Каракачанов се кълне: ВМРО не е вземала пари от паспорти!

Ако някой докаже противното, готов съм веднага да се гръмна
Обновена: 30 окт 2018 21:06 | 30 окт 2018 21:03, Красимир Ангелов
91
Каракачанов се кълне: ВМРО не е вземала пари от паспорти!
Снимка: БТА

"Аз имам много грешки, правил съм конюнктурни коалиции, но никога не съм правил грешки спрямо Македония. Откакто аз съм председател на ВМРО, една стотинка от Македония или откъдето не е придобита в наша полза. И ако някой докаже противното, готов съм веднага да напусна поста, да се откажа от политиката и да се гръмна със законно притежавания си пистолет на площада в София".

Още по темата
Това заявява вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в интервю пред сайта "Епицентър" по повод прокурорските разкрития за корупция при даването на българско гражданство от страна на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Сред арестуваните и вече с повдигнато обвинение е председателят на агенцията Петър Харалампиев от квотата на ВМРО – партията, която от години контролира ДАБЧ.

Каракачанов отхвърли като "клевети и доноси" твърденията на бившия депутат от НФСБ Велизар Енчев, че "услугата по продаване на българско гражданство на македонци е основен източник за пари на ВМРО".

"Ние сме настоявали да бъде облекчена процедурата (по издаване на български паспортип -бел.ред.), а Катя Матева (бившата шефка на Дирекция "Българско гражданство" в Министерството на правосъдието -бел.ред.) е стопирала производството на български документи за издаване на паспорти", казва още Каракачанов.

 Той припомня, че ВМРО наистина са искали многократно процедурата по издаване на гражданство да бъде ускорена.

"Аз имам кауза и тя се нарича "българщината в Македония". Ние сме инвестирали в Македония, и в човешки ресурс, и не сме взели нито една стотина оттам. Нека някой да излезе и да каже, че на мен или на мой депутат, или на член на ръководството ВМРО, е дал пари. Или за каквото и да е било друго – било за записване на студенти, било за здравни услуги – ние инвестираме в това тези хора да идват и да учат у нас, помагаме да получават българско гражданство – това е нашата българска кауза. И не мога да приеме тези поръчкови твърдения. Ще ги гоня докрай! Ще заведа дела срещу тези клеветници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
24
 
! Отговори
зевзек преди 5 години
ВМРО не взима от паспорти , АТАКА не взима от руското посолство , ДПС не взима от земеделието , БСП не взима от енергетиката , ГЕРБ не взима от строителите ... абе едно тотално невзимане навсякъде пък все за корупция ни говорят от ЕС ...
41
0
 
7
 
! Отговори
е ми това ще кажеш.. преди 5 години
И за Бойко не може да се докаже ,че лично бърка навсякъде ,но бъркането на всякъде е факт и дори той да не знае той седи зад гърба на всички ,тъй като те са лично от него или с негово одобрение поставени ; примерно кмета на Пловдив ,кави ли не работи гледам по-телевизията или тези дето ги говорят трябва да са в затвора или той- е как нищо не се случва , а примери като този колкото искаш--- е издъни ли се някой да го хванат ,от ГЕРБ го гонят ,няма начин ,но щяха ли да го изгонят ,ако не бяха го
40
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам пълно доверие на Каракачанов,той е единствения,който не се издънил и е честен човек,а сега се опитват да го сготвят.
39
1
 
25
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Как може да сте такива загубеняци да не взимате пари, а под носа ви да взиматназначените от вас? Много сте задръстени или лъжете,кое е вярното?
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И оня, дето застреля жена си и дъщеричката си, казвал че ще се гръмне, ама се гръмна така че куршума само да го одраска.
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От алеково време до днес нищо не се е променило - политиците имат една-единствена цел - келепира. Всичко друго, което казват, е чисто лицемерие в името на достигането до властта.
36
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият от патриотите, който постъпи достойно, беше Велизар Енчев. В деня когато т. нар. "патриоти" пристанаха на ГЕРБ, той каза, че не може да плюе върху всичко, което са говорили довчера и ги напусна. А до предния ден патриотите говореха, че ГЕРБ са мутри и с тях никога няма да управляват заедно.
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си назначил някой носиш политическата отговорност за него.
34
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да организираме кампания за набиране на средства за пистолет с един патрон за Каракачанов.
33
0
 
10
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
https://dnes.bg/politika/2018/05/22/30-na-edin-adres-veche-moje-samo-za-novi-bylgari.37722822.05.2018 - Парламентът облекчи ограничението за брой хората, регистрирани на един адрес. Вносители на промяната в закона за гражданската регистрация са ВМРО. Случайност ?
32
1
 
16
 
! Отговори
Дзън преди 5 години
Заведи делата и ще видим.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ваш човек е бе Русенскио Македонец. Как се е сдобил с власт ами чрез вас да не би народа да му я е дал. Във вашите редици е бил няма бивши Македонци има настоящи. Ако на теб не ти е дал то на други като теб е давал за да му върви далаверата. Мислиш ли че на своя глава е правел далаверата без знанието на по висшестоящ. Ако така мислиш си бая умно пар.че да знаеш. Ослахте куло изпуснете ли сега власта верно се гръмни че вечи парламата ще я гледаш през крив макарон. Големи патриотари сте да знаеш.
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в голямата и в малката коалиция се карат как да разделят откраднатото.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ОТ ГЕРБ ДНЕС ЦЯЛ ДЕН РАЗПРАВЯТ ОБРАТНОТО, КРАСИ. И НАМЕКВАТ НЕЩО ЗА МИЛИАРДИТЕ ДЕТО ЩЕ ГИ ХАРЧИШ ЗА НЕНУЖНИ САМОЛЕТИ И ТАНКОВЕ.
28
1
 
25
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Тоз ясен вече. Ам бялата златка от къде взима кинти за жишове за деница гажева и почивки по куба...хмм Пък избирателите му са средна заплата по 600 лв. и iq 60
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти лиии? Ти ли, маймунке мръснаа?!
26
2
 
28
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Аз му вярвам. Двамата с бялата златка са принципни хора и родолюбци. Те и пенсиите ще направят по 500 лв минимум и престъпността ще преборят. Давайте ***..пак за тях да гласувате.
25
3
 
29
 
! Отговори
Един от народа преди 5 години
Тази шия не е от туршия!
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек като се напие какво ли не говори. Каракачана е бил махмурлия от снощи. Затова сутрин след тежка вечер е най добре да си мълчиш. Пиеш една люта и гореща шкембе чорба и една бира да се оправи главата иначе ето такива глупости ще говориш.
23
1
 
34
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"... да се откажа от политиката и да се гръмна със законно притежавания си пистолет на площада в София." WTF?!!!Абе какви са тия управници в тая държава бе драги зрители? Гледам и не вярвам на ушите си. Как може такива думи да излизат от устата на министър на отбраната? Или по-точно, как може притежателят на тази уста да е министър на каквото и да било.