китйците ?
18
1
 
4
 
! Отговори
:))))))))))))))) преди 5 години
хахахахахааааааааааааааааааа
17
2
 
4
 
! Отговори
до11 преди 5 години
какво ВКС сънуваш нещо не вдяна ,изказа се неподготвен
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мреенМного се съмнявам, че гробарите са способни нещо сами да решат.Ще изчакаме и ще разберем каква е играта. Ще има репери.Важното е, че Белене ще има. Светъл лъч в мозайката от източници на електроенергия.
15
10
 
5
 
! Отговори
Борисов зависим? преди 5 години
Дали Борисов е зависим от Путин ще разберем от проекта за АЕЦ "БЕЛЕНЕ". Ако позволи проектът да започне да се строи ще приключи много бързо като червения Орешарски...
14
1
 
17
 
! Отговори
Се моа преди 5 години
Тиквонича опищя орталъка против Белене, сега потрива кунки в очакване на поредния милиард в сметката си, да го ***!:)
13
4
 
12
 
! Отговори
:):) преди 5 години
хахаха аз казах ли ви ето го нсшия човек с клишето Не на Белене
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ МАТЕРИАЛА НЕ СТАВА ЯСНО КАКВО ТОЧНО ПОДПИСВАТ.
11
12
 
7
 
! Отговори
Не на БЕЛЕНЕ преди 5 години
Народът каза окончателно НЕ на Белене като в преобладаващото си мнозинство умишлено не гласува на референдума ни преди около 4 години и го направи невалиден. Народът каза окончателно НЕ и на Южен поток. Тази теми завинаги са приключила за България. Руските под.логи в България обаче продължават да точат лиги за да крадат и се облизват с надежда... Жалко само за изядените милиарди за Белене и Южен поток от комунистическите правителства. С част от тези пари агент Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син.
10
2
 
7
 
! Отговори
:):) преди 5 години
първото куче залая ...браво...дръж пържолата