Каракачанов се кълне: ВМРО не е вземала пари от паспорти!

Ако някой докаже противното, готов съм веднага да се гръмна
Обновена: 30 окт 2018 21:06 | 30 окт 2018 21:03, Красимир Ангелов
91
Каракачанов се кълне: ВМРО не е вземала пари от паспорти!
Снимка: БТА

"Аз имам много грешки, правил съм конюнктурни коалиции, но никога не съм правил грешки спрямо Македония. Откакто аз съм председател на ВМРО, една стотинка от Македония или откъдето не е придобита в наша полза. И ако някой докаже противното, готов съм веднага да напусна поста, да се откажа от политиката и да се гръмна със законно притежавания си пистолет на площада в София".

Още по темата
Това заявява вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в интервю пред сайта "Епицентър" по повод прокурорските разкрития за корупция при даването на българско гражданство от страна на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Сред арестуваните и вече с повдигнато обвинение е председателят на агенцията Петър Харалампиев от квотата на ВМРО – партията, която от години контролира ДАБЧ.

Каракачанов отхвърли като "клевети и доноси" твърденията на бившия депутат от НФСБ Велизар Енчев, че "услугата по продаване на българско гражданство на македонци е основен източник за пари на ВМРО".

"Ние сме настоявали да бъде облекчена процедурата (по издаване на български паспортип -бел.ред.), а Катя Матева (бившата шефка на Дирекция "Българско гражданство" в Министерството на правосъдието -бел.ред.) е стопирала производството на български документи за издаване на паспорти", казва още Каракачанов.

 Той припомня, че ВМРО наистина са искали многократно процедурата по издаване на гражданство да бъде ускорена.

"Аз имам кауза и тя се нарича "българщината в Македония". Ние сме инвестирали в Македония, и в човешки ресурс, и не сме взели нито една стотина оттам. Нека някой да излезе и да каже, че на мен или на мой депутат, или на член на ръководството ВМРО, е дал пари. Или за каквото и да е било друго – било за записване на студенти, било за здравни услуги – ние инвестираме в това тези хора да идват и да учат у нас, помагаме да получават българско гражданство – това е нашата българска кауза. И не мога да приеме тези поръчкови твърдения. Ще ги гоня докрай! Ще заведа дела срещу тези клеветници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВМРО уж не е вземала пари от паспорти. Няма да разваляме коалицията за дреболии.
21
2
 
22
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
щял бил да се гръмне?! Защо ще аби барута шкембе войвода? май само зрелище а?
20
4
 
24
 
! Отговори
Швед преди 5 години
Той, ТумбакЪт паспорти на враговете раздава, ние го чакаме самолети да ни купува и армия да ни направи.. Позор!
19
1
 
20
 
! Отговори
егати войводите преди 5 години
Самият факт, че не каза и една дума за опасния за България договор между Гърция и Македония за името ,май е достатъчен за да напусне всякакви постове? А май си е чиста истина факта, че хиляди АЛБАНЦИ с изобщо никакъв български произход са произвеждани българи и съответно европейски граждани - защо, как това защитава националните ни интереси като гледаме пълната албанизация на Македония? И този велик патриот мълчи през цялото време? Нека каже как една агенция удостоверява български произход ?
18
2
 
28
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Винаги по малките партии които са били коалиционни партньори на Герб изтичат в канализацията безславно. Винаги са обирали негативите докато Борисов целия остава в бяло. Но тези "патриоти" толкова гафове сътвориха, че докато изтичат във фекалната канализация където им е мястото ще повлекат и него. Той изобщо не трябваше да се занимава с тях а да ползва другата си патерица: Марешки. Направи голяма грешка.
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обогатен патриот
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ПАТРИОТИ" Голям позор сте. Не ви ли е малко свян от духовете на истинските патриоти на България, като Ботев, Левски и дузина като тях? Що за хора сте вие бе?
15
3
 
36
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Не се гърми в главата!При теб тя не е жизненоважен орган.Тръмни се в стомаха!
14
3
 
34
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОЯ КАКЪВ ИЗМАМНИК И ЛЪЖЕЦ Е ПО-ГОЛЕМ И ОТ ВАЛЕРКАТА!
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8ДПС и Опитомените патриоти са в конфликт за пред такива *** като тебе!Зад кулисите си разпределят сладките порции, взаимно си мотивират един на друг електората с престорени скандали, а иначе си живеят щастливия, охолен и луксозен живот, докато същия този електорат изнемогва
12
4
 
5
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Сгрешеното заглавие беше много по-вярно!(Беше изпуснато "не")
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов крои ли крои!
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 1Абе той хубаво ще се гръмне, ама да не си наоколо в тоя момент...
9
2
 
27
 
! Отговори
Осман преди 5 години
"И ако някой докаже противното, готов съм веднага да напусна поста, да се откажа от политиката и да се гръмна със законно притежавания си пистолет на площада в София".И това е министър на отбраната. И политиците станаха чалгари.
8
4
 
24
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Почват да дрънкат абсолютни глупости. Все тая дали си взимал или не си взимал. Важното е че си предложил човек който е престъпник. Само това е достатъчно да се пенсионираш от политиката
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС и ОП са в конфликт,никакви вземани пари за паспорти няма,само скалъпени мръсотии.
6
5
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Ами нека се гръмне!Ама малко е само той да се гръмне. ВСИЧКИТЕ, начело с Борисов трябва да се гръмнат!Да им се вземе окраденото. И пенсии и заплати ще се дигнат двойно.
5
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярвам на Каракачанов 100%!Който направи мръсната интрига срещу ВМРО,шушулката му да исъхне!
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ний и не очакваме да си признае.
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъже тая *** ***, пред мен е казвал преди години че много иска да докопа точно тази агенция, бяхме в една компания тогава.