Петкова: Не държавата, пазарът определя цените на горивата

Министърът каза това по повод протестите в страната
27 окт 2018 14:08, Елка Василева
208
Петкова: Не държавата, пазарът определя цените на горивата
Теменужка Петкова. Снимка: архив, Булфото

Цените на горивата не се регулират от държавата. Те се определят от пазара - от търсенето и предлагането. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред журналисти в Сандански по повод протестите срещу високите цени на горивата в страната.

Още по темата

Това са нормалните пазарни механизми и държавата няма как да влияе, заяви министърът.

„България е член на ЕС. И за нас важат правилата на либерализирания пазар. Има регулация за цената на електроенергията за битовите потребители, но тенденцията е и тази регулация постепенно да отпада. Единственият най-добър барометър за определяне на всяка една цена на различни стоки и услуги е пазарът", допълни министър Петкова, цитирана от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
6
 
! Отговори
Горгона преди 5 години
До ХА,ХА,ХА,От твоя шум единствено разбрах, че Борисов, Цацаров и Пеевски са от БСП/БКП, т.к. те ограбиха КТБ
139
17
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА, преди 5 години
..И КАТО СЕ МАХНЕ ГЕРБ , КОЙ ДА ДОЙДЕ ...??!!!ПАК ЛИ КРУШОВИЦАТА ??!!!КОЯ БАНКА ШЕ ОГРАБИ ПАК БКП/БСП??!!!ОСВЕН НА Е.ЙОНЧЕВА ОТ ОФШОРКИТЕ , Ц.ВАСИЛЕВ И НА КРУШОВИЦАТА ЛИ ПРАЩА ПАРИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААААА...??!
138
1
 
17
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
А картел при горивата? Защо го замазвате? А проверките на складовете и на рафинерията, защо се замаха? Нали това зависи от държавата? Това ли ни чака от Гинка? Има начин, крадливото правителство на Борисов си подава оставката и се маха завинаги.
137
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До От Германияспоред теб,любимия ни "министър-придсидатиль" попада ли в категорията на "комунистическите олигарси"..?..как стои въпроса и с Харема му?..ако обичаш!
136
4
 
1
 
! Отговори
за 141... преди 5 години
Ами , значи е ясно!След като няма производство и заплатите са умишлено ниски ДАВАНИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ.....КАКВО ТИ Е ВИНОВЕН АКЦИЗА НА БЕНЗИНА??!АКЦИЗА --Е КАТО ТОЗИ В ЕС!!!ТОГАВА:-или протестираш пред РАБОТОДАТЕЛЯ СИ..ЗА ЗАПЛАТА-или пред ЛУКОЙЛ...защото той е основния ПРОИЗВОДИТЕЛ И МОНОПОЛИСТ!КВО ПОВЕЧЕ ДА ГОВОРИМ...??!
135
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До От Германиякъде по-точно "от Германия" се обаждаш скъпи/скъпа?
134
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е че от 10 години производителноста в България не е помръднала .
133
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дразни ме това , че като падаха цените на горивата ББ се изтъпанчваше по телевизията и обясняваше как държавата поддържала ценовата стабилност , а сега "не можем , не знаем " .
132
0
 
3
 
! Отговори
до 140 Глупости преди 5 години
За да сравняваш акцизите в ЕС и България, първо трябва да сравниш доходите!За България провинция средно - 700 лв/ 350 евро, за София и големите градове- 1 100 лв/ 550 евро работна заплата!Както виждаш средната работна заплата в България е по ниска от минималната в Западен ЕС- която е средно 800- 1000 евро/ 1600- 2000 лв!В България, акцизите изисквани според регулациите на ЕС са прекалено високи!Ако намалят ДДС на храните и лекарствата, както е в ЕС, България фалира, защото няма икономика
131
4
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
Колко са акцизите в ЕС и в България!Я да ги сравним!Това е поредния повод за "схемата протести" ПО ПОРЪЧКА ОТ Бкп!
130
2
 
16
 
! Отговори
От Германия преди 5 години
На мен цената на А95 1.50 EUR в Германия не ми е висока. Защото заплатата ми е 5,000 EUR. Българите подлъгвани от комунистите протестират срещу цената на тока, на билетчето на градския транспорт, на винетката, на бензина и т.н.. А всъщност трябва да протестират само за едно нещо- срещу комунистическите олигарси които им дават мизерни заплати. Увеличаването на заплатата ще реши всички останали проблеми с цените. Според производителността на труда в България заплатите трябва да са 2 пъти по-високи
129
0
 
6
 
! Отговори
137 преди 5 години
какви прекупвачи, на лук ойл бензиностанции гиривото е най скъпо дори в Бургас
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лукойл вярно са монополисти, но цената им себестойност литър бензин/ дизел не надвишава приблизително 0. 8- 1 лв., останалото са акцизи,надценки на доставчиците,ДДС!В ЕС производствената себестойност на бензин/ дизел е по висока отколкото на Лукойл!България демографски се срива и икономически- от 28 години управляват бивши комунисти, подкрепяни от ЕС и САЩ- наричат ги " стожери на европейските ценности и демокрация"! Единственно ДДС, акцизите и " екотаксите" са тези които крепят държавата!
127
5
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ ,ЧЕ ВИ БУДАЛКАТ!!!?????????????????ТОВА ПОРЕДНАТА СХЕМА ЗА "ПРОТЕСТИ" --ПО ПОРЪЧКА НА БКП!!!
126
1
 
2
 
! Отговори
за Българин-1 преди 5 години
ЩОТО Е "МОНОПОЛЕН" И РУСКИ!!!
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то търсенето и предлагането е като миналата година ние не сме почнали да пием бензин вместо вода
124
5
 
4
 
! Отговори
НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА! преди 5 години
ЛУКОЙЛ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ "МОНОПОЛИСТИ" НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР!ВСИЧКИ ЗАРЕЖДАТ ОТ НЕГО , ЗАЩОТО СКЛАДОВЕТЕ СА НЕГОВИ!ЛУКОЙЛ--ОПРЕДЕЛЯТ ЦЕНИТЕ!/..а не МС.../Ако ще протестирате ---ОТИДЕТЕ ПРЕД ЛУКОЙЛ!!!/..ако ли не --СТЕ МЕНЕТЕ-ПРОТЕСТЪРИ.../
123
1
 
22
 
! Отговори
ФФФ преди 5 години
КОГАТО ЦЕНИТЕ НА СУРОВИЯ ПЕТРОЛ ПРЕДИ ГОДИНА И ПОЛОВИНА БЯХА НАД 1ОО ДОЛАРА НА БОРСАТА , ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА БЕШЕ 2,20 ЛЕВА....СЕГА ПРИ ЦЕНА ОТ 85 ДОЛАРА НА ПЕТРОЛА КАК ТАКА ЦЕНАТА Е 2,50....МОЛЯ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ ТАЗИ МАТЕМАТИКА :)
122
0
 
13
 
! Отговори
до факт преди 5 години
спор няма,вече 20 г всяко правителство взима своя дан от Лук оил за да не допусне съживяване на Плама плевен. Плама имаше капацитета да задиволи 1/3 от потрбностите на страната ...
121
5
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Ууууууууууууууу!Червени айдуциииииииииииииииииииии.